Fibromyalgie-patiënten beweren dat ze worden beoordeeld op invaliditeit

Velen van hen worden gedwongen hun werk te staken

Dag van de inauguratie van het hoofdkantoor.

Met enorme doses positivisme viert de FibrOnuba-vereniging haar vierde verjaardag. Het is tijd om te inventariseren dat, voor zijn president  Mamen Zapata , “zeer positief” is, omdat het de bedoeling heeft patiënten te laten insuffelen, te willen leven wat niet klein is. Een van de belangrijkste claims is dat fibromyalgie wordt erkend als een reden voor invaliditeit. Momenteel wordt beoordeeld of de patiënt lijdt aan andere pathologieën zoals auto-immune of degeneratieve ziekten.

FibrOnuba is  getuige geweest van een andere patiëntenvereniging die een paar jaar geleden bestond. Sindsdien zijn er weinig dingen veranderd voor deze mensen, de overgrote meerderheid van hen vrouwen, voor wie de vooruitgang bij voorkeur werd weerspiegeld in de diagnose die gewoonlijk wordt gesteld door anderen te negeren. Het is gebruikelijk dat  reumatologie  de specialiteit is die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de detectie van de ziekte. Wat er gebeurt, is dat de vertragingen voor een eerste consult worden geactiveerd tot 18 maanden, wat betekent dat het in veel gevallen de huisartsen zijn die de leiding hebben over deze diagnose.

Gelukkig zijn ver weg die jaren waarin men dacht dat de vrouwen die met de symptomen kwamen, meer dan wat dan ook, een mentaal probleem hadden. Tot op heden ontbreekt echter een volledige aanpak van de ziekte, wat in bepaalde gevallen tot overmedicatie leidt  voor patiënten om verlichting te vinden Mama Zapata is een duidelijk voorbeeld van hoe de ziekte tot leven komt en buiten de werkplek blijft. Ze had een bedrijf en moest het sluiten omdat ze het niet verder kon brengen. Dit is natuurlijk een enorm groot probleem dat nog erger is, met het feit dat we deze beoordeling van beperkingen niet hebben, wat gevolgen heeft op het niveau van zelfrespect. In sommige delen van Spanje zijn er al gevallen waarin rekening wordt gehouden, maar het zijn nog steeds geïsoleerde gebeurtenissen. FibrOnuba heeft al een gesprek met de territoriale afgevaardigde van Health, Manuela Caro, aangevraagd om uit de eerste hand te weten of er wijzigingen in het protocol van aandacht voor deze patiënten zullen zijn.

Geschat wordt dat er in de provincie ongeveer 15.000 mensen zijn die getroffen zijn door fibromyalgie, waarvan 90% vrouw is. De behandelingen die zij ontvangen zijn puur palliatief en gericht op ontstekingsremmers, antidepressiva en anxiolytica. Met dit panorama erkent Zapata “dat alternatieve behandelingen zoals acupunctuur  of mindfulness erg belangrijk zijn  . In de vereniging zelf hebben ze een chiromassage en begrijpen ze dat “het erg belangrijk zou zijn om een ​​fysiotherapeut te hebben. Daarom zoeken we naar subsidies om op deze service te kunnen rekenen. “

Loading...

De vereniging is dankbaar voor de gemeenteraad voor hun steun betekende dat sinds vorig jaar, FibrOnuba heeft een kantoor in de buurt van  de Orde . Met betrekking tot de leeftijd waarop de diagnose wordt gesteld, de overgrote meerderheid in het bereik van 45 tot 55 jaar , maar er zijn gevallen van de vrouwen tussen de 30 en 40. Deze ziekte heeft een bereik van maximaal 50 verschillende symptomen, maar de meest voorkomende Het is pijn.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *