7 symptomer på fibromyalgi hos kvinner

Bevisstheten om kronisk diagnose av fibromyalgi øker. Fibromyalgi er en form for rektomi i bløtvev, særlig prevalent hos kvinner.

Visste du at superstjernen Lady Gaga lider av fibromyalgi, for eksempel? Det faktum at slike superstjerner snakke om en diagnose tidligere kalt “den usynlige sykdommen” er positivt fordi det bringer oppmerksomhet til en sårt tiltrengt gruppe pasienter som ikke tror eller ikke har lenge neglisjert.

Som nevnt er det for det meste kvinner som er mest rammet av denne kroniske smerteforstyrrelsen. Hvorfor kvinner er mer berørt enn menn er usikre – men dette er gjenstand for forskning (selv om mange kjemper mot oss og dessverre ikke vil ha det).

Vi kjemper for denne gruppen mennesker – og de med andre diagnoser av kronisk smerte – å få bedre sjanse til å motta behandling og trening. Vi ber deg om å dele denne meldingen ytterligere for å øke den offentlige kunnskapen slik at vi kan oppnå det. Følg oss på vår FB-side    og på sosiale medier for å bli med i kampen for et bedre dagligliv for tusenvis av mennesker.

Fibromyalgi forekommer hovedsakelig hos kvinner i alderen 20 til 30 år. Så, i denne artikkelen, dekker vi de 7 vanligste symptomene på fibromyalgi hos kvinner.

Loading...

1. Intense kroppssmerter

Fibromyalgi er spesielt preget av sin karakteristiske smerte som kan påvirke hele kroppen   – og kan få den berørte personen til å føle at hun aldri hviler, at hun er veldig stiv og utslitt av sorg og at hennes daglige liv er smertefullt

Forskere mener at dette skyldes en biokjemisk reaksjon kalt “sentral sensibilisering”, noe som betyr at kroppen misinterpreterer signalene i nervesystemet og at stresset som normalt ikke forårsaker skade forårsaker smertesignaler.

Det finnes medisiner for smertelindring, men dessverre har mange av dem en lang liste over bivirkninger. Derfor er det viktig at du gjør god bruk av selvbehandling i form av turer i skogen, trening i varmtvannsbassenget, bruk av utløserpunkter mot ømme muskler, svømming og personlig mobilitetsøvelser, som angitt nedenfor.

Som mange av dere kjenner kroppens muskler og ledd, involverer fibromyalgi økt forekomst av muskelsmerter, stive ledd og nerveoppbevaring. Her presenterer vi en treningsvideo med fem milde bevegelsesøvelser som hjelper deg med å gi bedre bevegelse, mindre smerte og økt blodsirkulasjon.

Altfor mange mennesker lider av kroniske smerter, som ødelegger hverdagen   – oppfordrer vi deg til å dele denne artikkelen på sosiale nettverk,    for eksempel ved å elske vår Facebook-side    og si ‘Ja til mer forskning på fibromyalgi “. På denne måten kan vi gjøre mer synlige symptomer assosiert med diagnosen og at flere blir tatt på alvor – og så får den hjelpen de trenger.

Vi håper også at dette økte fokuset kan føre til økt finansiering for forskning i nye metoder for etterforskning og behandling.

2. Fibromyalgi og tretthet (kronisk tretthet)

På grunn av hyperaktiviteten i nervesystemet og kroppens smerte, går kroppen i full fart i nesten 24 timer. Selv når du sover. Dette betyr at personer med fibromyalgi ofte våkner opp neste dag og er omtrent like slitne som når de går i seng.

Forskere tror dette er fordi hos mennesker med fibromyalgi, virker immunsystemet som regulerer inflammatoriske responser annerledes – og kroppens muskler får ikke helbredelsen og hvilen den trenger. Selvfølgelig fører dette til en følelse av tretthet og utmattelse.

3. Fibromyalgi og migrene

Kronisk hodepine og nakkesmerter

Folk med fibromyalgi lider ofte av alvorlige hodepine og migrene. Sykdommen kalles ofte “fibromyalgi hodepine”. Det er ikke kjent hvorfor personer med fibromyalgi er mer vanlig påvirket, men det antas at dette kan skyldes overaktivitet i nervesystemet og dermed til høyere elektrisk aktivitet.

Som det er kjent, forekommer “elektriske stormer” ofte i målinger av migrene hjernen – så det er rimelig å anta at overfølsomhet i nervesystemet er årsaken til denne type hodepine.

Enkelte typer av manglene har også blitt assosiert med en øket forekomst av migrene – inklusive en elektrolytt magnesium – som, som vi vet, er ansvarlig for å regulere store deler av muskel- og nervefunksjon. Det er klinisk bevist at en mangel på magnesium er grunnlaget for muskelsammentrekninger, muskelkramper, tretthet, uregelmessig hjerterytme, og kognitive eller – fordi nerveleding (sending og overføring av nerveimpulser til muskler og hjernen ) er ugunstig påvirket av magnesiummangel.

Tilstrekkelig diett, Q10-tilskudd, meditasjon og fysisk behandling av ledd og muskler har vist at sammen (eller separat) kan bidra til å redusere forekomsten og intensiteten av disse hodepine.

4. Fibromyalgi og søvnproblemer

Kvinne som sliter med å sove

Den fibromyalgi har ofte vanskeligheter med å sovne eller våkne tidlig. Det er mistanke om at dette skyldes overaktivitet i nervesystemet og hjernen, noe som betyr at den berørte personen aldri “helt” rokker seg ned i kroppen og at smerten i kroppen også påvirker søvnkvaliteten.

Lette strekkøvelser, pusteteknikker, bruk av en forfriskende anti-migrene maske og meditasjon kan hjelpe kroppen å redusere overfølsomheten, noe som reduserer kroppsroering og muliggjør bedre søvn. .

5. Fibromyalgi og hjernefeber

øye smerte

En redusert kognitiv funksjon og en følelse av at hodet ikke er “helt med” er vanlig hos personer med fibromyalgi. Tilstanden er kjent som fibrotogen – også kalt hjerne tåke. Symptomene på denne hjernen tåken kan være en midlertidig minnefeil, problemer med å huske navn og steder – eller en generell svekkelse av evnen til å løse oppgaver som krever systematisk og logisk tenkning.

Det er nå antatt at dette fibrotogen skyldes endringer i hjerneaktivitet hos personer med fibromyalgi – et problem de kalte “nervestøy.”

Dette begrepet beskriver tilfeldige elektriske strømmer som ødelegger kommunikasjonen mellom ulike deler av hjernen. Du kan tenke på dette som slike forstyrrelser som noen ganger kunne bli hørt på eldre FM-radioer – bare skrape.

6. Fibromyalgi og depresjon

hodepine og hodepine

Diagnosen av fibromyalgi og kronisk smerte er naturlig knyttet til høyere frekvenser av humørsvingninger, depresjon og angst. Selvfølgelig er det kjent at kronisk smerte også er relatert til tretthet og depresjon.

Forskning har vist at nerve sendere som påvirker depresjon er sterkt relatert til smerte. Når vi vet at fibromyalgi forårsaker kronisk og omfattende smerte, ser vi også den direkte forbindelsen mellom fibromyalgi og depresjon.

Det er av denne grunn at det er svært viktig at du også prøver å takle det mentale og mentale problemet med kronisk smerte. Det verste du gjør er å “holde alt inni,” da dette bare vil øke angstangrepene.

Bli med ditt lokale revmatisk forening, bli en Internett-støttegruppen (vi anbefaler facebook-gruppen “Leddgikt og kroniske smerter – Norge: nyheter, samhold og forskning”) og være åpen med de rundt deg at du noen ganger har problemer og at det kan gå utover din personlighet midlertidig.

7. Fibromyalgi og irritabel tarm

mageforstyrrelser

Det har blitt funnet at personer med fibromyalgi ofte også er påvirket av det vi kaller irritabel tarmsyndrom. Irritable tarmsymptomer kan inkludere hyppige besøk på toalettet, mageproblemer, diaré, men kan også omfatte forstoppelse og problemer med å komme i gang med tarmene.

Enhver med vedvarende tarmproblemer og irritabel tarmsymptomer bør undersøkes av en lege (gastrolog). Det er også svært viktig å vurdere deres diett – og spesielt for å prøve å respektere det som kalles “fibromyalgi”. Dessverre er ikke alle tarmsystemene like – noen kan ha en positiv effekt på å bytte til slik diett, men andre tror kanskje de ikke har noen effekt.

Del i sosiale medier

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *