Varför har personer med fibromyalgi kliande hud?

Personer med fibromyalgi har också ett mindre känt symptom, utslag eller kliande hud. I början kommer inte många att vara relaterade till klåda i huden till kronisk smärtstörning. Utslag och klåda kan dock indikera olika medicinska tillstånd relaterade till fibromyalgi. 


Flera forskargrupper har utfört flera separata studier för att upptäcka sambandet mellan fibromyalgi och kliande hud. Här är några teorier bakom utslag och klåda av fibromyalgi. 
En immunologisk reaktion under huden.


Klåda eller hudutslag kan uppstå på grund av en immunreaktion strax under ytan av huden. Enligt de första undersökningarna som gjordes av Dr. X Caro, från Fibromyalgi Therapy Center i södra Kalifornien, i Northbridge, Kalifornien, är de immunoreaktiva proteinerna som finns under hudens yta hos patienter med fibromyalgi ansvariga för hudens känslighet.

Man tror att dessa proteiner har släppts genom porerna i allmänhet större i blodkärlen och ses som främmande ämnen i hudvävnader. Kroppens immunitet reagerar på att attackera dessa proteiner precis under huden och orsaka utslag av utslag eller klåda.

Resultat av bilden för utslag med fibröst klåda

Avvikelser i hudens mikrocirkulation Utslag och irritation kan också vara resultatet av en deformation av mikrocirkulationen under huden. Den forskning som utförs av Dr. Sprott H, visade bevis på förvrängd struktur och funktion av mikrocirkulationen, inklusive kapillärer och blodkärl, under huden hos patienter med fibromyalgi, särskilt nära känsliga punkter. Dessa abnormiteter förändrar blodflödet till huden och kan vara ansvarig för hudirritation, hudutslag och hudförnimmelser. 

Loading...


Ökning av mastceller och neurologisk reaktion i huden. 
En svensk studie visar att patienter med fibromyalgi har signifikant högre mastocyter i huden än kontroller. Mastceller är komponenter i immunsystemet och innehåller kemikalier som histaminer och cytokiner. När de släppts, orsakar dessa kemikalier irritation i hudens omgivande vävnader. Detta sker vanligtvis under ett neurologiskt svar. 


En felaktig tolkning av smärta av centrala nervsystemet 
Ibland kan klåda och utslag bero på fel tolkning av smärtsignalerna. Fibromyalgi har kopplats till ett defekt centralnervesystem som verkar bearbeta smärta exakt som vanliga människor gör. Subkutana receptorer skickar sensoriska meddelanden till hjärnan som misstolkas som klåda.

Hur man behandlar utslag och klåda i fibromyalgi  
För behandling av utslag kan känslan av klåda eller brinnande, hudkrämer, lotioner och fuktighetskrämer som hjälper dig att lugna huden. Läkare kan också ordna krämer och lotioner för huden för det allvarligaste utslaget. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *