Unnskyldning jeg skylder til mine pasienter med fibromyalgi

Jeg har unnskyldning å gjøre.

Jeg vil gjerne be om unnskyldning for alle pasientene jeg så i mine år med beredskapsarbeid som hadde kronisk smerte på grunn av fibromyalgi eller autoimmun sykdom.

Jeg vil gjerne be om unnskyldning for ikke å vite, forstå og i noen tilfeller ikke engang å tro på hva som skjedde.

Du ser, i medisinsk assistentskole, som medisinsk skolen, lærer de oss ikke hvordan disse sykdommene påvirker pasientens liv. De forteller ikke at det har vært utrolig slitsomt for vår pasient å komme til kontoret, eller at de sannsynligvis må hvile og gjenopprette de neste dagene. De forteller oss ikke at sitte i stolen i venterommet skader alle kroppsdelene som har fått kontakt med stolen, klærne eller skoene dine. De lærer oss ikke hvordan deres familie er påvirket av deres manglende evne til å delta i ting, være oppmerksom på ektefeller eller barn, eller til og med lage middag.

Men nå vet jeg det. Og jeg beklager

Jeg vet dette fordi jeg har bekjempet fibro og noen andre autoimmune problemer ennå ikke identifisert i noen år. Jeg vet fordi jeg måtte lære min unge sønn å klemme forsiktig. Jeg vet fordi jeg har hørt venner kommentere hvor mye tid jeg bruker i senga. Jeg vet dette fordi jeg ikke lenger kan fysisk se pasienter på et kontor (heldigvis har jeg vært i stand til å jobbe hjemmefra i det nye feltet telemedisin). Og jeg vet fordi den gode gamle “fibro tåken” ofte ser ut som at telefonen min blir kuttet mens jeg sliter med å huske ordene jeg ønsket å si til pasienten jeg prøver å hjelpe.

Først ønsket jeg å skjule min diagnose fra mine kolleger. Det var fortsatt mange leverandører der ute som ikke engang trodde at fibro var en ekte lidelse (jeg pleide å være en av dem). Men i de siste to årene med direkte referanser til spesialister, har tester med merkelige, men ikke klare svar, tester av en medisin etter hverandre, lært at selv om det medisinske samfunnet er åpent for realiteten at dette er ekte, “De” fortsatt ikke de forstår

Dette slo meg igjen for to dager siden da jeg satte meg på en date med en reumatolog som sa: “Jeg ser ikke noe av bekymring” fire ganger under vårt besøk. Virkelig? Tror du ikke å måtte gjøre jobben min fra min seng noen dager er bekymringsfull? Tror du ikke isolasjonen forårsaket av å ikke være i stand til å gå og gjøre og se ting med familien min, er bekymringsfull?

Det er på tide for leverandører å slutte å se på laboratorieresultatene og begynne å se på hele bildet. Selv om leverandørene ikke har en kur, vil bare en enkel bekreftelse av hva pasientene virkelig går gjennom, være et stort skritt i å lukke gapet mellom din virkelighet og min.

24 thoughts on “Unnskyldning jeg skylder til mine pasienter med fibromyalgi

 1. First of all I want to say wonderful blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind.
  I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.
  I have had a hard time clearing my thoughts in getting my thoughts out.
  I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips?
  Many thanks!

 2. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and
  starting a new project in a community in the same niche.
  Your blog provided us useful information to work on. You have
  done a wonderful job!

 3. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the web the easiest thing to be
  aware of. I say to you, I certainly get annoyed while people think about worries that they just don’t know about.
  You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing
  without having side effect , people can take a signal. Will
  likely be back to get more. Thanks

 4. A fascinating discussion is worth comment. I do think that you need
  to write more about this topic, it may not be a taboo
  subject but typically people do not talk about these topics.
  To the next! All the best!!

 5. Someone necessarily help to make significantly articles I’d state.
  This is the first time I frequented your website page and thus far?
  I amazed with the research you made to make this particular submit amazing.
  Great process!

 6. Hey there! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?

  My weblog looks weird when viewing from my apple iphone. I’m
  trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue.

  If you have any recommendations, please share. Thank you!

 7. Hi there! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4!
  Just wanted to say I love reading through your blog and look forward
  to all your posts! Carry on the outstanding work!

 8. Hello! I’ve been reading your weblog for a while now and finally
  got the courage to go ahead and give you a shout
  out from Austin Texas! Just wanted to tell you keep up
  the good work!

 9. I don’t even know the way I ended up here, however I believed this put up was once good.
  I don’t recognize who you are but certainly you’re going to a famous blogger in the
  event you are not already. Cheers!

 10. Someone essentially help to make seriously posts I might state.
  This is the first time I frequented your website page and up to now?
  I surprised with the research you made to make this particular post amazing.
  Wonderful job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *