Årsaker til vektøkning hos pasienter med fibromyalgi.

Fibromyalgi forårsaker vanligvis vektøkning hos mennesker på grunn av ulike faktorer som er direkte og indirekte relatert til selve sykdommen.

Fibromyalgi forårsaker hormonelle ubalanser som påvirker kortisol, skjoldbruskkjertel, serotonin og insulin nivåer, samt produksjon av veksthormoner. På grunn av denne hormonelle ubalansen, reduseres stoffskiftet og vektøkning oppstår ofte.

Tretthet forbundet med fibromyalgi fører også til vektøkning. Fordi fibromyalgi starter med en opphetsningsforstyrrelse i hjernebølgemønsteret under søvn, kan personen ikke ha tilstrekkelig søvnkvalitet, personen kan også lide av søvnapné (forstyrrelser i pust og snorking) i løpet av natten ) og rastløs bein syndrom (prikkende følelse i beina), noe som øker tretthet.

En ny studie viste at søvnmangel også fører til økning i hypokretinproduksjon, noe som er viktig i søvn- og appetittnivå. Når hyperkontrollens nevrale nivåer er høye (for miljøet og sinnet), fører dette til vekststatus, som ikke bare fører til tretthet, men også til å spise.

I tillegg til tretthet, opplevelsen av mange pasienter med kronisk fibromyalgi smerte, som også kan hemme evnen til å trene.

Loading...

Legemidlene som tas for å behandle depresjonen forbundet med fibromyalgi, kan også få personen til å gå ned i vekt. Antidepressiva som Prozac og Zoloft øker appetitten, vannretensjon og kan påvirke hormonnivåer og dermed metabolisme.

Fibromyalgi diett

Det er viktig å opprettholde et balansert kosthold og minimere vektøkningen av fibromyalgi.

Her er noen nyttige tips om dietter:

■ Unngå inntak av animalsk fett som rødt kjøtt. I stedet spiser magert kjøtt som kylling, kalkun og skinless fisk, som også er gode kilder til protein.

■ øke forbruket av fiberrike og sukkerholdige matvarer som grønnsaker.

Det er også nyttig å spise mye frisk frukt som bringebær og jordbær. Unngå tørket frukt fordi de inneholder konserveringsmidler.

■ Omega-3 fettsyrer er også viktige for å opprettholde et sunt kosthold og finnes i fisk med kaldt vann. Andre gode kilder til fett er mandler, avokado, fiskeolje, olivenolje og mais.

■ Spis tre måltider om dagen og prøv en eller to næringsrike snacks om dagen. 
Unngå stekt mat, søppelmat, hvitt mel og sukker og alkohol og brus.

Fibromyalgi øvelse

Selv om fibromyalgi kan forårsake smerte og tretthet, er det viktig å holde seg så godt som mulig for å unngå sunn vektøkning.

Starte ditt eget treningsprogram for fibromyalgi er en utmerket måte å oppnå dette på.

Start med enkle øvelser som å strekke, gå eller sykle.

Start din vandringsrutine med en fem minutters spasertur fra dag ett, og legg deretter til 1-2 minutter om dagen, og øker gradvis til et 60-minutters mål (eller hvor behagelig du føler og kan beholde den). Når du har nådd ønsket verdi, bok denne perioden tre til fire dager i uken.

Sykling er et annet flott treningsalternativ. En motorsykkel gir deg mulighet til å jobbe hele året, uavhengig av værforhold, og du kan enkelt overvåke kjørelengde, noe som kan hjelpe deg med å oppnå dine treningsmål mer effektivt.

Husk at muskel smerte er vanlig når du begynner å trene, men akutt smerte kan bety at du har overveldet musklene dine.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *