Hvordan amitriptylin kan hjelpe personer med fibromyalgi

Gjennom årene har ulike legemidler blitt evaluert for bruk i behandling av fibromyalgi. Disse medisinene inkluderer muskelavslappende midler, kortikosteroider, ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAIDs), sedativer og trisykliske antidepressiva.

Tricykliske antidepressiva har faktisk en viss bakgrunn i behandlingen av fibromyalgi. Faktisk brukes flere av disse antidepressiva til behandling av sykdommen. Nortriptylin, doxepin og amitriptylin brukes til behandling av fibromyalgi. Når det er brukt til fibromyalgi, har det særlig vist seg i studier at det er det mest effektive antidepressiva for å behandle sykdommen.

Om amitriptylin for fibromyalgi

Amitriptylin er, som nevnt, en type tricyklisk antidepressiv (TCA) brukt til å behandle klinisk depresjon. Som et resultat er det regnet som den vanligste TCA som brukes over hele verden.

Antidepressiva ble opprinnelig utviklet av Merck og ble først syntetisert i 1960. Deretter ble det godkjent av Food and Drug Administration i april 1961.

Denne medisinen virker som en hemmer av hjernekjemikaliene serotonin og norepinefrin. Virkningsmekanismen av stoffet virker sterkt på serotonin-transportøren, samtidig som det forårsaker en moderat effekt på norepinefrin-transportøren. Det gjør imidlertid ingenting for å påvirke dopamin-transportøren.

Loading...

Amitriptylin brukes til flere medisinske tilstander, inkludert FDA-godkjent bruk for alvorlig depressiv lidelse. Det hindrer ikke andre medisinske ressurser til å si at den spiller en rolle for å hjelpe til med å gjenvinne andre lignende forhold.

Det er til og med sagt at amitriptylin virker mer effektivt enn andre antidepressiva ved behandling av forstyrrelser. Interessant nok er andre nyere antidepressiva oversett, da de er kjent for å forårsake bivirkninger og kan bli svært giftige hvis de blir konsumert av en overdose.

Antidepressiva og fibromyalgi.

Flere medisiner brukes til å behandle symptomene på fibromyalgi. De vanligste medisinene inkluderer smertestillende midler, sovepiller og flere antidepressiva. Det sies at antidepressiva midler behandler   symptomene på fibromyalgi forårsaket av dysfunksjon av hjernens vanlige funksjoner  .

Antidepressiva, spesielt trisykliske antidepressiva, har blitt brukt i behandling av fibromyalgi i mange år. Tricykliske antidepressiva er faktisk noen av de eldste antidepressiva på markedet, og har blitt brukt i fibromyalgi behandlinger i årevis.

Tricykliske antidepressiva som amitriptylin-arbeid ved å øke nivåene av hjernekjemikalier eller nevrotransmittere. Når nivåene av nevrotransmittere økes, forhindrer det hjernen i å bukke for sin naturlige funksjon. Disse antidepressiva stoffene øker hovedsakelig nevrokemikaliene serotonin og norepinefrin. Etter å ha tatt disse antidepressiva, føler folk med kronisk smerte vanligvis mye bedre, da de er kjent for å ha lavere nivåer av nevrotransmitterne nevnt ovenfor i hjernen.

Tricykliske antidepressiva hjelper også å slappe av ømme muskler. Det øker også kroppens naturlige analgetika, også kjent som endorfiner. Selv om disse medisinene har positive resultater for sykdommer som fibromyalgi, har de flere bivirkninger som kan gjøre det vanskelig å ta dem regelmessig.

Interessant er de trisykliske antidepressiva som er foreskrevet for fibromyalgi, duloksetin, milnacipran og venlafaksin. Både duloksetin og milnacipran er allerede godkjent av Fødevareforvaltningen for behandling av fibromyalgi.

Venlafaxin har mindre forskning og derfor bevis på at den støtter det som en effektiv behandling. Andre antidepressiva som er studert og foreslått som potensielle behandlinger for fibromyalgi, inkluderer citalopram, paroksetin og fluoksetin.

Amitriptylin faller inn i kategorien av relative uprøvde trisykliske antidepressiva uten ytterligere støtte som behandling for fibromyalgi. Det har imidlertid ikke forhindret forskere i å studere det og dets potensial som en effektiv behandling for fibromyalgi.

Studier av amitriptylin.

Antidepressiva har blitt brukt til å behandle kroniske smerteforstyrrelser i mange år. Selv om det er sant, er det bare et begrenset antall studier som dekker hvordan trisykliske antidepressiva hjelper folk med å behandle sine fibromyalgi symptomer.

Ifølge informasjonen samlet på fibromyalgi og antidepressiva, fremkalte antidepressiva, som trisykliske antidepressiva, milde til moderate forbedringer i symptomene på [fibromyalgi]. I kontrollerte studier ble det funnet at så mange som en tredjedel til halvparten av pasientene overvåket reagert på stoffbasert behandling.

Det ble undersøkt effekten av amitriptylin og fluoksetin hos pasienter med fibromyalgi. Pasientene i den studien fikk 25 mg amitriptylin, mens andre fikk 20 mg fluoksetin.

Som et resultat, fant pasientene at noen av legemidlene bidro til å redusere deres fibromyalgi symptomer. Pasienter som tok begge legemidler fant at kombinasjonen var faktisk “dobbelt så effektiv” som bare å ta en medisin alene.

Dosene som brukes til amitriptylin for fibromyalgi er mye lavere enn de vanlige dosene for behandling av depresjon. I de fleste tilfeller kan dosen startes i en dose så lav som 10 mg hver dag, og det tas 2 til 3 timer før du går i dvale. Dette tillater pasienten å utnytte de beroligende effektene av medisinen uten å oppleve de samme effektene når den er våken.

En annen studie av amitriptylin fulgte 70 forskjellige pasienter med tilstanden med fibromyalgi. Hovedformålet med studien ble evaluert effektiviteten av en vanlig dose på 50 mg for fibromyalgi.

Resultatene av studien viste noen interessante data. Pasienter som fikk den vanlige dosen på 50 mg for fibromyalgi, opplevde en signifikant forbedring i søvnkvalitet, morgenstivhet og smerteltærskler. “Poeng av anbuds score” tatt på det tidspunktet, ble ikke forbedret.

De nyeste studiene på stoffet for fibromyalgi pasienter følger den nyeste versjonen av fibromyalgi kriteriene. En komplikasjon av data fra andre studier på medisinering fant at “amitriptylin for fibromyalgi kan fortsette å bli brukt til behandling [av nevropatisk smerte], men de fleste pasienter vil ikke oppnå tilstrekkelig smertelindring.”

Flere studier samlet i komplikasjonen varer i 6 uker (i gjennomsnitt). De har også utført tester mellom 15 og 100 deltakere, og fire av studiene mottok mer enn 100 deltakere. Hver studie administrerte doser mellom 15 mg og 125 mg.

Noen studier økte dosen gradvis i utvalgte intervaller i teststudien. Generelt ble det ikke funnet konkrete bevis for å støtte amitriptylin som en effektiv behandling for fibromyalgi. Noen studier har funnet at det kan spille en rolle i å redusere nevropatisk smerte, som smerten forbundet med fibromyalgi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *