7 årsaker til fibromyalgi som legen din kanskje ikke vet

Den bokstavelige oversettelsen av ordet fibromyalgi er smerte i muskler, ledbånd og sener. Men det er mye mer enn smerte. Den  årsaken til fibromyalgi  er fortsatt ikke godt definert ved konvensjonell medisin, i henhold til American College of Rheumatology, er fibromyalgi den nest vanligste sykdom som påvirker bevegelsesapparatet etter osteoartritt.

7 årsaker til fibromyalgi som legen din kanskje ikke vet

Omtrent 10 millioner mennesker lider av fibromyalgi i bare USA, og forekommer i mennesker i alle aldre, inkludert barn, med et forhold på 8-2 hos kvinner enn menn.

Fibromyalgi er diagnostisert i en rekke symptomer , som varierer fra person til person. Disse kan omfatte smertefulle ømme punkter i hele kroppen, kronisk smerte, muskelsmerter, kognitiv svekkelse, tretthet, søvnforstyrrelser (våkne opp og følelsen ikke hvilte), hukommelsesproblemer eller mental forvirring, kognitive problemer og stivhet er De vanligste symptomene er rapportert.

Andre vanlige symptomer inkluderer depresjon eller angst, spenningshodepine, migrene, irritabel eller overaktiv blære, irritabel tarmsyndrom (IBS), SDTM (inkludert tinnitus), bekkensmerter og gastrointestinal reflukssykdom (GERD).

Stress generelt forverrer relaterte problemer og symptomer. Helsepersonell er fortsatt prøver å finne  årsakene til fibromyalgi  og generelt tilbyr bare hjelper symptomene med administrasjon av smertestillende medikamenter og antidepressiva.

Loading...

7 årsaker til fibromyalgi som legen din kanskje ikke vet

1. MTHFR mutasjoner

Denne genetiske testen er tilgjengelig gjennom enhver medisinsk konsulent. Måten det virker på, er at jo flere mutasjoner du har i MTHFR-genet, desto mindre er de i stand til å metylere og avgifte toksiner, for eksempel kvikksølv og bly.

Avhengig av antall mutasjoner i dette genet, reflekterer det mengden av metyl-B6, metyl-B12 og folinsyre som trengs for å holde avgiftningsbanene fungerer som de skal.

2. Skjoldbrusk 

Når du vurderer legen din, bør du be ham om å se gjennom de seks blodmarkørene for å få en nøyaktig måling av skjoldbruskfunksjonen din.

Det er også avgjørende at legen din bruker de beste mulige nivåene i stedet for standardreferanseverdiene når du vurderer og diagnostiserer skjoldbruskkjertelproblemer.

Ved å ha skjoldbruskkjertelenivåer på et optimalt område, reduseres tretthet, mental forvirring, depresjon og søvnforstyrrelser generelt.

3.- Mangel på vitaminer

Det har blitt funnet at  de vanligste vitaminmangelene som finnes hos personer med fibromyalgi , er magnesium og vitamin B12 og D mangel.

Den beste måten å måle magnesium på er et magnesiumnivå av røde blodlegemer (RBC), dette kan testes gjennom legen din.

4. Glutenintoleranse

Gluten er knyttet til flere og mer enn 55 sykdommer. Det er stadig mer klart at de fleste av symptomene på cøliaki ikke er virkelig fordøyelses i naturen, men er nevrologiske endringer, for eksempel smerte, kognitiv svekkelse, søvnforstyrrelser, adferdsproblemer, tretthet og depresjon.

5. Candida overgrowth som en av årsakene til fibromyalgi

Det har blitt funnet at mange mennesker som lider av fibromyalgi også lider av en overvekst av candida. Candida er en sopp eller gjær som lever i tarmene.

Hvis kroppen din overproducerer denne soppen / gjæren, bryter tarmveggen og går inn i blodet, blir giftige biprodukter frigitt i kroppen din og forårsaker en rekke ubehagelige symptomer som fordøyelsesproblemer, tretthet, mental forvirring og smerte.

6. Bakteriell overgrowth av tynntarm (SBI) og lekkende tarm

Vi har bakterier i oss og på oss, og når disse bakteriene blir ubalanserte på grunn av antibiotika eller sukkerholdig diett, kan vi hindre vår evne til å fordøye og absorbere næringsstoffer, spesielt vitamin B12.

Gluten kan forårsake SIBO og lekkende tarm og disse forholdene kan føre til intoleranse mot gluten og andre matvarer. Det kan være en ond sirkel, den må ha en sunn tarm.

7. Mykotoksiner

Disse er svært giftige stoffer, produsert av sopp. Du må spørre legen din om å utvide en ordre for mykotoksintest i urin, dette vil vise om du har blitt utsatt for giftige former.

Som du kan se i forrige liste, er det ingen eneste årsak til fibromyalgi. Kontakt legen din og finn årsaken til deg. Du trenger ikke å lide unødvendig eller dekke dine symptomer med smertestillende medisiner og antidepressiva.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *