Fibromyalgi och svårigheter att tala.

Fibromyalgi är en sjukdom som har många symptom och vissa av dem kan vara förvirrande för människor. Så, om du tänker på att det bara påverkar din kropps energinivåer och att det enda problemet är muskel- och vävnadsvärk, hade du fel.

Denna typ av sjukdom kan påverka nästan alla aspekter av en persons liv och det är dags att utbilda oss själva och ge större förståelse för de människor som lider av det.

De första symptomen som vanligtvis kommer att komma ihåg är utmattning och smärta i alla muskler, men dessa är inte de enda symptomen på fibromyalgi.

Fibromyalgi är olika för varje patient som lider och påverkar alla människor på något annat sätt. Till exempel blir trötthet och utmattning på dagarna ett stort problem för en person som har en störd sömncykel och har också fibromyalgi.

Och detta kommer vanligtvis att resultera i depression och ökad muskelsårighet. Men bara för att detta är det vanligaste symptomet på denna sjukdom betyder inte att det är det enda vi ska titta på och överväga.

Loading...

Det finns många andra att en person som lider av fibromyalgi strider med varje dag. För det mesta är alla sammanflätade och påverkar varandra.

Så med den tankegången, om det finns ett sätt att hjälpa till med ett symptom, kommer det att leda till att hjälpa andra också.

Fibromyalgi lämnar ofta den person som känner sig trött och psykiskt förvirrad. Många patienter hävdar att det känns som om de har en dimma på hjärnan.

Från 50 till 70 procent av patienterna har kronisk huvudvärk och migrän och de uppträder minst två gånger i veckan.

Tänk dig att leva ett normalt liv med denna typ av tillstånd. Detta lämnar patienten utmattad på både fysiska och mentala nivåer.

Ett av de symtom som kan ha försummat är svårigheten att tala när du har fibromyalgi.

Att ha problem med språket och ha problem med att tala kan vara mycket irriterande och frustrerande, särskilt när vi bor i ett modernt samhälle där du ständigt behöver kommunicera ditt tänkande tydligt och var du ständigt omges av andra som förväntar dig tala enkelt och tydligt.

Innan din läkare diagnostiserar svårigheter att prata med fibromyalgi bör det kontrolleras att det inte finns några underliggande problem med halsen, öronen eller näsan.

Nerv receptorer hos den person som lider av fibromyalgi kan bli överväldigad med antalet uppgifter eftersom smärreceptorerna hela tiden bombarderas av information.

Smärtsignalerna är konstanta och över stimuli från olika källor kan förvirra hjärnan och leda till talproblem.

Människor som lider av fibromyalgi finner det vanligt att tala tydliga tankar eller komma ihåg vissa ord ibland. Det kan till och med resultera i problem med att skriva eller förstå språket.

Forskning är ännu inte klar över varför fibromyalgi exakt orsakar dessa språkproblem, eftersom dysfasi och afasi är kopplade till skada eller hjärndegenerering, till exempel vid stroke.

Och för nu finns det inga bevis på att fibromyalgi kan orsaka skada eller degenerering av hjärnvävnad. 
Vi kan förvänta oss att det i tiden kommer ett samband mellan de två att upptäckas och att ett botemedel kommer att hittas, men innan det måste vi tänka på sätt att göra livet enklare för en person som lider av fibromyalgi.

Människor med sjukdomen hävdar att i de flesta fall ju mer trött och utmattad de är desto svårare är det att berätta för dem.

De befinner sig letar efter rätt ord och det här helt enkelt inte kommer i åtanke. Antingen möter man ett ord som inte har någon korrelation med omvandlingen eller med sin tankegång.

Det här är något som kan vara väldigt frustrerande när det börjar hända och det är bra att hitta en hanteringsmekanism som hjälper. 
Det är viktigt att inte betona för mycket om det eftersom stress leder till mindre sömn och mer trötthet och utmattning. 
Försök att hålla ett positivt perspektiv på hela problemet och klandra dig inte själv när det händer. Ge dig själv några sekunder, skratta om du kan och fortsätt sedan.

Vissa dagar kommer det inte att hända och om några dagar men det finns sätt att hjälpa dig själv.

Om du finner att ju mer vilade du är skaparen, försök sedan hitta sätt att uppnå en bättre och mer regelbunden sömn.

Gör en plan att gå och lägga dig varje natt på samma gång och gå upp på morgonen samtidigt och se om det ger dig mer energi.

Eller om du hittar det lättare för dig att skriva än prata ett tag, kommunicera sedan med människor via text eller e-mail ett tag. Något sätt att hitta lättnad är ett bra sätt.

Eftersom talproblem kan vara mycket frustrerande. De kan vara oförutsägbara och människor som inte känner dig kan vara förvirrade och otåliga.

Så var noga med att förklara för människor att detta är ett symptom på en sjukdom som du inte kan kontrollera och att den inte definierar vem du är som person. Och säg det själv också.

Vi har just sett att fibromyalgi har många symtom och påverkar nästan alla aspekter av en persons liv. Men det är en sjukdom som kan bekämpas och patientens tillstånd kan förbättras över tiden.

Med tanke på hur alla symtom är relaterade mellan talproblem och språksvårigheter kan det resultera i mer stress, ångest och utmattning om du inte vet hur du hjälper dig själv. Så hitta små sätt varje dag för att må bättre om du kan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *