7 Oorzaken van fibromyalgie die uw arts misschien niet kent

De letterlijke vertaling van het woord fibromyalgie is pijn in de spieren, ligamenten en pezen. Maar het is veel meer dan pijn. De  oorzaken van fibromyalgie zijn  nog steeds niet goed gedefinieerd door de conventionele geneeskunde, en volgens het American College of Rheumatology is fibromyalgie de op een na meest voorkomende ziekte die het bewegingsapparaat na artrose aantast.

7 Oorzaken van fibromyalgie die uw arts misschien niet kent

Ongeveer 10 miljoen mensen lijden aan fibromyalgie in de Verenigde Staten alleen, en het komt voor bij mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen, met een verhouding van ongeveer 8 tot 2, bij vrouwen boven mannen.

Fibromyalgie wordt gediagnosticeerd in een verscheidenheid aan symptomen , die van persoon tot persoon verschillen. Deze kunnen tedere punten in het lichaam omvatten, chronische pijn, spierpijn, cognitieve stoornissen, vermoeidheid, slaapstoornissen (wakker worden en het gevoel hebben dat u niet rustte), geheugenproblemen of mentale verwarring, cognitieve problemen en stijfheid zijn de meest voorkomende symptomen gemeld.

Andere voorkomende symptomen zijn depressie of angst, spanningshoofdpijn, migraine, prikkelbare of overactieve blaas, prikkelbare darmsyndroom (IBS), SDTM (inclusief tinnitus), bekkenpijn en gastro-intestinale refluxziekte (GERD).

Stress verergert in het algemeen gerelateerde problemen en symptomen. Zorgverleners zijn nog steeds bezig om  de oorzaken van fibromyalgie  en bieden over het algemeen helpt alleen de symptomen met de toediening van pijnstillers en antidepressiva.

Loading...

7 Oorzaken van fibromyalgie die uw arts misschien niet kent

1. MTHFR-mutaties

Deze genetische test is beschikbaar via een medische adviseur. De manier waarop het werkt, is dat hoe meer mutaties je hebt in het MTHFR-gen, hoe minder geschikt ze zijn om te methyleren en toxines, zoals kwik en lood, te ontgiften.

Afhankelijk van het aantal mutaties in dit gen, weerspiegelt het de hoeveelheid methyl-B6, methyl-B12 en folinezuur die nodig is om ervoor te zorgen dat uw ontgiftingsroutes goed blijven werken.

2. Schildklier 

Wanneer u door uw arts wordt gecontroleerd, moet u hem vragen de zes bloedmarkers te controleren om een ​​nauwkeurige meting van uw schildklierfunctie te krijgen.

Het is ook cruciaal dat uw arts de best mogelijke niveaus gebruikt in plaats van de standaard referentiewaarden bij het evalueren en diagnosticeren van schildklieraandoeningen.

Door schildklierniveaus op een optimaal bereik te hebben, nemen vermoeidheid, mentale verwarring, depressie en slaapstoornissen over het algemeen af.

3.- Deficiëntie van vitamines

Het is gebleken dat  de meest voorkomende vitaminedeficiënties die worden gevonden bij mensen met fibromyalgie magnesium en vitamine B12- en D-deficiëntie zijn.

De beste manier om magnesium te meten is een magnesiumgehalte van rode bloedcellen (RBC), dit kan worden getest door uw arts.

4. Glutenintolerantie

Gluten wordt gekoppeld aan meer en meer dan 55 ziekten. Het wordt steeds duidelijker dat de meeste symptomen van glutenonverdraagzaamheid niet echt spijsverteringsvermogen in de natuur zijn, maar in plaats daarvan neurologisch zijn, zoals pijn, cognitieve achteruitgang, slaapstoornissen, gedragsproblemen, vermoeidheid en depressie.

5. Candida-overgroei als een van de oorzaken van fibromyalgie

Het is gebleken dat veel mensen die lijden aan fibromyalgie ook lijden aan een overgroei van candida. Candida is een schimmel of gist die in de darmen leeft.

Als uw lichaam overproduces deze schimmel / gist wand van de darmen breekt en komt in de bloedbaan komen giftige bijproducten vrijkomen in uw lichaam en leiden tot een aantal onaangename symptomen zoals problemen met de spijsvertering, vermoeidheid, mentale verwarring en pijn.

6. Bacteriële overgroei van de dunne darm (SBI) en lekkende darm

We hebben bacteriën in ons en op ons, en wanneer deze bacteriën worden onevenwichtig als gevolg van antibiotica of een dieet met veel suiker kan ons vermogen om te verteren en te absorberen voedingsstoffen, vooral vitamine B12 belemmeren.

Gluten kan leiden SIBO en lekkende darm en deze voorwaarden kan leiden tot een intolerantie voor gluten en andere voedingsmiddelen. Het kan een vicieuze cirkel zijn, het moet een gezonde darm hebben.

7. Mycotoxinen

Dit zijn zeer giftige stoffen, geproduceerd door schimmels. U moet uw arts vragen om een ​​mycotoxinetest in de urine uit te voeren, dit zal aantonen of u bent blootgesteld aan giftige schimmels.

Zoals je in de vorige lijst kunt zien, is er geen enkele oorzaak van fibromyalgie. Neem contact op met uw arts en zoek de oorzaak van u. U hoeft niet onnodig te lijden of uw symptomen te verdoezelen met pijnstillers en antidepressiva.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *