Förhållandet mellan fibromyalgi, kronisk trötthet och buken och ryggsmärta.

Fibromyalgi är en av de mest försvagande typerna av muskuloskeletala störningar. Detta tillstånd kännetecknas av generaliserad smärta i muskuloskeletala området, vilket också är förknippat med humörproblem, sömnstörningar och trötthet. Trötthet och fibromyalgi lärs ofta som identiska. Faktum är att trötthet av fibromyalgi är kronisk och ihållande. Vissa kan beskriva trötthet som den du känner när du har influensa. Trötthet är också utmattande och förlamande. Även efter timmars sömn kommer du att känna denna trötthet när du vaknar.

Experter säger att fibromyalgi och kronisk trötthet delar vissa likheter, varav en är konstant och försvagad trötthet, vilket gör att offeret i vissa fall inte kan fortsätta arbeta eller göra affärer. Skillnaden ligger i det faktum att trötthet i fibromyalgi är utbredd. Offer för fibromyalgi kan hitta lättnad genom att ta en tupplur under dagen, hej. Men i dåliga dagar kommer flera viloperioder inte att lindra någon typ av kronisk trötthet och utmattning som offret känner.

Ett av symtomen på fibromyalgi är buksmärta. Det är därför som många ofta inte skiljer mellan fibromyalgi och buksmärta. Ofta tror folk att buksmärtarna de lider bara är vanliga buksmärtor och inte fibromyalgi. Många läkare kan också ha diagnostiska fel, där många patienter med fibromyalgi upplever tidiga symptom. Buksmärtor kan också diagnostiseras i form av andra typer av sjukdomar, såsom PCOS, Graves sjukdom och Hashimotos.

Experter säger att fibromyalgi och IBS (irriterat tarmsyndrom) är relaterade. Buksmärtor på grund av fibromyalgi skulle vara orsakad av IBS. IBS orsakar vissa magproblem, som kräkning, förstoppning, uppblåsthet och diarré. Men andra experter tror att buksmärta och obehag kan orsakas av onormal sensorisk behandling. Ja, fibromyalgi påverkar hur hjärnan behandlar smärtsignalen, vilket förstärker smärtan. Detta kan förklara varför många med fibromyalgi upplever extrem smärta i andra delar av kroppen, inklusive buken.

Eftersom smärtan känns i muskuloskeletala området kan behandlingen av fibromyalgi likna den för ryggsmärta och andra muskuloskeletala störningar. Du kan välja en kiropraktikbehandling för behandling av fibromyalgi och ryggsmärta eftersom det är naturligt, relativt säkert och inte har några signifikanta biverkningar. En kiropraktor kommer att arbeta för att manipulera de drabbade musklerna och lederna för att eliminera smärta och obehag. Att ha en regelbunden behandling av kiropraktor rekommenderas starkt för alla personer med fibromyalgi.

Loading...

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *