Eindelijk weet ik waarom ik moeite heb met fibromyalgie

Ik ben vaak verbaasd over het grote aantal onverklaarbare symptomen dat optreedt samen met fibromyalgie en, in het algemeen, ik kom er nooit achter wat hen veroorzaakt. Over het algemeen gooien we ze gewoon in de “fibro-kubus”, die geen bodem heeft, en we verwijderen ze zonder het te weten. Dus, het is echt gaaf als je echt een antwoord krijgt!

Een van die ‘symptomen’, zoals veel mensen met fibromyalgie weten, is de moeilijkheid om te spreken. Ik sprak vroeger in het openbaar. Ik gaf toespraken op universiteiten en gaf presentaties met betrekking tot werk- en bedrijfspresentaties aan leidinggevenden. Jarenlang was praten met en voor mensen het keerpunt in mijn carrière en toen werd ik ‘ziek’. Pijn is slechts een van de vele redenen waarom ik stopte met werken, maar een andere drijvende kracht was het onvermogen om te spreken. Tegenwoordig heb ik soms moeite zinnen te vormen, mijn woorden in woorden uit te drukken, en het ergste van alles, ik kan nooit garanderen wat echt uit mijn mond zal komen, ongeacht wat ik van plan was.

Toen de gelegenheid zich voordeed, noemde ik het aan mijn neuroloog, die hoofd is van de neurologie in het ziekenhuis van San Vicente en het antwoord was vrij simpel: pijn is het eerste dat de hersenen verwerken. Dus voor mensen die voortdurend pijn lijden, is al het andere secundair aan dat, inclusief spraak. Wanneer het brein constant wordt overspoeld met pijnsignalen, is het te druk met het verwerken van die signalen om zich te concentreren op andere signalen.

Best hoe eenvoudig het is, toch? Het helpt niet om dingen te verbeteren, maar het helpt zeker om te weten en te begrijpen waarom het gebeurt.

Nieuwe mensen ontmoeten voor de eerste keer of in een sociale omgeving zijn, zorgt nu voor angst en verlegenheid, zoals je ongetwijfeld zult doen voor iedereen die op deze manier wordt beïnvloed. Het kan een directe reflectie zijn op mijn niveau van intelligentie of competentie. Dus ik behandel het op verschillende manieren.

1. Esperanza.

Ik hoop dat het niet verschijnt!

2. Pijnmanagement.

In elke situatie met nieuwe mensen probeer ik mijn pijnniveaus goed onder controle te houden.

3. Open vooraf.

Als hij iemand belangrijk is, zoals toen hij onlangs de vriendin van mijn zoon ontmoette, heeft hij eigenlijk alles aangepakt en het op voorhand uitgelegd. Dat was geweldig, omdat het eigenlijk opkwam terwijl we uit eten waren. Nadat ik van tevoren een verklaring had gegeven, had ik nooit de behoefte om me uit te leggen of me te schamen. In plaats daarvan lachen we erom. Dat brengt mij bij mijn laatste aanbeveling: BRONNEN VAN DE NATIONALE VERENIGING VAN FIBROMIALGIË

 • Raak betrokken bij fibromyalgie
 • Over fibromyalgie
 • Leven met fibromyalgie: wat is het volgende?

4. Rijden.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​gevoel voor humor te hebben of de uitdagingen die zelfs in de eenvoudigste dingen ontstaan, zoals praten, af te weren. Maar proberen om alles niet zo serieus te nemen, helpt. Mijn kinderen aarzelen nooit om op te vallen als het bedrog uit mijn mond valt.

Wees vooral aardig voor jezelf en heb sympathie. Er is een wetenschappelijke verklaring. De uitdagingen van de spraak zijn reëel en weerspiegelen op geen enkele manier incompetentie of gebrek aan intelligentie. We hebben allemaal hun uitdagingen en niemand is perfect. Dan, als en wanneer het zich voordoet, leg ik het gewoon uit. Nu kunt u dat ook.

26 thoughts on “Eindelijk weet ik waarom ik moeite heb met fibromyalgie

 1. I do believe all of the ideas you’ve offered for your post.
  They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are too brief for beginners.
  Could you please extend them a little from next time?
  Thanks for the post.

 2. We are a group of volunteers and opening a new scheme
  in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole
  community will be thankful to you.

 3. I truly love your website.. Pleasant colors & theme.
  Did you create this web site yourself? Please reply back as I’m planning to create my own personal blog and would like to find out where you got this from or exactly what the theme is
  named. Many thanks!

 4. Hey there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Internet explorer.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility
  but I thought I’d post to let you know. The design and style look great though!
  Hope you get the problem resolved soon. Thanks

 5. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am having problems
  with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it.

  Is there anyone else having similar RSS problems?

  Anybody who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 6. Hi, Neat post. There’s a problem together with your website in web explorer, may
  check this? IE nonetheless is the marketplace chief and a big element
  of people will omit your great writing due to this problem.

 7. Hello, I believe your website may be having browser compatibility problems.

  Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however,
  when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads up!
  Besides that, wonderful site!

 8. Greate post. Keep writing such kind of information on your
  page. Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve done an excellent job. I will certainly digg it and individually suggest to my friends.
  I am confident they will be benefited from this web site.

 9. Terrific article! That is the type of info that are supposed to be shared across the web.
  Disgrace on Google for not positioning this post upper!
  Come on over and consult with my website .
  Thank you =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *