Fibromyalgi og vanskeligheter med å snakke.

Denne type sykdom kan påvirke nesten alle aspekter av en persons liv, og det er på tide å utdanne oss i det og gi mer forståelse for folk som lider av det.

De første symptomene som vanligvis kommer til å tenke er utmattelse og smerte i alle muskler, men disse er ikke de eneste symptomene på fibromyalgi.

Fibromyalgi er forskjellig for alle pasienter som lider og påvirker alle mennesker på en annen måte. For eksempel vil tretthet og utmattelse på dagtid være et stort problem for en person som har en forstyrret søvnsykkel og har også fibromyalgi.

Og dette vil vanligvis resultere i depresjon og økt muskel ømhet. Men bare fordi dette er det vanligste symptomet på denne sykdommen, betyr det ikke at det er den eneste vi bør se på og vurdere.

Det er mange andre at en person som lider av fibromyalgi kamper med hver dag. Mesteparten av tiden er alle sammenflettet og påvirker hverandre.

Loading...

Så med den tankegangen, hvis det er en måte å hjelpe med med et symptom, vil det resultere i å hjelpe andre også.

Fibromyalgi forlater ofte personen som føler seg trøtt og mentalt forvirret. Mange pasienter hevder at det føles som om de har en tåke på hjernen.

Fra 50 til 70 prosent av pasientene har kronisk hodepine og migrene, og de oppstår minst to ganger i uken.

Tenk deg å leve et normalt liv med denne typen tilstand. Dette etterlater pasienten utmattet på både fysiske og mentale nivåer.

Et av symptomene som kan ha blitt oversett, er vanskeligheten med å snakke når du har fibromyalgi.

Å ha problemer med språket og ha problemer med å snakke kan være svært irriterende og frustrerende, spesielt når vi lever i et moderne samfunn hvor du hele tiden har behov for å kommunisere tankene dine tydelig og hvor du stadig er omgitt av andre som forventer av deg snakk lett og tydelig.

Før legen din diagnostiserer vanskeligheter med å snakke med fibromyalgi, bør det kontrolleres at det ikke er noen underliggende problemer med halsen, ørene eller nesen.

Nerveseptorene til personen som lider av fibromyalgi kan bli overveldet med antall opplysninger fordi smertereseptorene hele tiden bombarderes av informasjon.

Smertene er konstante, og over stimuli fra forskjellige kilder kan forvirre hjernen og føre til taleproblemer.

Folk som lider av fibromyalgi, finner det et vanlig problem å snakke klare tanker eller å huske bestemte ord til tider. Det kan til og med føre til problemer med å skrive eller forstå språket.

Forskning er fremdeles ikke klar over hvorfor fibromyalgi akkurat forårsaker disse språkproblemer, fordi dysfasi og avasi er knyttet til skade eller hjernedegenerasjon, som for eksempel når du har et slag.

Og for nå er det ingen bevis for at fibromyalgi kan forårsake skade eller degenerasjon av hjernevæv. 
Vi kan forvente at noen bånd mellom de to vil bli oppdaget og at en kur finner seg, men før det må vi tenke på måter å gjøre livet lettere for en person som lider av fibromyalgi.

Personer med sykdommen hevder at i de fleste tilfeller jo mer trøtt og utmattet de er, jo vanskeligere er det å fortelle dem.

De finner seg på jakt etter det riktige ordet, og dette kommer rett og slett ikke til tankene. Enten møter et ord som ikke har noen sammenheng med konvertering eller med sin tankegang.

Dette er noe som kan være veldig frustrerende når det begynner å skje, og det er godt å finne en håndteringsmekanisme for å hjelpe. 
Det er viktig å ikke understreke for mye om det som stress fører til mindre søvn og mer tretthet og utmattelse. 
Prøv å holde et positivt perspektiv på hele problemet og ikke klandre deg selv når det skjer. Gi deg selv noen få sekunder, ler om du kan og så fortsett.

Noen dager vil dette ikke skje, og om noen dager, men det er måter å hjelpe deg med.

Hvis du finner at jo mer uthvilt du er skaperen, så prøv å finne måter å oppnå en bedre og mer vanlig søvn.

Lag en plan for å gå til sengs hver kveld samtidig og stå opp om morgenen samtidig og se om det gir deg mer energi.

Eller hvis du synes det er lettere for deg å skrive enn å snakke en stund, kommuniserer du med folk via tekst eller e-post om en stund. Enhver måte å finne lettelse på er en god måte.

Fordi talevansker kan være veldig frustrerende. De kan være uforutsigbare, og folk som ikke kjenner deg, kan være forvirrede og utålmodige.

Så vær sikker på å forklare for folk at dette er et symptom på en sykdom som du ikke kan kontrollere, og at den ikke definerer hvem du er som en person. Og fortell deg selv også.

Vi har nettopp sett at fibromyalgi har mange symptomer og påvirker nesten alle aspekter av en persons liv. Men det er en sykdom som kan bekjempes og pasientens tilstand kan forbedre seg over tid.

Tatt i betraktning hvordan alle symptomene er relatert mellom taleproblemer og språkproblemer kan resultere i mer stress, angst og utmattelse hvis du ikke vet hvordan du skal hjelpe deg selv. Så, finn små måter hver dag for å føle deg bedre hvis du kan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *