Wat familieleden van mensen met fibromyalgie moeten weten

Deze post is gericht op familieleden en de naaste omgeving rond mensen met fibromyalgie.

Hoewel fibromyalgie niet merkbaar is, is het zeer reëel. Veel mensen denken dat iemand niet echt ziek is, tenzij ze er ziek uitzien. Wanneer je fibromyalgie hebt, kan de persoon overvol zijn met gezondheid (aan de buitenkant), hoewel ze binnenin een processie van verschrikkelijke, zeer reële symptomen dragen.


Fibromyalgie is een moeilijke ziekte om te begrijpen. Hoewel er geen remedie is, kan het worden beheerd om de kwaliteit van leven te hebben. Omdat alle gevallen verschillend zijn, werken behandelingen zoals oefeningen, medicijnen of therapieën niet voor iedereen even goed. Het is een constante zoektocht om te vinden wat voor u het beste werkt.


Laat je niet misleiden door het uiterlijk. Vaak hebben familieleden de indruk dat de persoon met fibromyalgie niet genoeg moeite doet om zich beter te voelen, omdat ze niet goed eten of niet genoeg bewegen. De waarheid is dat elke inspanning die wordt gedaan, hoe klein ook, een baan of een opoffering met zich meebrengt die veel groter is dan het zou kosten om iemand gezond te maken.


Fibromyalgie is geen psychologisch probleem. Veel mensen denken dat het onmogelijk is om zoveel hartverscheurende symptomen te hebben en dat er niets uitkomt in hun medische onderzoeken, dus schrijven ze deze aandoening vaak toe aan een probleem van psychologische oorsprong. En het is belangrijk om te weten dat er voldoende wetenschappelijk bewijs is om te bewijzen dat het een echte toestand is.


Met fibromyalgie kan het leven volledig veranderen. Het is normaal dat de persoon met fibromyalgie niet meer dezelfde dingen kan doen als voorheen, of dat ze veel hulp van hun familieleden nodig hebben om ze te kunnen doen. Dit kan variëren van het aanpassen van gewoontes tot het veranderen van baan.


Fluctuatie in activiteitsniveaus is normaal. Een persoon met fibromyalgie kan een hele dag erg actief zijn, want het kan zijn dat een andere dag niet eens uit bed kan komen. De persoon is niet lui of doet alsof hij werk vermijdt. Er zullen dagen zijn dat je hoeveelheid energie erg laag zal zijn. Fibromyalgie is een ziekte met veel ups en downs. 
De persoon met fibromyalgie leeft in permanent lijden. Zelfs als je het niet constant uitdrukt, voel je altijd pijn in je hele lichaam, uitputting en veel externe prikkels, zoals geuren, lawaai, licht, weer en andere factoren, kunnen je ongemak verergeren. Probeer jezelf de hele tijd op zijn plaats te houden, zodat je hem kunt begrijpen.
Soms vermijdt de persoon met fibromyalgie fysiek contact. Je kunt veel pijn ervaren met niet-pijnlijke stimuli, zoals handgrepen, klappen op de rug, aanrakingen op de armen en schouders, en zelfs met een sterke knuffel, in het algemeen elke aanraking die wrijving of wrijving veroorzaakt. Niemand mag zich beledigd voelen als het op elk moment gaat om het vermijden van dit soort intimiteit.


De vermoeidheid van fibromyalgie is geen eenvoudige vermoeidheid. Het is niet alleen fysieke uitputting, maar ook mentale uitputting, die niet verbetert met rust, en een persoon in bed voor meerdere dagen kan werpen. De persoon voelt zich verteerd door vermoeidheid, uitgeput of uitgeput.


De persoon met fibromyalgie is niet antisociaal of apathisch. Vaak weigeren uitnodigingen of stoppen met het bijwonen van vergaderingen, omdat ze leeg zijn, gaan door een crisis, of omdat het hebben van een beperkte hoeveelheid energie, zijn bang dat bepaalde activiteiten een uitbraak kan leiden, die alle symptomen van een zou kunnen verslechteren moment naar een ander.


Fibromyalgie veroorzaakt cognitieve problemen. De persoon vergeet dingen (soms klein, soms belangrijk) en heeft moeite zich te concentreren; Dit staat bekend als fibroneblin. Het zorgt er vaak voor dat ze dingen verliezen of zich gedesoriënteerd voelen.


Het vermijden van stress is essentieel voor de persoon met fibromyalgie. Het is aangetoond dat stress de symptomen van fibromyalgie verergert, waardoor hun pijn, vermoeidheid en malaise toenemen. Probeer thuis een rustige omgeving te bieden en vermijd situaties en stressoren. 
De persoon met fibromyalgie heeft de neiging geïsoleerd te zijn. Dit betekent niet dat je je sociale leven wilt beëindigen of dat je het niet langer op prijs stelt. Integendeel, probeer het contact met haar te begrijpen en te onderhouden, en laat zien dat je je genegenheid en steun hebt wanneer je het nodig hebt. Bied je hulp aan voor een taak die je op een gegeven moment niet alleen kunt of kunt uitvoeren, zoals winkelen of kinderen op school oppikken.


De steun en het begrip van hun familieleden kunnen ervoor zorgen dat ze zich beter voelen. Hoewel er heel weinig wat je kunt doen over de ziekte, niet behandelen hem alsof er niets gebeurd is, want deze houding als apathie of desinteresse kunnen worden waargenomen, waardoor hij het gevoel dat maakt het niet uit, die hun relatie beïnvloedt met u als uw gezondheid fysiek en emotioneel Integendeel, te helpen met huishoudelijke taken die veel moeite kunnen impliceren, als waslijnen of maak bedden.


Familieleden van iemand met fibromyalgie moeten goed op de hoogte blijven. Als je niet weet dat deze ziekte is, zoeken op het internet, zijn er tal van bronnen van informatie, zodat u te helpen uw geliefde te verwerken het beter zijn.


Begeleid hem naar zijn medische afspraken. Dit is een van de beste manieren om uw steun te tonen. Daarnaast steun je hem om de behandelingen te voltooien, terwijl je tegelijkertijd de staat van zijn toestand en zijn vooruitgang begrijpt.


Goede communicatie is fundamenteel in het gezin. Fibromyalgie genereert gevoelens, zowel bij de patiënt als bij de andere leden van het gezin. Het is essentieel om ze op een gezonde manier uit te drukken om wrok en vijandige attitudes te voorkomen die de symptomen alleen maar kunnen verergeren of een crisis bij de patiënt kunnen veroorzaken.


Ik hoop dat deze eenvoudige tips iedereen bereiken die een geliefde heeft die ziek is van fibromyalgie of een andere chronische pijntoestand.

Loading...

19 thoughts on “Wat familieleden van mensen met fibromyalgie moeten weten

 1. Link exchange is nothing else except it is just placing the other person’s website link
  on your page at suitable place and other person will also do similar in support of you.

 2. Sweet blog! I found it while surfing around on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?

  I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 3. Hello there! This blog post couldn’t be written any better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!

  He always kept preaching about this. I’ll forward this article to him.
  Pretty sure he’s going to have a great read.
  Many thanks for sharing!

 4. Hello, Neat post. There is a problem with your website in internet explorer,
  may test this? IE nonetheless is the marketplace chief and a big
  portion of folks will miss your fantastic writing due to this problem.

 5. Pretty section of content. I just stumbled upon your
  weblog and in accession capital to assert that I acquire actually
  enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be
  subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 6. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?

  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Appreciate it!

 7. Pingback: Google
 8. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon everyday.
  It’s always interesting to read through content from other
  authors and use a little something from other sites.

 9. Pingback: best pocket pussy
 10. Link exchange is nothing else however it is only placing the other person’s blog link on your
  page at appropriate place and other person will also do
  similar for you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *