Oorzaken van gewichtstoename bij patiënten met fibromyalgie.

Fibromyalgie veroorzaakt dikwijls gewichtstoename bij mensen als gevolg van een aantal factoren die direct en indirect verband houden met de ziekte zelf.

Fibromyalgie veroorzaakt hormonale onevenwichtigheden die de niveaus van cortisol, schildklier, serotonine en insuline beïnvloeden, evenals de productie van groeihormonen. Vanwege deze hormonale onbalans vertraagt ​​het metabolisme en resulteert vaak in gewichtstoename.

De vermoeidheid die gepaard gaat met fibromyalgie resulteert ook in gewichtstoename. Omdat fibromyalgie begint met een verstoring van de excitatie in het patroon van hersengolven tijdens de slaap, kan het individu niet voldoende slaap van voldoende kwaliteit hebben, kan de persoon ook lijden aan slaapapneu (onderbrekingen in ademhalen en snurken) ‘s nachts) en rustelozebenensyndroom (gevoel van tintelingen in de benen), waardoor vermoeidheid toeneemt.

Een nieuwe studie toonde aan dat slaapgebrek ook leidt tot een verhoogde productie van hypocretine, wat belangrijk is in slaapniveaus en eetlust. Wanneer de neurale niveaus van hypocretine hoog zijn (voor het milieu en de geest), leidt dit tot een staat van ontwaken, die niet alleen leidt tot vermoeidheid, maar ook tot eten.

Naast vermoeidheid, de ervaring van veel patiënten met chronische fibromyalgiepijn, die ook het vermogen om te oefenen kan remmen.

Medicijnen die worden gebruikt om depressies te behandelen die geassocieerd zijn met fibromyalgie, kunnen er ook voor zorgen dat iemand aankomt. Antidepressiva zoals Prozac en Zoloft verhogen de eetlust, het vasthouden van water en kunnen de hormoonspiegels en dus uw metabolisme beïnvloeden.

Fibromyalgie dieet

Het is essentieel om een ​​uitgebalanceerd dieet te behouden en de gewichtstoename van fibromyalgie te minimaliseren.

Hier zijn enkele nuttige dieet tips:

■ Vermijd de consumptie van vetten van dierlijke oorsprong zoals rood vlees. Eet in plaats daarvan mager vlees zoals kip, kalkoen en vis zonder vel, die ook uitstekende bronnen van eiwitten zijn.

■ Verhoog het verbruik van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en arm aan suiker, zoals groenten.

Het eten van veel vers fruit zoals frambozen en aardbeien is ook handig. Vermijd gedroogd fruit omdat ze conserveermiddelen bevatten.

■ Omega-3-vetzuren zijn ook belangrijk voor het behoud van een gezond voedingspatroon en kunnen worden gevonden in koudwatervissen. Andere goede bronnen van vet zijn amandelen, avocado, visolie, olijfolie en maïs.

■ Eet drie maaltijden per dag en probeer een of twee voedzame snacks per dag te nemen. 
Vermijd gefrituurd voedsel, junkfood, witte bloem en suiker en alcohol en frisdranken.

Fibromyalgie-oefening

Hoewel fibromyalgie pijn en vermoeidheid kan veroorzaken, is het belangrijk om zo goed mogelijk fit te blijven om een ​​gezonde gewichtstoename te voorkomen.

Het starten van je eigen oefenprogramma voor fibromyalgie is een uitstekende manier om dit doel te bereiken.

Begin met eenvoudige oefeningen zoals stretchen, wandelen of fietsen.

Begin je looproutine met een wandeling van vijf minuten vanaf de eerste dag, voeg dan 1-2 minuten per dag toe, en verhoog geleidelijk tot een doel van 60 minuten (of de hoeveelheid die je prettig voelt en kunt onderhouden). Zodra u de streefwaarde hebt bereikt, moet u deze tijd drie tot vier dagen per week nemen.

Fietsen is een andere geweldige trainingsmogelijkheid. Met een stationaire fiets kunt u het hele jaar door werken, ongeacht de tijd, en kunt u gemakkelijk uw kilometers bijhouden, waardoor u uw trainingsdoelen effectiever kunt bereiken.

Houd er rekening mee dat spierpijn vaak voorkomt wanneer u begint met trainen, maar acute pijn kan betekenen dat u uw spieren overbelast hebt.

One thought on “Oorzaken van gewichtstoename bij patiënten met fibromyalgie.

  1. I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s both equally
    educative and interesting, and let me tell you, you
    have hit the nail on the head. The problem is something not enough folks are
    speaking intelligently about. Now i’m very happy I came across this in my search for
    something relating to this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *