Wetenschappers ontdekken de schokkende oorzaak van fibromyalgie

Hoewel de wetenschap op dit moment geen manier heeft om de oorzaak van fibromyalgie nauwkeurig te identificeren, zijn er in veel gevallen enkele bijdragende factoren aanwezig. De drie hoofdoorzaken van fibromyalgie zijn infecties, genetica en misbruik in het verleden. Meer informatie over de relatie tussen misbruik en pediatrische continuación.Aunque fibromyalgie fibromyalgie wordt beschouwd als een ernstige ziekte sinds de jaren 1970 (vóór die dachten de dokters de ziekte vals was en uitgevonden door vrouwen voor meer geneesmiddelen), beginnen wetenschappers nu pas de oorzaken van de ziekte te ontdekken. .

In sommige schokkende studies hebben onderzoekers geconstateerd dat kindermishandeling wordt geassocieerd met hogere percentages chronisch vermoeidheidssyndroom, chemische gevoeligheden en fibromyalgie. Studies hebben aangetoond dat vrouwen (en sommige mannen) die seksueel (fysiek of seksueel) misbruik in hun jeugd rapporteerden 65% meer kans hadden op fibromyalgie en twee keer zoveel kans op chronisch vermoeidheidssyndroom (wat volgens sommigen wetenschappers, is nauw verwant aan fibromyalgie).

Volgens een studie van de Universiteit van Toronto in 2011: “Deze resultaten bleven bestaan, zelfs na rekening te houden met mogelijk verwarrende factoren, zoals andere negatieve ervaringen van kindertijd, leeftijd, ras en geestelijke gezondheid. en de sociaal-economische status van volwassenen. ” Hoewel studies aantonen dat misbruik en fibromyalgie gerelateerd zijn, blijft de medische gemeenschap het belang van de resultaten bespreken.

Volgens studies heeft ongeveer 30 tot 40% van de volwassenen tijdens hun jeugd lichamelijk, emotioneel of seksueel geweld geleden. Andere studies suggereren dat de werkelijke statistieken veel hoger en minder geïnformeerd zouden kunnen zijn. Verschillende onderzoeken hebben met name de rol van seksueel misbruik en fibromyalgie onderzocht en de resultaten zijn schokkend.

In verschillende onderzoeken meldde ongeveer 65% van de vrouwen met fibromyalgie seksueel misbruik. Hoewel onderzoekers niet echt weten hoe en waarom kindermishandeling gerelateerd is aan fibromyalgie, is het belangrijk om de rol van misbruik te beschouwen in de maatregelen die genomen worden om de symptomen van fibromyalgie te genezen en onder controle te houden.

Loading...

Mensen met fibromyalgie moeten hun persoonlijke geschiedenis herzien om eventuele misbruiken in het verleden te ontdekken die mogelijk hebben bijgedragen aan de gevoeligheid.

Andere mogelijke oorzaken

Hoewel misbruik een gemeenschappelijke factor is die bijdraagt ​​aan fibromyalgie, is het niet de enige factor. Genetica en infecties kunnen ook triggers zijn. Het huidige onderzoek heeft zich gericht op de rol van infecties bij fibromyalgie en de verkregen resultaten zijn ook enigszins verrassend. Latente infecties, met name infecties van het zenuwstelsel, kunnen bijdragen aan de symptomen van fibromyalgie en gevoeligheid voor pijn.

Genetisch hebben onderzoeken aangetoond dat mensen met familieleden met fibromyalgie of andere pijngevoelige aandoeningen meer kans hebben om zelf fibromyalgie te hebben.

Hoe is misbruik gerelateerd aan fibromyalgie?

Veel van het onderzoek naar mishandeling en fibromyalgie heeft plaatsgevonden in de laatste 5 tot 10 jaar. Dit betekent dat er weinig solide bewijs is om te bepalen hoe misbruik in de toekomst de symptomen van fibromyalgie kan beïnvloeden. Er zijn momenteel echter twee verschillende theorieën over de relatie tussen fibromyalgie en misbruik:

Uitgebreide stress-theorie

Het onderzoek dat in 1995 in “Scientific American” werd gepubliceerd, concentreerde zich op hersenveranderingen bij patiënten met seksueel misbruik. De onderzoekers ontdekten dat de hippocampus aanzienlijk was veranderd in slachtoffers van geweld. De hippocampus is het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het korte en lange-termijngeheugen.

Tijdens stressvolle gebeurtenissen wordt de hippocampus overspoeld met cortisol, een stresshormoon. Dit heeft de hersenen en de manier waarop herinneringen zijn opgeslagen in gehavende patiënten veranderd. Sommige onderzoekers veronderstellen dat langdurige stress ook het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het ontvangen van pijn kan veranderen. Studies hebben aangetoond dat mensen met fibromyalgie gevoeliger zijn voor pijn, zelfs op chemisch niveau, dus deze theorie is niet helemaal ongegrond.

sensibilisatie

De tweede theorie over fibromyalgie en misbruik wordt sensitisatie genoemd. Deze theorie stelt dat mensen met fibromyalgie een lagere pijndrempel hebben omdat hun hersenen gevoeliger zijn voor pijnsignalen. Deze theorie is vergelijkbaar met de theorie van stress, maar onderzoekt dezelfde conclusie vanuit een andere hoek.

Onderzoekers geloven dat langdurige zenuwstimulatie (zoals tijdens misbruik) veranderingen in de hersenen kan veroorzaken bij mensen met fibromyalgie. In principe worden alle sensaties als pijn aan de hersenen gerapporteerd.

Onderzoek naar fibromyalgie misbruik.

Verschillende recente studies hebben de theorie ondersteund dat elk misbruik kan leiden tot een verhoogd risico op fibromyalgie.

Een in 1995 door McGill University in Canada uitgevoerd onderzoek toonde aan dat in een groep van 83 vrouwen met fibromyalgie en 161 vrouwen in de controlegroep, 37% van de vrouwen in de fibromyalgiegroep tijdens hun leven het slachtoffer was geworden van seksueel misbruik . de kindertijd Slechts 22% van de vrouwen in de controlegroep meldden dat ze seksueel werden misbruikt als meisjes. Vrouwen in de fibromyalgiegroep meldden ook hogere niveaus van fysiek misbruik (18% versus 4%), middelenmisbruik (16% versus 3%) en seksueel geweld in hun leven (17% versus 6%).

Een andere studie uitgevoerd in 1995 door het American College of Rheumatology wees uit dat 65% van de vrouwen met fibromyalgie seksueel misbruik meldde. 52% van de vrouwen in de controlegroep meldden op een bepaald moment in hun leven seksueel misbruikt te zijn. Vrouwen met fibromyalgie die zijn misbruikt, hebben ook hogere niveaus van pijn, zwakte, vermoeidheid en depressie gemeld. De onderzoekers in dit onderzoek concludeerden dat seksueel misbruik geen directe oorzaak is van fibromyalgie, maar dat het de symptomen erger kan maken.

In 1999 publiceerde het tijdschrift “Disability and rehabilitation” een studie over de relatie tussen sensorische en pijnstoornissen, zoals fibromyalgie en kindermishandeling (waaronder seksueel, fysiek, drugs- en alcoholmisbruik). In de fibromyalgiegroep meldde 64,7% van de deelnemers dat ze waren misbruikt. De onderzoekers concludeerden dat traumatische gebeurtenissen tijdens de kindertijd een significante invloed kunnen hebben op iemands kansen op chronische pijn.

In 2011 onderzochten onderzoekers aan de Universiteit van Toronto statistieken over meer dan 7300 Canadese vrouwen. 10% van de vrouwen meldde seksueel misbruikt te zijn toen ze meisjes waren. Fibromyalgie werd bij 2,5% van deze vrouwen vastgesteld. De onderzoekers ontdekten dat vrouwen met fysieke mishandeling in het verleden 65% meer kans hadden om fibromyalgie te ontwikkelen.

Hoewel huidig ​​medisch onderzoek het misbruik van fibromyalgie met elkaar verbindt, is het prematuur om te zeggen dat misbruik fibromyalgie veroorzaakt. Volgens deze studies is dit zeker een bijdragende factor, maar dit verklaart niet waarom veel vrouwen en mannen die als kinderen worden misbruikt, geen fibromyalgie hebben. Naast het probleem van misbruik zijn er ook andere factoren aan het werk.

Sommige onderzoekers geloven dat het behandelen van fibromyalgie gerelateerd aan misbruik met behulp van een methode vergelijkbaar met die gebruikt om misbruik te behandelen in plaats van chronische pijn te verlichten, kan helpen om symptomen effectiever te genezen. Een mogelijke behandelmethode is het verhogen van serotoninespiegels in de hersenen; Het helpt het algemeen functioneren van de hersenen te stimuleren, het humeur te herstellen en de gevoeligheid voor pijn te verminderen.

Diagnose van fibromyalgie gerelateerd aan misbruik

Als u fibromyalgie of een andere chronische pijnstoornis heeft, overleg dan met uw arts over de mogelijke relatie met misbruik in het verleden. Uw zorgverlener wil uw ziekte misschien anders behandelen als een eerder misbruik is onthuld. Genezing van de problemen die gepaard gaan met misbruik kan de symptomen van fibromyalgie helpen verminderen.

Methoden voor natuurlijke behandeling

Veel methoden om fibromyalgie te behandelen kunnen worden toegepast in de privacy van uw huis. Onderzoek heeft gesuggereerd dat verschillende natuurlijke behandelingsopties effectief kunnen zijn in het verminderen van pijngevoeligheid en mensen helpen met fibromyalgie een normaal leven leiden. Als uw fibromyalgie op de een of andere manier wordt beïnvloed door misbruik uit het verleden, kunnen de volgende drie natuurlijke methoden u helpen om ongewenste pijnsymptomen te bestrijden en een normaal leven te leiden:

Dieet en supplementen

Uw dieet kan een rol spelen bij het helen van uw lichaam en het verminderen van pijngevoeligheid. Mogelijk kunt u de uitbraken van fibromyalgie niet volledig elimineren, maar u kunt hen helpen om deze voedingssupplementen en voedingsopties onder controle te houden.

Vul opties in
Deze supplementen bieden de beste ondersteuning voor de symptomen van fibromyalgie en omvatten analgetica en stemmingsstimulerende middelen. Gember:   Gember en kurkuma zijn twee verbindingen die ontstekingen kunnen verminderen en pijn verlichten.Een studie uit 1992 wees uit dat suppletie met gember de spierpijn bij alle deelnemers kon verminderen.
Ascorbigen:   deze verbinding komt vrij bij het koken van groenten zoals broccoli en er werd ook gevonden dat de verbinding de pijn vermindert bijstudiedeelnemers in een onderzoek uitgevoerd door het National College of Neuropathic Medicine in 2000.
Magnesium:   Magnesium is een heilzaam mineraal. Veel vrouwen en mannen hebben een tekort aan dit mineraal. Een studie uit 1990 wees uit dat suppletie met magnesium spierpijn kon verminderen.
Sint-Janskruid:   deze klassieke remedie staat bekend om zijn vermogen om de stemming te stimuleren. Volgens om Web MD, hebben studies aangetoond dat aan te vullen met St. John ‘s wort is effectiever dan tricyclische antidepressiva en kan net zo effectief zijn als antidepressiva ISRS.Esto bijzonder effectief voor mensen die lijden kunnen zijn van FGM, want depressie is een effect veel voorkomende secundaire gevolgen van misbruik.
5-HTP:   5-HTP is een essentieel element bij de productie van serotonine in de hersenen. Serotonine is verantwoordelijk voor de stemming en de preventie van depressie. Studies hebben ook aangetoond dat hoge serotonineniveaus de pijn geassocieerd met fibromyalgie kunnen verminderen. Volgens Web MD kan 5-HTP depressie, angst, pijn van fibromyalgie en slapeloosheid verbeteren.
Omega 3:   De meeste Amerikanen hebben een tekort aan omega-3 vetzuren, die kan leiden tot een scala van problemen. Een onderzoek bij 2007 patiënten met reumatoïde artritis (RA), prikkelbare darmsyndroom (IBD) en dysmenorroe, een verhoogde inname van omega-3 gedurende 3 maanden verminderen pijn, stijfheid en algemene ontstekingen bepaald Dezelfde resultaten zijn waarschijnlijk van toepassing op mensen met fibromyalgie.
Melatonine:   Melatonine is een hormoon dat verantwoordelijk is voor het vaststellen van gezonde slaappatronen. Je lichaam produceert van nature melatonine voor het slapengaan om een ​​goede nachtrust te bevorderen. De pijn geassocieerd met fibromyalgie kan de normale slaappatronen echter verstoren.Suppletie met melatonine kan slapeloze nachten helpen verminderen. Uit een onderzoek uit 2000 bleek zelfs dat melatonine niet alleen de slaap verbeterde, maar ook de pijnpunten verminderde bij mensen met fibromyalgie.
SAM-e:   Volgens Web MD kan het SAM-e-supplement de hoeveelheid serotonine en dopamine in de hersenen verhogen, wat de gemoedstoestand verbetert en de pijngevoeligheid vermindert. Studies hebben aangetoond dat SAM-e ook een goede nachtrust kan veroorzaken, hoewel dit volgens andere studies de symptomen van pijn of depressie niet direct vermindert. Het is beter om SAM-e te gebruiken in combinatie met andere anti-pijn en anti-emotionele supplementen.

Dieet opties

Je kunt heel veel essentiële voedingsstoffen toevoegen door simpelweg een dieet te volgen. Voeg de volgende voedingsmiddelen toe aan uw dieet om de gezondheid te bevorderen en pijnklachten in uw leven te verminderen:

Voedingsmiddelen met vitamine D:   zuivelproducten, eieren, vis, champignons. Ascorbigen. Eten: broccoli, kool, bloemkool.

Magnesiumvoedsel:   aardappelen, bladgroenten, bonen, vis, bruine rijst

Omega-3:   vis, noten, bladgroenten, verrijkte zuivelproducten

Vermijd chemische stoffen:   cafeïne, roken, MSG, kunstmatige suiker therapie en emotionele ondersteuning. Als het misbruik de fibromyalgiesymptomen van de patiënt heeft veroorzaakt, kan het nuttig zijn om het emotionele trauma van het misbruik te behandelen om enkele van de bijwerkingen te verzachten. fysieke fibromyalgie. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat behandelmethoden, waaronder cognitieve gedragstherapie (CGT), gunstig zijn voor patiënten met fibromyalgie.

oefening

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat lichaamsbeweging patiënten met fibromyalgie ten goede komt door pijn te verminderen, humeur te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Oefening komt op verschillende manieren ten goede aan het lichaam. Dit kan het lichaam versterken, de stemming stimuleren en zelfs de pijnlijke bijwerkingen van fibromyalgie helpen beheersen.

Volgens een studie uit 2011 over oefentherapie voor fibromyalgie is elke vorm van beweging nuttig. De meeste gezondheidswerkers adviseren verschillende oefeningen om de oefening interessant te houden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *