40 slechtste symptomen van fibromyalgie en hoe ze te behandelen

Meer dan 5 miljoen mensen die getroffen zijn door fibromyalgie in de Verenigde Staten blijven ook toenemen. Er zijn veel ongemakkelijke tekenen van fibromyalgie. Het wordt erkend als een onzichtbare ziekte omdat mensen niet kunnen zien waar ze gewond zijn geraakt. Over het algemeen is fibromyalgie een zeer ernstige situatie voor de slachtoffers en voor het identificeren van hun symptomen. Om te ondersteunen en te discussiëren, toetreden tot de groep    “Leven met fibromyalgie en chronische ziekten”

Neem de tijd en lees al deze 40 symptomen en hun coping-methoden.

1. bekkenpijn

Chronische bekkenpijn komt vaak voor bij mensen met fibromyalgie. Het is belangrijk om te onthouden dat de pijn van FMS en ME / CVS niet altijd op dezelfde plaats ligt.

Management:    neem pijnstillers zoals opiaten, NSAID’s en SSRI-antidepressiva.

Moeilijkheid van de tweede nacht

Patiënten met fibromyalgie kunnen ‘s nachts moeilijk rijden, wat erger wordt met koplampen van auto’s.

Hantering:    draag een zonnebril en vermijd het rijden ‘s nachts.

3e trend, gemakkelijk te huilen

Fibromyalgie maakt emotionele reacties vaak sterker dan voorheen en moeilijker te controleren. Je gevoelens zijn gevoeliger dan ooit. Ze huilen gemakkelijker en hebben minder emotionele beperkingen.

Beheer: het    vermijden of minimaliseren van stressvolle situaties kan emoties verminderen. Verlaat het huis en vraag anderen om je te helpen en deel je gevoelens.

4. Haaruitval

Bij patiënten met CVS en fibromyalgie is, zoals bij elke chronische ziekte, een veel voorkomende oorzaak van ongewoon haarverlies een ziekte die telogeneffluvium wordt genoemd.

Behandeling:    conventionele behandeling omvat deep tissue massage, warmte, echografie en lichaamsbeweging.

5. onregelmatige hartslag

Onregelmatige hartslagen worden gezien bij mensen met fibromyalgie, vooral bij vrouwen van 50 tot 59 jaar oud.

Beheer:    probeer massagetherapie waarvan is aangetoond dat het effectief is bij het verlagen van de hartslag en het verminderen van stress.

6. equimosis

Veel patiënten met fibromyalgie melden dat hun huid de huid eigenlijk verwondt. Deze gevoelige huid, genaamd    allodynia   , kan veel problemen veroorzaken, variërend van roodheid en zwelling tot blauwe plekken en littekens.

Behandeling:    in geval van blauwe plekken of blauwe plekken op de huid, moet u uw arts vragen crèmes of zalven te geven om aanvallen te bestrijden en blauwe plekken te voorkomen.

7. transpiratie

Net als pijn en gevoeligheid, zijn de symptomen van zweten en opvliegers meestal gebruikelijker en ernstiger bij vrouwen, in competitie met de menopauze vanwege de meest ongemakkelijke en ongemakkelijke toestand van de site.

Beheer:    Zachte poeders op je gezicht of andere zweterige gebieden kunnen transpiratie helpen absorberen, zelfs voordat je weet dat het er is. Je kunt het ook aanbrengen nadat het zweet van de huid is gedroogd, zodat het niet meer schijnt.

8. Urinewegen frequentie en urineweginfecties

Urinaire en bekkenklachten zijn veel voorkomende symptomen van fibromyalgie, vooral bij vrouwen met de aandoening. Blaasincontinentie, frequent urineren en pijnlijke geslachtsgemeenschap zijn slechts enkele voorbeelden van urinewegaandoeningen en bekkensymptomen die tot fibromyalgie kunnen leiden.

Management:    als u last heeft van stress-incontinentie, moet u mogelijk uw hydratatie beperken. Bekkenbodemoefeningen, ook wel kegeltjes genoemd, worden aanbevolen voor vrouwen met stress, urgentie of gemengde incontinentie.

9. gewichtstoename

De invaliderende pijn en vermoeidheid die je voelt met fibromyalgie kan ervoor zorgen dat je je inactief en te zwaar voelt.

Beheer:    Vermijd het eten van dierlijke vetten zoals rood vlees. Eet in plaats daarvan mager vlees zoals kip, kalkoen en vis zonder vel, die ook uitstekende bronnen van eiwitten zijn.

10. Migraine

Migraine kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, waaronder genetische en omgevingsfactoren. Het niveau van serotonine daalt tijdens een migraineaanval.

Hantering:    sommige voedingsmiddelen kunnen migraine veroorzaken. Cafeïne, alcohol (vooral rode wijn en bier), verfijnde kaas, chocolade, aspartaam en MSG, evenals het overslaan van maaltijden of vasten worden veroorzaakt door een migraine.

11. Onvermogen om zichzelf te uiten

U kunt in bepaalde extreme gevallen van fibromyalgie misschien ook niet de juiste woorden zeggen of goede namen of goede gezichten onthouden. Je kunt ook grote inspanningen doen om de trein te volgen en uit het oog te verliezen, en je zult in de war raken. Bovendien hebt u ook geheugenverlies op korte termijn. Het verlies van geheugen voor een korte tijd bestaat uit het vergeten van kleine dingen, dingen die echt van groot belang zijn.

12. Overgevoeligheid: grotere gevoeligheid voor geuren, etc.

Fibromyalgie is ook een belangrijke bron van overgevoeligheid voor licht, geuren en harde geluiden. Ze zijn ontworpen om erg waakzaam te zijn als het gaat om parfums en je voelt je uitzonderlijk gevoelig voor alles. Uw geduld met alcohol en uw gevoeligheid voor voedsel en anderen kunnen vrij laag zijn.

13. Moeite met concentreren.

Als je fibromyalgie hebt, zou je veel moeite moeten hebben om je te concentreren. Er kunnen onverklaarde hallucinaties en visuele blinde vlekken zijn. Je kon niet weten hoe te focussen, niemand en de positie zou kunnen toenemen.

14. angst

Angst is een normaal probleem geassocieerd met fibromyalgie en je moet het niet negeren. Angst is een veel voorkomend teken in onze tijd, maar het blijft, net als anderen, een onzichtbaar symptoom van fibromyalgie. Daarom moet je ervoor zorgen dat elke keer dat je bang bent, het te wijten is aan ziekte.

Administratie:    Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en je te richten op je eigen behoeften. Eet goed, rust uit, vermijd overdrijvingen en plan je activiteiten op het moment dat je je beter voelt. Als iemand je constant benadrukt en je de relatie niet kunt veranderen, beperk je de tijd die je ermee doorbrengt of beëindig je de relatie volledig.

15. duizeligheid

Fibromyalgie kan duizeligheid en gevoelloosheid veroorzaken. Je zou kunnen beginnen te stoppen en vallen, etc. Dit wordt meestal geassocieerd met fibromyalgie en een teken dat je nooit zou moeten negeren.

Beheer:    drink veel water, eet kleine en frequente maaltijden en rust veel. Verander de positie langzaam door te stijgen of te stoppen. Maak geen plotselinge bewegingen van het hoofd. Maak uw huis veilig, verwijder rommel en maak tapijten vast om vallen te voorkomen. Gebruik een rubberen mat in de badkamer en douche. Gebruik andere veiligheidsmaatregelen, gebruik indien nodig een wandelstok of loophulpmiddel en gebruik de oprijplaat bij het traplopen.

16. verwarde mentale toestand

Fibromyalgie kan de hele tijd chaotisch worden, je kunt misschien niet zeggen wat je doet en wat je niet doet, en dat is waarom je het moet onthouden. Fibromyalgie kan ook verlies veroorzaken en dat kan leiden tot een nogal verwarrende toestand waarin je misschien niet eens beseft waarom, maar we weten dat dit te wijten kan zijn aan fibromyalgie.

17. onhandig

U moet weten dat fibromyalgie u ook kan hinderen en dat u zich over het algemeen lui en lethargisch kunt voelen. Dit is een signaal dat je niet mag negeren.

18. Krampen

Vrouwen denken over het algemeen dat ze krampen hebben om welke reden dan ook, maar in werkelijkheid is het te wijten aan de krampen veroorzaakt door fibromyalgie die ervoor zorgen dat hun lichaam intense pijn voelt en hun leven in het algemeen in gevaar brengt. . Dus het is iets dat je nooit mag verwaarlozen. Krampen kunnen je benen bezeren of je hele lichaam een ​​beetje anders maken. Wat de reden ook is, aanvallen zijn echt ernstig en een onzichtbaar teken van fibromyalgie.

Management:    Uit de studie bleek dat patiënten met fibromyalgie een verbetering ervaren na slechts twee weken van constant gebruik na twee weken een oplossing genaamd “Fibro Flex” op hun huid aan te brengen.

19. zwakte

Zwakte wordt meestal geassocieerd met fibromyalgie en je moet niet proberen dit specifieke symptoom te negeren, omdat het tot veel andere complicaties kan leiden. U kunt enkele extra uren gaan ervaren, maar onthoud dat dit een teken is van fibromyalgie. Veel medicijnen kunnen spierzwakte en spierbeschadiging veroorzaken als bijwerking of allergische reactie.

Beheer:    Neem Adderall voor energie.

20. Verlies van geheugen.

Geheugenverlies wordt meestal geassocieerd met fibromyalgie. U kunt zich beginnen te voelen alsof u het zich niet herinnert en u moet weten dat het te wijten is aan fibromyalgie.

Beheer:     compromis niet tijdens je slaap, denk niet aan supplementen, verhoog fysieke activiteit of lichaamsbeweging en houd je hersenen actief en gestimuleerd.

21. chronische hoofdpijn

Chronische hoofdpijn is ook een veelvoorkomend teken van fibromyalgie. Het wordt veroorzaakt door ernstige hoofdpijn en wordt uitgedrukt door migraine. Net als bij chronische hoofdpijn, is voorlichting over fibromyalgie en pijnbestrijding nuttig bij het beheersen van de symptomen en het beperken van hun impact op het dagelijks leven.

Management: Het is    interessant op te merken dat verschillende therapieën voor hoofdpijn ook effectief zijn bij het verminderen van de symptomen van fibromyalgie, bijvoorbeeld antidepressiva (die analgetische effecten hebben), tizanidine (een spierverslapper met pijnstillende effecten). ), pijnbestrijding van de psyche (bijv. stress), coping-strategieën en aërobe oefeningen.

22.    irritable bowel syndrome

Ook wel IBS genoemd, het wordt meestal geassocieerd met fibromyalgie. IBS veroorzaakt misselijkheid, buikpijn, diarree en vele andere tekenen. IBS is een veel voorkomende gastro-intestinale stoornis die indigestie, buikpijn en alternatieve diarree en constipatie veroorzaakt. Fibromyalgie is een aandoening van het zenuwstelsel die wijdverspreide pijn veroorzaakt door het hele lichaam.

Management:    farmacologische behandelingen voor fibromyalgie en IBS omvatten tricyclische antidepressiva zoals amitriptyline.

23. slechte droom

Gebrek aan slaap is weer een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie en het gebrek aan slaap kan leiden tot vele andere complicaties, zoals stress, angst, vermoeidheid, enz.

Beheer:    onderhoud normale slaappatronen. Probeer tegelijkertijd naar bed te gaan en elke dag op dezelfde tijd op te staan, ook tijdens het weekend en op feestdagen.

24. Verhoogde gevoeligheid voor pijn.

Als u fibromyalgie heeft, kunt u een extreme gevoeligheid voor pijn voelen. De pijn is niet zo veel, maar het is extreem en maakt de persoon minder resistent. Ongeveer een derde van de mensen met fibromyalgie ontwikkelt een kleine fibrononeuropathie veroorzaakt door chronische pijn.

Management:    Dr. Teitelbaum zegt dat medicijnen die NMDA-receptorantagonisten worden genoemd, Memantine (Namenda), een hulp zijn

25. hoge vermoeidheid

Het is een sensatie dat u misschien iets anders overweegt, maar fibromyalgie kan ernstige en enorme vermoeidheidsintensiteiten veroorzaken die u onvermijdelijk zult verwaarlozen.

Beheer:    bij dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geplande routine vast te stellen. Wees voorzichtig als je te veel doet, zodat je je extra energie niet verspilt. Matig leren is een vaardigheid die je helpt je taken uit te voeren ondanks het ongemak en de vermoeidheid.

26. Blinde vlekken

Visuele blinde vlekken kunnen ook optreden als gevolg van fibromyalgie. Fibromyalgie kan je ogen ook te fel maken, dus wees voorzichtig en let op deze tekenen.

Beheer:    voedingstekorten, evenals enkele van de medicijnen die we nemen, kunnen onze ogen verergeren. Het zenuwstelsel wordt erger bij patiënten met FM, dus de zenuwen in onze ogen kunnen erger worden en problemen veroorzaken. Het is een goed idee om elk jaar je ogen te controleren.

27. voel me misselijk 

Fibromyalgie gaat gepaard met misselijkheid. U kunt zich duizelig voelen en niet meer kunnen stoppen. Dit zijn de symptomen van misselijkheid en soms ook fibromyalgie.

Gebruik: Producten zoals    suiker, cafeïne, zuivelproducten, bewerkte voedingsmiddelen, conserveringsmiddelen en gluten kunnen de symptomen verergeren. Als u misselijkheid, duizeligheid en braken ondervindt, vermijd ze zo vaak mogelijk. Blijf gehydrateerd en bewaar de koekjes met de hand. Een of andere vorm van gember, zoals gember of gember, kan helpen de maag te kalmeren en misselijkheid te verminderen. Vermijd citrusvruchten, vruchtensappen en zure voedingsmiddelen.

28. Geografische taal

Soms is het erg ontstoken (zo erg dat ik groeven heb aan de kant waar het op mijn tanden drukt). Het zal moeilijk zijn om het te manipuleren om duidelijk te spreken. Soms voelt hij zich moe na een maaltijd of een lang gesprek. Velen hebben zweren op de tong wanneer ze soms voedsel verbranden of kanker krijgen, maar dat is het doel.

Behandeling: vrij verkrijgbare    pijnstillers, zoals paracetamol en NSAID’s, zoals ibuprofen, kunnen worden gebruikt om pijn en ongemak te verlichten. Mondspoelingen met lokale anesthesie kunnen worden gebruikt om pijn te verlichten. Zink supplementen helpen ook om de symptomen van geografische taal te verlichten. De spoelingen en zalven van corticosteroïden helpen pijn, roodheid en zwelling te verlichten.

28. oorpijn

Fibromyalgie wordt vaak geassocieerd met symptomen die verband houden met het oor, zoals zwelling, oorpijn en oorsuizen.

Beheer:    Gebruik een warmwaterkussen op de nek rond het oor en gebruik een vrij verkrijgbare pijnstiller.

29. Moeilijkheid in breedte

Ademhalingsmoeilijkheden en ademhalingsmoeilijkheden komen relatief vaak voor bij mensen met fibromyalgie.

Hantering:    ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en aardingstechnieken zijn nuttig.

30. Verlies van libido.

Sommige van de geneesmiddelen gebruikt bij de behandeling van fibromyalgie, zoals duloxetine en milnacipran (Savella) en SSRI antidepressiva zoals paroxetine en sertraline, kunnen leiden tot verminderde libido.

Operation:    Vochtige hitte, met inbegrip van onderdompelen in een warm bad, kan helpen verlichten van de pijn geassocieerd met fibromyalgie en kunt u volop genieten van seks.

31. Pijn rond gevoelige punten

Een van de meest voorkomende symptomen van de ziekte is dat gevoelige plekken meestal rond de gewrichten van het lichaam bewegen. Tederheid staat bekend als pijnlijke punten en, zodra druk wordt uitgeoefend op deze punten, veroorzaakt het veel pijn. De pijn zit net aan de oppervlakte van de huid. De gebieden rond de nek, billen en rug zijn het meest getroffen. Pijn is echter vaak onzichtbaar en niet precies geïdentificeerd.

Beheer:    Van de aanbevolen behandelingen is acupunctuur (vanwege het analgetische effect) een effectieve optie om pijngevoeligheid te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals paracetamol, kunnen worden aanbevolen. Medicijnen zoals milnacipran en duloxetine werken door het modificeren van de hersenchemie om de mate van pijn te beheersen. Eén medicijn, pregabaline, blokkeert de zenuwcellen die betrokken zijn bij de overdracht van pijn.

32. tintelend gevoel

Tintelingen zijn een ander veel voorkomend probleem met fibromyalgie. Tintelingen zijn een onzichtbaar symptoom en veroorzaken een jeuk. Het werkt in verschillende delen van het lichaam en het is heel gebruikelijk om een ​​tintelend gevoel te voelen.

Beheer:    sommige patiënten met fibrose hebben paresthesieaantrekkingen gevonden door middel van massage, vitaminesupplementen zoals B12, serotonine en magnesium en zelfs acupunctuur. En laten we de warmte- en koudetherapie niet vergeten. De hitte ontspant de spieren omdat het de bloedstroom verhoogt. En verkoudheid vermindert de bloedstroom en vermindert daarom mogelijke ontstekingen.

33. chronische vermoeidheid

De meeste mensen met fibromyalgie lijden aan chronische vermoeidheid. Artsen geloven dat dit te wijten kan zijn aan een virale infectie en slaapstoornissen, hormonale onrechtvaardigheden en vele andere soortgelijke situaties. Chronische vermoeidheid is het gevoel dat je voelt als je echt uitgeput bent. Je voelt je overweldigd, lusteloos en zwak en voelt je niet in staat om dat te doen.

Beheer:    bij dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geplande routine vast te stellen. Wees voorzichtig als je te veel doet, zodat je je extra energie niet verspilt. Matig leren is een vaardigheid die je helpt je taken uit te voeren ondanks het ongemak en de vermoeidheid.

34. Vermoeidheid – Uitgeput de hele tijd.

Mensen met fibromyalgie hebben slaapstoornissen waardoor ze goed slapen. Vermoeidheid produceert een toename van vermoeidheid en een algemeen gevoel van depressie. Andere indicaties omvatten enorme vermoeidheid, langzame bloedsomloop in het lichaam en onvermogen om slaap of pijn te voelen.

Beheer:    bij dagelijkse activiteiten is het goed om een ​​geplande routine vast te stellen. Wees voorzichtig als je te veel doet, zodat je je extra energie niet verspilt. Matig leren is een vaardigheid die je helpt je taken uit te voeren ondanks het ongemak en de vermoeidheid.

35. de sfeer is swingend

U kunt ook het gevoel hebben dat uw geest onregelmatig wordt als u fibromyalgie heeft. Het kan op een meedogenloze manier eindigen en de mensen raken waarvan je houdt of een boos persoon worden. Er zijn echter bepaalde voorschriften die de stemming niet kunnen verbeteren en iemands prikkelbaarheid aanzienlijk kunnen verminderen en pijn kunnen veroorzaken.

Beheer: zorg    ervoor dat u voldoende magnesium in uw dieet hebt, want er is een verband tussen de stemming en het niveau in het lichaam.

36. hormonale variaties

De vreemde hormonale variaties zijn iets dat niet gezegd kan worden als het gaat om fibromyalgie, maar het is precies wat er gebeurt. Hormonale variaties bestaan ​​uit een zeer lage of zeer hoge productie van sommige hormonen en dit kan door de meeste mensen worden genegeerd, maar het is een van de gebruikelijke onzichtbare tekenen van fibromyalgie.

37. Je begint je verdoofd te voelen.

Ongevoeligheid is ook een veel voorkomend probleem bij patiënten met fibromyalgie. De pijn is wijdverspreid en de meeste mensen lijden aan doofheid. Het getraumatiseerde gedrag is er omdat je spierkrampen en stijfheid voelt. Doofheid stoort de zenuwen en veroorzaakt een volledig verlies van gevoel; Sommige verliezen van fibromyalgie worden gebruikt.

Beheer:  Aanhoudende doofheid en tintelingen kunnen wijzen op een ernstig onderliggende medische probleem. Hoe eerder de diagnose wordt gesteld, hoe sneller de behandeling kan beginnen. En vroege behandeling leidt vaak tot positieve resultaten. Uw arts zal u waarschijnlijk testen nadat u naar uw andere symptomen, omstandigheden en familiegeschiedenis heeft gevraagd. Onder bepaalde omstandigheden, zoals tarsaaltunnelsyndroom of trauma, kan de vorming van ijs in het getroffen gebied zowel gevoelloosheid als pijn verminderen. Laat een ijsblokje niet langer dan 20 minuten achter elkaar liggen. Voor mensen die te veel druk uitoefenen op hun zenuwen, kunnen orthesen deze druk en de resulterende pijn en gevoelloosheid helpen verlichten. Ondersteunende schoenen kunnen ook helpen.

38. depressie

We hebben allemaal gehoord van depressie, maar het is iets dat komt van fibromyalgie en we kunnen uitsluiten dat verdriet meestal wordt uitgesloten door de meerderheid. Een persoon kan veel depressiviteit voelen vanwege het feit dat ze zijn bedekt met ochtendstijfheid, hoofdpijn en angst bij veel andere mensen. Dit is een van de belangrijkste onderdelen van fibromyalgie en moet met uiterste voorzichtigheid worden geobserveerd. Het is ook een symptoom dat niet onopgemerkt mag blijven.

Administratie:    Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en je te richten op je eigen behoeften. Eet goed, rust uit, vermijd overdrijvingen en plan je activiteiten op het moment dat je je beter voelt. Als iemand je constant benadrukt en je de relatie niet kunt veranderen, beperk je de tijd die je ermee doorbrengt of beëindig je de relatie volledig.

39. Bot en wanneer ze pijn doen.

Gewonde botten komen niet vaak voor, maar mensen met fibromyalgie worden beschouwd als gewonde botten. Gevoeligheid, pijn in botten en dergelijke worden veroorzaakt door een sterke onderbreking van de bloedcirculatie en fibromyalgie is er een van. Mensen die er last van hebben, hebben moeite met slapen en kunnen niet trainen. Achy Bones is een indicatie die mensen dagelijks voelen, maar het is mogelijk dat iemand zich niet realiseert dat het te wijten is aan fibromyalgie en dat moet worden geverifieerd.

Beheer:    mensen moeten ‘s nachts cafeïne en andere stimulerende middelen vermijden en slapen in een donkere en stille kamer met comfortabele bedden. Je moet niet eten of televisie kijken in bed. Artsen kunnen lage doses tricyclische antidepressiva voorschrijven. Aspirine of andere niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen (NSAID’s) hebben over het algemeen een beperkt gebruik. Pijnstillers zoals tramadol of paracetamol kunnen helpen. Opioïden die zich in de loop van de tijd vormen en minder effectief kunnen worden, kunnen het best worden vermeden bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals fibromyalgie.

40. Storende vreemde nachtmerries

Je hebt niet aangenomen dat je nachtmerries hebt over fibromyalgie, maar het is het feit dat fibromyalgie de oorzaak is van vele nachtmerries. Je kunt waarschijnlijk levendige en gekwelde dromen maken en, op dezelfde manier, lijden aan ernstige slaapstoornissen met betrekking tot fibromyalgie. Het is om deze reden dat u zich bewust moet zijn van dit symptoom. Het kan ook een hypersomnie veroorzaken die te veel slaapt.

Management:    algemeen wordt aangenomen dat een dieet bestaande uit vitamines, mineralen en aminozuren, basiscomponenten van eiwitten die de spieren, zenuwen en hersenen helpen de symptomen van fibromyalgie te verlichten, zoals pijn en vermoeidheid, chronische slapeloosheid en nachtmerries en slechte of acute dromen

One thought on “40 slechtste symptomen van fibromyalgie en hoe ze te behandelen

  1. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out
    much. I hope to give something back and aid others like you helped me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *