Emotionele uitputting door een niveau van onwerkelijke kracht te vereisen

Heb je ooit een emotionele uitputting gevoeld?  In sommige fasen van het leven, stress kan ons het gevoel verstikt, in aanvulling op de persoonlijke en professionele verwachtingen   verwijzen we doen alsof ze een beeld van onszelf te geven met een onwerkelijke kracht

This image has an empty alt attribute; its file name is aapin-3.png

.

De   emotionele uitputting   dan ontstaat wanneer   deze gebeurtenissen worden uitgebreid   en dat wij snel. Deze uitputting doet zich voor wanneer we het gevoel hebben dat we niet langer kunnen omgaan met het dagelijkse leven op mentaal niveau. De kracht van deze vermoeidheid is zo overweldigend dat we ons niet in staat voelen.

Wat is emotionele uitputting?

Emotionele vermoeidheid is een aandoening die het gevolg is van overmatige eigendunk. In dit geval praten we niet alleen een te hoge werkdruk, maar ook om de last van het conflict en betrokkenheid te dragen, of om de emotionele of cognitieve verantwoordelijkheden op zich nemen, allemaal vanwege de misvatting we moeten altijd sterk zijn, zelfs met onwerkelijke doelen. niveaus van kracht.

Een   emotionele uitputting   doet zich niet van de ene op de andere dag, het kost tijd om te rijpen. Het is   een proces dat langzaam verloopt   totdat de persoon een punt bereikt waarop het instort. Deze totale uitputting verlamt hem en dompelt hem onder in een diepe depressie of chronische ziekte. In het leven van deze persoon, breekt plotseling omdat, letterlijk, het kan niet doorgaan met de niet-duurzame (iemand onbegaanbaar kracht) te ondersteunen

Loading...

Hoewel emotionele vermoeidheid wordt gezien als mentale vermoeidheid, gaat dit   vaak gepaard met grote lichamelijke vermoeidheid   . Een van zijn voor de hand liggende tekenen is een gevoel van absolute depressie dat ons verhindert vooruit te gaan. Dientengevolge blijven we gevangen in een traagheid die het moeilijk maakt om een ​​uitweg te vinden.

Oorzaken van emotionele uitputting

Over het algemeen houdt emotionele uitputting direct verband met een onbalans tussen wat we geven en wat we ontvangen. Slachtoffers van deze ziekte worden gekenmerkt door meer te geven dan ze kunnen en ontvangen minder dan ze verwachten, op het werk, thuis, in een paar of op een ander gebied van werk. leven.

Dit gebeurt meestal wanneer grote verwachtingen worden gesteld en grote offers worden gebracht. Bijvoorbeeld thuis wanneer familieleden problemen hebben en aandacht nodig hebben. Zelfs als we een relatie hebben waar veel vraag naar is en uiteindelijk zijn we uitgeput door wat we hebben gegeven en door het weinige dat we niet hebben teruggekregen.

De persoon met emotionele uitputting constateert dat ze geen tijd voor zichzelf hebben en dat ze onvoldoende waardering, affectie of aandacht van hun omgeving krijgen. Van hem wordt verwacht dat hij zijn tijd opoffert. Alsof hij het niet nodig had of alsof hij sterker was dan iedereen en alles aankon.

Eerste symptomen van emotionele uitputting

Veel symptomen verschijnen voordat emotionele uitputting kan worden verklaard. Als u weet hoe u deze symptomen kunt herkennen, kunt u een manier vinden om te voorkomen dat ze erger worden en de trend omkeren.

  • Gebrek aan motivatie: het   gebrek aan motivatie en het verlangen om iets te doen is een duidelijk teken van emotionele uitputting. Veel mensen met emotionele uitputting handelen automatisch en voeren hun taken uit alsof het een verplichting was, zonder dat ze er baat bij hadden of stopten. Als gevolg hiervan is hij terughoudend en niet geïnteresseerd in zijn activiteiten.
  • Lichamelijke vermoeidheid:   de getroffen persoon voelt zich vaak moe. Zodra je je ogen opent, voel je dat wat je overdag verwacht extreem vermoeiend is.
  • Emotioneel afstand houden:    begint apathie en verveling tegen de ander te voelen als middelpunt van aandacht en emotionele uitputting.
  • Prikkelbaarheid   : De emotioneel uitgeputte persoon voelt zich echter ongemakkelijk en ervaart vaak een verlies van zelfbeheersing. Hij ziet er chagrijnig uit en is erg gevoelig voor kritiek of devaluatie.
  • Problemen met het geheugen   : Overmatige belasting van de informatie of stimuli veroorzaken geheugenproblemen. Zelfs de kleine dingen worden gemakkelijk vergeten.
  • Moeilijkheidsgraad   : de betrokken persoon voelt zich in de war. Elke activiteit vereist meer tijd dan voorheen. Ze kan alleen in haar eigen tempo denken, dat is afgenomen en lijkt langzamer dan dat van anderen.
  • Slapeloosheid   : zo tegenstrijdig als het lijkt, heeft   een persoon met emotionele vermoeidheid moeite met slapen   . Ze denkt altijd aan problemen en daarom is het moeilijk voor haar om in slaap te vallen of haar gerust te stellen.

Hoe het op te lossen?

De beste manier om emotionele uitputting te overwinnen, is door mentaal en emotioneel te rusten. We moeten   wat vrije tijd vinden om te ontspannen en onze geest leeg te maken   , wat kan worden beschouwd als een “emotionele ontgifting”. Mensen die teveel van zichzelf eisen, nemen bijvoorbeeld gewoon vakantie, maar vroeg of laat leidt dit tot vermoeidheid. Daarom is het een goed idee om een ​​paar dagen vrij te nemen.

Een andere oplossing is om een ​​andere houding te ontwikkelen ten opzichte van dagelijkse verplichtingen. Elke dag zou momenten moeten bevatten om onze beloften na te komen, maar ook tijden om te rusten en activiteiten uit te voeren waar we van houden (zelfs als wij alleen maar). De behoefte om perfect te zijn of om alles te krijgen moet worden opgegeven, proberen sterker te zijn dan dat we geen goede investering in tijd zijn.

Uiteindelijk is het belangrijk om onszelf te onderwijzen. Er is niets beter dan   elke dag een beetje tijd met onszelf doorbrengen   . We moeten ademen, opnieuw contact maken met wie we zijn en wat we willen. Het is essentieel om een ​​medelevende en zorgzame houding tegenover onze eigen persoon te hebben. Anders kunnen we vroeg of laat niet doorgaan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *