Hur amitriptylin kan hjälpa människor med fibromyalgi

Under åren har olika läkemedel utvärderats för användning vid behandling av fibromyalgi. Dessa mediciner inkluderar muskelavslappnande medel, kortikosteroider, icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), sedativa och tricykliska antidepressiva medel.

Tricykliska antidepressiva medel har faktiskt viss bakgrund i behandlingen av fibromyalgi. Faktum är att flera av dessa antidepressiva medel används vid behandling av sjukdomen. Nortriptylin, doxepin och amitriptylin används vid behandling av fibromyalgi. När det speciellt används för fibromyalgi har det visat sig i studier att det är det mest effektiva antidepressiva läkemedlet att behandla sjukdomen.

Om amitriptylin för fibromyalgi

Amitriptylin är som nämnts en typ av tricykliska antidepressiva medel (TCA) som används för att behandla klinisk depression. Som ett resultat anses den som den vanligaste TCA som används över hela världen.

Antidepressiva medel utvecklades ursprungligen av Merck och syntetiserades först 1960. Därefter godkändes det av Food and Drug Administration i april 1961.

Denna medicin fungerar som en hämmare av hjärnkemikalierna serotonin och noradrenalin. Aktivitetsmekanismen för läkemedlet verkar kraftigt på serotonintransportören, samtidigt som den ger en måttlig effekt på noradrenalintransportören. Det gör emellertid inget för att påverka dopamintransportören.

Loading...

Amitriptylin används för flera medicinska tillstånd, inklusive dess FDA-godkänd användning för större depressiv sjukdom. Det hindrar inte andra medicinska resurser från att säga att det spelar en roll för att hjälpa till med att återhämta andra liknande förhållanden.

Det sägs även att amitriptylin fungerar effektivare än andra antidepressiva medel vid behandling av sjukdomar. Intressant är andra nyare antidepressiva medel förbises, eftersom de är kända för att orsaka biverkningar och kan bli mycket giftiga om de konsumeras av en överdos.

Antidepressiva medel och fibromyalgi.

Flera mediciner används för att behandla symtomen på fibromyalgi. De vanligaste medicinerna inkluderar smärtstillande medel, sömntabletter och flera antidepressiva medel. Det sägs att antidepressiva medel hjälper till att behandla   symtomen på fibromyalgi orsakad av dysfunktion av hjärnans vanliga funktioner  .

Antidepressiva medel, särskilt tricykliska antidepressiva medel, har använts vid behandling av fibromyalgi i flera år. Tricykliska antidepressiva medel är faktiskt några av de äldsta antidepressiva läkemedel på marknaden och har använts i fibromyalgibehandlingar i flera år.

Tricykliska antidepressiva medel såsom amitriptylinarbete genom att öka halterna av hjärnkemikalier eller neurotransmittorer. När nivåerna av neurotransmittorer ökas, förhindrar det hjärnan från att underlätta sin naturliga funktion. Dessa antidepressiva medel ökar främst neurokemikalierna serotonin och norepinefrin. Efter att ha tagit dessa antidepressiva medel känner människor med kronisk smärta vanligen mycket bättre, eftersom de är kända att ha lägre nivåer av neurotransmittorerna som nämns ovan i hjärnan.

Tricykliska antidepressiva medel hjälper också till att slappna av ömma muskler. Det ökar också kroppens naturliga analgetika, även känd som endorfiner. Även om dessa läkemedel har positiva resultat för sjukdomar som fibromyalgi, har de flera biverkningar som kan göra det svårt att ta dem regelbundet.

Intressant är de tricykliska antidepressiva läkemedel som ordineras för fibromyalgi, duloxetin, milnacipran och venlafaxin. Både duloxetin och milnacipran är redan godkända av Food and Drug Administration för behandling av fibromyalgi.

Venlafaxin har mindre forskning och därför bevis på att den stöder den som en effektiv behandling. Andra antidepressiva medel som har studerats och föreslagits som potentiella behandlingar för fibromyalgi innefattar citalopram, paroxetin och fluoxetin.

Amitriptylin faller i kategorin relativa obehandlade tricykliska antidepressiva medel utan ytterligare stöd som behandling för fibromyalgi. Det har dock inte hindrat forskare att studera det och dess potential som en effektiv behandling för fibromyalgi.

Studier av amitriptylin.

Antidepressiva medel har använts för att behandla kroniska smärtlidor i åratal. Trots det är det bara ett begränsat antal studier som täcker hur tricykliska antidepressiva medel hjälper människor att behandla deras fibromyalgi symptom.

Enligt de uppgifter som samlats in på fibromyalgi och antidepressiva medel, gav antidepressiva medel, såsom tricykliska antidepressiva medel, milt till måttliga förbättringar av symtomen på [fibromyalgi]. I kontrollerade studier konstaterades att så många som en tredjedel till hälften av patienterna övervakade svarade på läkemedelsbaserad behandling.

Det fanns en studie som testade effekterna av amitriptylin och fluoxetin hos patienter med fibromyalgi. Patienterna i den studien fick 25 mg amitriptylin, medan andra fick 20 mg fluoxetin.

Som ett resultat kunde patienterna konstatera att något av medicinerna bidrog till att minska deras fibromyalgi symptom. Patienter som tog båda medicinerna fann att kombinationen faktiskt var “dubbelt så effektiv”, eftersom det bara var att ta en medicin bara.

Doserna som används för amitriptylin för fibromyalgi är mycket lägre än de vanliga doserna för behandling av depression. I de flesta fall kan dosen startas med en dos så låg som 10 mg varje dag och det tas 2 till 3 timmar innan du lägger dig. Detta gör det möjligt för patienten att utnyttja de lugnande effekterna av medicinen utan att uppleva samma effekter när den är vaken.

En annan studie av amitriptylin följde 70 olika patienter med tillståndet med fibromyalgi. Huvudsyftet med studien utvärderade effektiviteten av en vanlig dos på 50 mg för fibromyalgi.

Resultaten av studien avslöjade några intressanta data. Patienter som fick den vanliga dosen på 50 mg för fibromyalgi såg en signifikant förbättring av sömnkvaliteten, morgonstyvhet och smärtgränser. Den “poäng av anbudsresultat” som tagits vid tiden förbättrades inte.

De senaste studierna om läkemedlet för fibromyalgi patienter följer den senaste versionen av fibromyalgi kriterier. En komplikation av data från andra studier om medicinering fann att “amitriptylin för fibromyalgi kan fortsätta att användas för behandling [av neuropatisk smärta], men de flesta patienter kommer inte att uppnå tillräcklig smärtlindring.”

Flera studier som samlats in i komplikationen varade upp till 6 veckor (i genomsnitt). De utförde också tester mellan 15 och 100 deltagare, och fyra av studierna fick mer än 100 deltagare. Varje studie administrerade doser mellan 15 mg och 125 mg.

Vissa studier ökade gradvis dosen under de valda intervallerna i teststudien. I allmänhet konstaterades inga konkreta bevis för att stödja amitriptylin som en effektiv behandling för fibromyalgi. Vissa studier har visat att det kan spela en roll för att minska neuropatisk smärta, såsom smärta i samband med fibromyalgi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *