7 Symptomen van fibromyalgie bij vrouwen

Het bewustzijn van de chronische diagnose van fibromyalgie neemt toe. Fibromyalgie is een vorm van weke delen reuma, vooral bij vrouwen.

Wist je dat superster Lady Gaga bijvoorbeeld fibromyalgie heeft? Het feit dat dergelijke supersterren het hebben over een diagnose die eerder de “onzichtbare ziekte” werd genoemd, is positief, omdat het de broodnodige aandacht schenkt aan een groep patiënten die niet werd geloofd of lange tijd niet was verwaarloosd.

Zoals eerder vermeld, zijn het vooral vrouwen die het meest last hebben van deze chronische pijnstoornis. Waarom vrouwen meer getroffen zijn dan mannen is onzeker – maar dit is het onderwerp van onderzoek (hoewel velen tegen ons vechten en dat jammer genoeg niet willen).

We vechten voor deze groep mensen – en mensen met andere diagnoses van chronische pijn – om een ​​betere kans te hebben op behandeling en training. We vragen je deze boodschap verder te delen om de kennis van het publiek te vergroten, zodat we dit kunnen bereiken. Volg ons op onze FB-pagina    en op sociale media om met ons mee te doen in de strijd voor een verbeterd dagelijks leven voor duizenden mensen.

Fibromyalgie komt vooral voor bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar. In dit artikel behandelen we de 7 meest voorkomende symptomen van fibromyalgie bij vrouwen.

Loading...

1. Intens lichamelijke pijn

Fibromyalgie wordt vooral gekenmerkt door zijn karakteristieke pijn die het hele lichaam van invloed kan zijn   – en kan de betrokkene in het gevoel dat het nooit is uitgerust, ze is echt stijf en versleten over het verdriet en het dagelijkse leven is pijnlijk

Wetenschappers geloven dat dit komt door een biochemische reactie genaamd “centrale sensitisatie”, wat betekent dat het lichaam verkeerd interpreteert het zenuwstelsel signalen en stress die normaal geen schade veroorzaakt pijnsignalen zou veroorzaken.

Er zijn medicijnen voor pijnverlichting, maar helaas hebben veel van hen een lange lijst met bijwerkingen. Daarom is het belangrijk dat u goed gebruik maakt van zelfbehandeling in de vorm van wandelingen in het bos, trainen bij het warmwaterbad, gebruik van triggerpoints tegen pijnlijke spieren, zwemmen en persoonlijke mobiliteitsoefeningen, zoals hieronder aangegeven.

Zoals velen van u de spieren en gewrichten van het lichaam kennen, heeft fibromyalgie betrekking op een verhoogde incidentie van spierpijn, stijve gewrichten en zenuwretentie. Hier presenteren we een workoutvideo met vijf zachte bewegingsoefeningen die u zullen helpen betere beweging, minder pijn en een verhoogde bloedcirculatie te bieden.

Te veel mensen lijden aan chronische pijn die het dagelijks leven vernietigt    – daarom moedigen we je aan dit artikel te delen op sociale netwerken,    bijvoorbeeld door onze Facebook-pagina leuk te vinden    en “Ja, meer onderzoek naar fibromyalgie” te zeggen. Op deze manier kunnen de symptomen die gepaard gaan met deze diagnose zichtbaarder worden gemaakt en meer mensen serieus worden genomen – en dus de hulp krijgen die ze nodig hebben.

We hopen ook dat deze toegenomen aandacht kan leiden tot meer financiering voor onderzoek naar nieuwe onderzoeks- en behandelmethoden.

2. Fibromyalgie en vermoeidheid (chronische vermoeidheid)

Vanwege de hyperactiviteit van het zenuwstelsel en de pijn van het lichaam, draait het lichaam bijna 24 uur op volle snelheid. Zelfs als je slaapt. Dit betekent dat mensen met fibromyalgie vaak de volgende dag wakker worden en ongeveer net zo moe zijn als wanneer ze naar bed gaan.

Wetenschappers geloven dat dit komt omdat bij mensen met fibromyalgie het immuunsysteem dat ontstekingsreacties reguleert anders werkt – en de spieren van het lichaam niet de genezing en rust krijgen die het nodig heeft. Dit leidt natuurlijk tot een gevoel van vermoeidheid en uitputting.

3. Fibromyalgie en migraine

Chronische hoofdpijn en nekpijn

Mensen met fibromyalgie hebben vaak last van hevige hoofdpijnen en migraine. De ziekte wordt vaak “fibromyalgiehoofdpijn” genoemd. Het is niet bekend waarom mensen met fibromyalgie vaker zijn getroffen, maar men denkt dat dit het gevolg zou kunnen zijn over-activiteit in het zenuwstelsel en dus op een hogere elektrische activiteit.

Zoals we weten, gebeurt het vaak dat de “elektrische stormen” vaak in de metingen van de hersenen van migrainepatiënten – dus is het redelijk dat de overgevoeligheid van het zenuwstelsel is de oorzaak van deze vorm van hoofdpijn.

Bepaalde soorten tekortkomingen zijn ook in verband gebracht met een verhoogde incidentie van migraine – waaronder een magnesiumelektrolyt – die, weten we, verantwoordelijk is voor het reguleren van grote delen van spier- en zenuwfunctie. Het is klinisch bewezen dat gebrek aan magnesium de basis is van spiercontracties, spierkrampen, vermoeidheid, onregelmatige hartslag en cognitieve stoornissen – als zenuwgeleiding (transport en transmissie van zenuwimpulsen van de spieren en hersenen ) wordt negatief beïnvloed door gebrek aan magnesium.

Adequate voeding, Q10-suppletie, meditatie en fysieke behandeling van gewrichten en spieren hebben aangetoond dat deze (of afzonderlijk) kunnen helpen de incidentie en intensiteit van deze hoofdpijn te verminderen.

4. Fibromyalgie en slaapproblemen

Vrouw die worstelt om te slapen

Mensen met fibromyalgie hebben vaak moeite om in slaap te vallen of vroeg wakker te worden. Er wordt vermoed dat dit te wijten is aan overactiviteit in het zenuwstelsel en de hersenen, wat betekent dat de getroffen persoon nooit “volledig” in het lichaam kalmeert en dat de pijn in het lichaam ook de kwaliteit van de slaap beïnvloedt.

Lichte rekoefeningen, ademhalingstechnieken, het gebruik van een verfrissend masker tegen migraine en meditatie kunnen het lichaam helpen overgevoeligheid te verminderen, waardoor lichaamsbeweging vermindert en betere slaap mogelijk wordt. .

5. Fibromyalgie en cerebrale koorts

oogpijn

Een verminderde cognitieve functie en een gevoel dat het hoofd niet ‘volledig’ is, komen vaak voor bij mensen met fibromyalgie. De aandoening staat bekend als fibrotogen – ook wel hersennevel genoemd. of in het algemeen verminderd vermogen om taken die een systematische en logisch denken nodig te lossen – De symptomen van deze mist in de hersenen kan een tijdelijke storing van het geheugen, moeite met het onthouden van namen en plaatsen zijn.

Er wordt nu aangenomen dat fibrotogène is te wijten aan veranderingen in hersenactiviteit bij mensen met fibromyalgie – “nerveus ruis” een probleem dat zij hebben beschreven als

Deze term beschrijft willekeurige elektrische stromen die de communicatie tussen verschillende delen van de hersenen vernietigen. Je kunt dit beschouwen als dergelijke onderbrekingen die soms op oudere FM-radio’s te horen zijn – gewoon scratchen.

6. Fibromyalgie en depressie

hoofdpijn en hoofdpijn

De diagnoses van fibromyalgie en chronische pijn zijn van nature gekoppeld aan hogere snelheden van stemmingswisselingen, depressie en angst. Natuurlijk is bekend dat chronische pijn ook verband houdt met vermoeidheid en depressie.

Onderzoek heeft aangetoond dat zenuwtransmitters die depressie beïnvloeden, sterk gerelateerd zijn aan pijn. Wanneer we weten dat fibromyalgie chronische en uitgebreide pijn veroorzaakt, zien we ook het directe verband tussen fibromyalgie en depressie.

Het is om deze reden dat het erg belangrijk is dat je ook probeert om het mentale en mentale probleem van chronische pijn aan te pakken. Het ergste dat je doet, is ‘alles binnen houden’, omdat dit alleen de angstaanvallen zal vergroten.

Sluit je aan bij je lokale reumatische vereniging, word lid van een steungroep op internet (we raden de facebookgroep “Reumatiek en chronische pijn – Noorwegen: nieuws, cohesie en onderzoek” aan) en sta open voor degenen om je heen met het feit dat je soms problemen hebt en dat het tijdelijk voorbij je persoonlijkheid kan gaan.

7. Fibromyalgie en prikkelbare darm

maagklachten

Het is gebleken dat mensen met fibromyalgie ook vaak last hebben van wat we prikkelbare darmsyndroom noemen. De symptomen van IBS kunnen onder meer frequente bezoeken aan het toilet, maagklachten, diarree, maar kan ook constipatie en moeite nemen om te beginnen met de darmen.

Iedereen met aanhoudende darmproblemen en prikkelbare darmsymptomen moet worden onderzocht door een arts (gastroloog). Het is ook erg belangrijk om hun dieet te overwegen – en vooral om te proberen het zogenaamde “fibromyalgie” te respecteren. Helaas zijn niet alle darmsystemen hetzelfde – sommige kunnen een positief effect hebben op het overschakelen naar een dergelijk dieet, maar anderen kunnen denken dat ze geen effect hebben.

Delen op sociale media

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *