Onderzoek: Effectieve THC-behandeling voor fibromyalgiepijn

Een onderzoek in Nederland wees uit dat medicinale cannabis rijk aan THC een effectieve behandeling was tegen pijn veroorzaakt door fibromyalgie, volgens The Growth op.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het Leids Universitair Medisch Centrum en de Bedrocan International Pharmaceutical Company in Nederland. Interessant genoeg ontdekten de onderzoekers dat cannabisextracten met alleen CBD niet effectief waren; integendeel, het bewijs suggereert dat cannabis rijk aan THC het nuttigst is.

De studie vergeleek hoog-THC-extracten ten opzichte van placebo en op CBD-gebaseerde producten verschillende malen tijdens de progressie van fibromyalgie bij 20 patiënten, via een verdamper.

“Het resultaat is erg belangrijk voor patiënten met fibromyalgie. We hebben nu het serieuze klinische bewijs dat artsen ons voorschrijven voor het voorschrijven van onze producten en dat zorgverzekeraars willen hebben, om hun vergoeding te legitimeren. – Tjalling Erkelens, CEO van Bedrocan, via de groeioperatie

Het is duidelijk in de studie dat THC bijzonder nuttig is voor de behandeling van fibromyalgie, die specifiek spieren en pezen beïnvloedt. Erkelens zei dat de volgende testfase THC-bevattende producten zal vergelijken met opiaten om te bepalen of cannabis kan worden gebruikt om het gebruik van deze verslavende pijnstillers te vervangen.

Een andere recente studie heeft aangetoond dat opioïden grotendeels niet effectief zijn tegen chronische pijn. In combinatie met de nieuwe Nederlandse studie, lijkt het hoopvol dat toekomstige studies over dit onderwerp zullen concluderen dat cannabis een effectief middel kan zijn om opioïden te consumeren.

One thought on “Onderzoek: Effectieve THC-behandeling voor fibromyalgiepijn

  1. If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward
    he must be go to see this web page and be up to date all the time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *