7 Orsaker till fibromyalgi som din läkare kanske inte vet

Den bokstavliga översättningen av ordet fibromyalgi är smärta i muskler, ligament och senor. Men det är mycket mer än smärta. Den  Orsaken till fibromyalgi  är fortfarande inte väl definierad av konventionell medicin, enligt till American College of Rheumatology, är fibromyalgi den näst vanligaste sjukdom som påverkar det muskuloskeletala systemet efter artros.

7 Orsaker till fibromyalgi som din läkare kanske inte vet

Cirka 10 miljoner människor lider av fibromyalgi i bara USA, och förekommer i människor i alla åldrar, inklusive barn, med ett förhållande på ca 8-2 hos kvinnor över män.

Fibromyalgi diagnostiseras i en mängd olika symptom som varierar från person till person. Dessa kan inkludera smärtsamma ömma punkter i hela kroppen, kronisk smärta, muskelsmärta, kognitiv nedsättning, trötthet, sömnstörningar (vakna upp och känna sig inte vilade), minnesproblem eller mental förvirring, kognitiva svårigheter och stelhet är De vanligaste symptomen rapporteras.

Andra vanliga symptom inkluderar depression eller ångest, spänningshuvudvärk, migrän, irriterad eller överaktiv blåsa, irritabelt tarmsyndrom (IBS), SDTM (inkluderande tinnitus), bäckensmärta och gastrointestinal refluxsjukdom (GERD).

Stress generellt förvärrar relaterade problem och symtom. Hälsoförsörjare försöker fortfarande hitta  orsakerna till fibromyalgi  och i allmänhet erbjuder de bara hjälp till symptomen med administrering av smärtstillande medel och antidepressiva medel.

Loading...

7 Orsaker till fibromyalgi som din läkare kanske inte vet

1. MTHFR-mutationer

Detta genetiska test är tillgängligt via någon medicinsk konsult. Det sätt det fungerar är att ju fler mutationer du har i MTHFR-genen, desto mindre kan de metylera och avgifta toxiner, som kvicksilver och bly.

Beroende på antalet mutationer i denna gen, återspeglar den mängden metyl-B6, metyl-B12 och folinsyra som behövs för att hålla dina avgiftningsvägar som fungerar korrekt.

2. Sköldkörtel 

När du granskar din läkare bör du be honom om att se över de sex blodmarkörerna för att få en noggrann mätning av din sköldkörtelfunktion.

Det är också viktigt att din läkare använder de bästa möjliga nivåerna i stället för standardreferensvärdena vid utvärdering och diagnosering av sköldkörtelstörningar.

Genom att ha sköldkörtelnivåer på ett optimalt område minskar vanligtvis trötthet, mental förvirring, depression och sömnstörningar.

3.- Brist på vitaminer

Det har visat sig att  de vanligaste vitaminbristerna hos personer med fibromyalgi är magnesium och vitamin B12 och D-brist.

Det bästa sättet att mäta magnesium är en magnesiumnivå av röda blodkroppar (RBC), detta kan testas via din läkare.

4. Glutenintolerans

Gluten är kopplat till fler än 55 sjukdomar. Det står alltmer klart att de flesta av symtomen vid glutenintolerans inte riktigt är matsmältnings i naturen, men är neurologiska förändringar, såsom smärta, kognitiv försämring, sömnstörningar, beteendeproblem, trötthet och depression.

5. Candida överväxt som en av orsakerna till fibromyalgi

Det har visat sig att många som lider av fibromyalgi också lider av en överväxt av candida. Candida är en svamp eller jäst som lever i tarmarna.

Om din kropp överproducerar denna svamp / jäst bryter tarmens vägg och går in i blodbanan, frisätts giftiga biprodukter i kroppen och orsakar en rad obehagliga symtom som matsmältningsbesvär, trötthet, mental förvirring och smärta.

6. Bakteriell överväxt av tunntarmen (SBI) och läckande tarm

Vi har bakterier i oss och på oss, och när dessa bakterier blir obalanserade på grund av antibiotika eller en sockerhaltig diet kan vi hindra vår förmåga att smälta och absorbera näringsämnen, särskilt vitamin B12.

Gluten kan orsaka SIBO och läckande tarm och dessa tillstånd kan leda till intolerans mot gluten och andra livsmedel. Det kan vara en ond cirkel, den måste ha en hälsosam tarm.

7. Mykotoxiner

Dessa är mycket giftiga ämnen, som framställs av svampar. Du måste fråga din läkare om att förlänga en order för mykotoxintest i urinen, detta kommer att visa om du har utsatts för giftiga mögel.

Som du kan se i föregående lista finns det ingen enda orsak till fibromyalgi. Kontakta din läkare och hitta orsaken till dig. Du behöver inte lida onödigt eller täcka dina symtom med smärtstillande medel och antidepressiva medel.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *