Verband tussen fibromyalgie, chronische vermoeidheid en buik- en rugpijn.

Fibromyalgie is een van de meest slopende soorten aandoeningen van het bewegingsapparaat. Deze aandoening wordt gekenmerkt door wijdverbreide musculoskeletale pijn in het gebied, dat ook wordt geassocieerd met stemmingsstoornissen, slaapstoornissen en vermoeidheid. Vermoeidheid en fibromyalgie worden vaak als identiek beschouwd. In feite is de vermoeidheid van fibromyalgie chronisch en persistent. Sommigen beschrijven vermoeidheid zoals die je voelt als je griep hebt. Vermoeidheid is ook vermoeiend en verlammend. Zelfs na uren slaap, zul je deze vermoeidheid voelen als je wakker wordt.

Experts zeggen dat fibromyalgie en chronische vermoeidheid delen een aantal gelijkenissen, waarvan er één is de constante en slopende vermoeidheid, waarbij het slachtoffer in sommige gevallen niet in staat om te blijven werken of zaken te doen maakt. Het verschil ligt in het feit dat vermoeidheid bij fibromyalgie wijdverspreid is. Het slachtoffer van fibromyalgie kan verlichting vinden door overdag een dutje te doen, hallo. Maar op slechte dagen zullen meerdere rustperiodes geen enkele vorm van chronische vermoeidheid en uitputting verminderen die het slachtoffer voelt.

Een van de symptomen van fibromyalgie is buikpijn. Dit is waarom veel mensen vaak geen onderscheid maken tussen fibromyalgie en buikpijn. Vaak denken mensen dat de buikpijn die ze hebben, gewoon de gebruikelijke buikpijn is en niet fibromyalgie. Veel artsen kunnen ook diagnostische fouten hebben, waarbij veel patiënten met fibromyalgie vroege symptomen ervaren. Buikpijn kan ook worden gediagnosticeerd in de vorm van andere soorten ziekten, zoals PCOS, ziekte van Graves en Hashimotos.

Experts zeggen dat fibromyalgie en IBS (geïrriteerd darmsyndroom) gerelateerd zijn. Buikpijn als gevolg van fibromyalgie zou veroorzaakt worden door IBS. IBS veroorzaakt maagproblemen, zoals krampen, obstipatie, een opgeblazen gevoel en diarree. Andere deskundigen zijn echter van mening dat buikpijn en ongemak kunnen worden veroorzaakt door abnormale sensorische verwerking. Ja, fibromyalgie beïnvloedt de manier waarop de hersenen het pijnsignaal verwerken, wat de pijn versterkt. Dit kan verklaren waarom veel mensen met fibromyalgie extreme pijn ervaren in andere delen van het lichaam, inclusief de buik.

Omdat de pijn wordt gevoeld in het bewegingsapparaat gebied, kan de behandeling van fibromyalgie vergelijkbaar rugpijn en andere musculoskeletale aandoeningen. U kunt chiropractische behandeling voor de behandeling van fibromyalgie en pijn in de rug te kiezen, want het is natuurlijk, relatief veilig en heeft geen bijwerkingen. Een chiropractische manipulatie werk op de spieren en gewrichten aangetast om pijn en ongemak te elimineren. Na reguliere chiropractische behandeling is het sterk aanbevolen voor alle mensen met fibromyalgie.

Loading...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *