20 manieren om je voor te stellen hoe een fibromyalgie-aandoening voelt

De meeste mensen geloven niet in fibromyalgie, ze zeggen dat alles in je hoofd zit. Je hebt deze persoon ook in je leven geconfronteerd. Op een bepaald moment vragen mensen naar hun ziekte. Daarom is het tijd om uit te leggen hoe fibromyalgie eruitziet omdat je niet hebt meegemaakt wat je ervaart. Fibromyalgie is het moeilijkste deel van mensen die het niet begrijpen. We stelden de vraag online aan onze Facebook-community ”    Leven met fibromyalgie en chronische ziekten    ”  , waarin staat: Hoe beschrijf je je gevoel van fibromyalgie?

Fibromyalgie is een grote stimulans om elke dag te leven. Wanneer je wakker wordt en beweegt, haal er het beste uit. Als je wakker wordt en niet kunt bewegen, doe het dan niet. Neem een ​​pauze, lees een boek, bekijk een film. Het is misschien niet wat je wilt, maar dat is wat je die dag moet doen. Morgen is een nieuwe dag en het kan anders zijn dan gisteren. Bedankt dat je morgen bent omdat veel mensen dat niet doen. Ik weet dat het moeilijk is om dat te voelen als je de hele tijd in doodsangst verkeert, maar er gebeurt altijd iets goeds.

Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe vreselijk het is om een ​​hel te zijn. Het geeft me het gevoel dat er geen leven meer is. We hebben echter enkele van de pijnbeschrijvingen verzameld die onze leden hieronder vertellen.

Dat is wat de community met ons deelt:

1.    Stel je de ergste griep voor die je hebt gehad en vermenigvuldig deze met 10, stel je dan voor dat overreden of aangereden door een auto me kan vertellen wat een goede dag met fibromyalgie is. Een slechte dag daagt elk begrip uit.

2.     Ze maakten een griep van 10K en sneden al het gras met een schaar. Dat soort pijn. Maar iedereen verwacht dat je het de volgende dag opnieuw doet, omdat je er niet ziek uitziet.

Loading...

3.   Pijnen die zich rond je lichaam verplaatsen. Kies een plaats en houd je adem in totdat deze passeert, en ga gewoon naar een andere plaats. Ze vechten om te doen alsof ze je niet mogen en proberen niet te gillen of huilen. Je voelt je moe, maar je kunt niet slechts één versie van de droom slapen waarin je alles hoort en de adrenaline helemaal ontwaakt. Als je hart ontroerd en uitgeput is, kom dan terug als je kunt. De toppen van de vingers en tenen worden soms gevoelloos en kunnen de kou niet verdragen. Je spieren samentrekken en draaien, proberen te ontspannen en niet gespannen, omdat er hoofdpijn kan optreden. Je hebt een depressie en ik ontsnap persoonlijk in de muziek of in de verbeelding om veel te verwerken. Je kunt niet altijd goed praten en het is moeilijk om helder te denken en je te concentreren. Ja, dat is genoeg voor nu. Alleen een idee

4. Met Beth W     voel ik me een tinnen man. Dat is perfect, de blikken man, die in ALLE gewrichten gesmeerd moet worden. En iemand met een fakkel aan AL mijn pijnlijke spieren. Met mijn hoofd in een bankschroef. Ja, dat vat het allemaal samen, wat een ellendig bestaan.

5. Marjie C    – Ik voel me een gevangene in mijn eigen lichaam! Je weet nooit wat marteling is

6. Jessica C    : Ik voel me alsof ik geraakt wordt door een vleermuis. Mijn spieren voelen alsof ze worden neergeslagen en weggegooid. Ik heb het gevoel alsof ik de hele dag op een 2 × 4 zit, de griep en de dood …

7. Vickie M     : Ik heb het gevoel dat ik een klein elfje in mijn lichaam heb dat een selectie ijs bestuurt en mijn gewrichten en spieren 24 uur per dag, 7 dagen per week raakt.

8. Kimmie G-     Als een drievoudige aanhangwagen haalde hij me in; Hoe verander ik mijn heupen? Ik knipte mijn taille omdat de onderste helft niet vriendelijk is; De slechtste pool van X van het ergste type griep 2 trof de mensheid en een periode van geheugen ter grootte van een knoop … Anders voel ik me geweldig!

9    . Tracey W:     Ik heb een geest die houdt van knijpen de delen van mijn lichaam alsof iemand met zijn vingers graven in de huid en grijpen je spieren hard.

10.     Een handvat is ondersteboven, een rugzak van 20 kilo weegt op de schouders, heupen, knieën, enkels, voeten en handen, pijn. Aan de top van deze pijn is er een tintelend gevoel, alsof je voet in slaap viel … behalve als je gewoon de voet over het hele lichaam trekt. Zijn ogen zijn pijnlijk van spanning, zijn huid is gevoelig voor aanraking, zijn neus is gevoelig voor geuren. Het gebrek aan rustgevende slaap houdt je gevoelloos en moe.

11. Kerryn E: het is     net een kater en een dronkaard, maar ook ziek als de griep na intensieve lichaamstraining en 10 ronden met Mike Tyson, maar verloren en ik woon op een andere planeet omdat ik een alien ben in vergelijking met anderen die zij bezitten het. Je kunt mijn leven niet zo begrijpen

12.     Het is een hel! Het doet pijn elke dag. De pijn blijft maar bewegen. Net als je denkt dat er geen andere plek is waar je je pijn kunt doen, doet je huid pijn. Het is net een Mack-truck die je blijft raken. Ik heb uren nodig om te baden, make-up en droog mijn haar. Als ik klaar ben, moet ik gaan zitten en uitrusten. Het is moeilijk om ‘s nachts te slapen omdat je geen positie kunt vinden die je geen pijn doet.

13.     Pijn die van top tot teen toeneemt alsof iemand hete vloeistof door de keel stroomt en door de binnenkant van je lichaam beweegt. Het moeilijkste deel probeert in alles positief te blijven. Je weet maar nooit of het op een dag zich zal manifesteren als IBS, migraine de volgende dag en Epstein Barr. dan de depressie heb ik elke dag meer symptomen. Ik heb die vreselijke littekens op mijn huid waar de jeuk zo intens werd dat ik mijn huid brak en bloedde. Hij liet verschrikkelijke sporen achter die verbrandden. Ironisch genoeg komt het branden van binnenuit.

14. Een     ondraaglijke brandende pijn in mijn hele lichaam die aanvoelt alsof ze me verbranden. Sterke pijn in voeten en hielen die op gebroken glas lijken te lopen. Neem de vermoeidheid die je voelt en vermenigvuldig het met 100. De griep vermenigvuldigt zich met 10. Brandende pijn als het de huid raakt. Pijn, dat drugs niet helpen. Ik kan niet zoveel pijn en vermoeidheid werken. Ik verloor bijna alles waar ik zo hard voor had gewerkt en wachtte twee jaar op de goedkeuring van mijn handicap. Leven met een ernstige en invaliderende pijn en nog steeds op zoek normaal is, voel ik me schuldig omdat ik niet kan werken omdat mensen me behandelen als een lui en gewoon geen zin om te werken.

15. Sandra L –     Een dief die mijn leven heeft gestolen. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Je weet nooit wat je gaat gooien. Elke dag is iets nieuws, een nieuwe pijn, een nieuwe uitbarsting. Als je in bed ligt vecht je tegen je lichaam om de dag door te brengen. Niemand zou moeten leven, het bestaat niet. Pijn is een ondraaglijke pijn die de meeste mensen niet aankunnen. We hebben geen andere keuze dan het te accepteren. De medische ruimte stelde ons echt teleur.

16. Tracy W: Toen     iemand de touwen in al mijn spieren en pezen vond, ging hij naar de dij. Ik voel me heel kalm en het zal geen wig zijn.

17.     Stel je een nylon koord voor. Draai het tegen de stroom in. Zie je deze kleine openingen? Giet in gemalen glas en zand. Draai nu de kabel dicht. Voel je het zand dat voorkomt dat het nylon terugkeert naar het oorspronkelijke punt? Stel je nu voor dat het nylonkoord elke spiervezel, pees en ligament is in je vingers, handen, polsen, enkels, voeten en vingers. Trek je schoenen aan Handschoenen Is het ongemakkelijk?

Probeer nu te gaan. Het rijden. Standing. Aankoop van boodschappen. Het klinkt vreselijk, toch? Stel je nu voor dat je geen opluchting hebt. Op sommige dagen voegt u elk deel van uw rug toe aan de lijst. Voeg misselijkheid toe. Voeg migraine toe. Je wilt gewoon slapen, maar de droom komt niet.

Je hoofd voelt saai aan. Meestal verliezen ze woorden in het midden van de zin. Je kunt niet helder denken. Mensen denken dat je stom bent, zelfs als je dat niet bent. Voeg mentale gezondheidsproblemen toe aan de mix. Voel je je overweldigd? Dat is een goede dag, morgen kan het nog erger zijn. Dat kun je niet plannen. Je ontvangt geen waarschuwing.

18    . Als ik een crisis heb, voel ik me als het zuur dat door me heen stroomt en mij van binnenuit verbrandt. Maar ik behandel de “normale” dagen, niet de pijn erkennende; Ik doe gewoon wat ik moet doen, maar altijd om te stoppen met alles te zijn wat ik weet dat het zou kunnen zijn.

De nerveuze pijn is vreselijk en hoewel ik pijn heb in de nek, heupen, schouders, handen en voeten die vrij constant zijn, krijg ik af en toe een steek in de maag of borst die uit het niets komt en het neemt mijn adem weg. De laatste keer dat ik me goed voelde, was gedurende een hele dag toen de arts steroïden voorschreef. Ik had geen pijn en het was mooi, toen begon het mijn maag te verbranden en krampen te veroorzaken. Ik moest het medicijn stoppen. Echter, geheugenproblemen en vermoeidheid storen me meer. Misschien omdat mijn moeder Alzheimer heeft en ik bang ben dat ze me zal vangen.

19. Janice R –     Ik heb het gevoel dat ik gebonden ben aan twee paarden en verschillende kanten op ga. Mijn armen naar een paard, mijn benen naar anderen. Mijn pluggen voelen uit de verbinding. In tijden van uitbraken wordt het verschrikkelijk. Andere keren is het niet zo erg, maar het heeft nog steeds pijn.

20 juni J –     Ik voel dat iemand in mijn hoofd danst en kiest wat en wanneer te verdoven, te stunten en duizelig te worden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *