Fibromyalgie, een langzame dood: een ziekte die tot 10 jaar kan duren om gediagnosticeerd te worden

Fibromyalgie wordt niet gezien, het lijdt. Fibromyalgie is onzichtbaar, maar miljoenen die er last van hebben zijn dat niet.

Omdat fibromyalgie een gezondheidsprobleem is geworden.

Hoewel instellingen elders blijven kijken, is fibromyalgie een realiteit die blijft groeien, ongeacht sociale klasse, cultureel niveau, leeftijd of kardinaal punt. Het kan in de kinderjaren beginnen en erger worden door de jaren heen, met het verschijnen van nieuwe symptomen.

Verre van psychologische, zoals velen hebben betoogd, het laatste onderzoek suggereert dat de wereld is een neuro-immuunziekte en daarom vastbesloten alle systemen van het lichaam en kan in meer dan dertig verschillende symptomen. De meest invaliderende zijn pijn en chronische vermoeidheid.

“Fibromyalgie is een chronische en slopende ziekte van onbekende oorzaak en zonder effectieve behandeling.”

Gedurende vele jaren, vermeed hij deze definitie en de voorkeur aan de leugenaar, boos, neurotisch, depressieve patiënt, bedrieger, victimista … tot het punt dat het grootste deel van het bedrijf van mening dat fibromyalgie is synoniem met cuentista en alle forums worden toegeschreven aan een Way denigrerende en wantrouwende woorden van deze patiënten.

De betrokken personen worden blootgesteld aan een “populaire rechtszaak” met een vonnis: “levenslange gevangenisstraf”, veroordeeld om thuis opgesloten te worden, niet om zich voor te bereiden, niet om te lachen … want als ze dat doen, herontwerpen ze ze. “Het zal niet zo slecht zijn als alles is opgelost”, “Kijk hoe hij lacht, hij zal niet veel doen …”

Naast ziek zijn, stelt de maatschappij ook vragen over hun recht om te leven en gelukkig te zijn. Mensen met lichamelijke problemen die succesvol zijn op een sportief of persoonlijk niveau zijn voorbeelden om te volgen en bewondering te wekken, en niemand twijfelt aan hun handicap. Deze bewondering en empathie is evident bij alle ziekten, behalve fibromyalgie.

De patiënt met fibromyalgie die ondanks de ziekte gelukkig en succesvol wordt ondanks grote moeilijkheden, wordt niet gewaardeerd om zijn kracht en verlangen om te excelleren, noch is hij een voorbeeld van het leven, het is gewoon een reden waarom uw diagnose wordt besproken. en, samen met hem, de professionaliteit van de dokter die hem dit heeft gegeven.

Het feit dat de harde realiteit van deze ernstige ziekte al zo lang is verworpen, heeft onherstelbare fysieke en mentale schade aan veel getroffen mensen veroorzaakt.

behandeling

In termen van gezondheid is polyfarmacie misbruikt en zijn drugsverslaafden gecreëerd en het feit dat hun omgeving en samenleving “niets” zijn, heeft geleid tot uitval van families, intimidatie en ontslagen. en ongunstige zinnen. Onvermogen om te werken.

Wanneer, voor al deze extra schade, de patiënt wordt ondergedompeld in depressie, wordt de persoon die geobsedeerd blijft door het ontkennen van het bewijs bevestigd door het feit dat “hun probleem psychologisch is”.

Jaren geleden konden we deze “inadequate behandeling” rechtvaardigen vanwege onwetendheid over de oorsprong van de pathologie, maar na 30 jaar werkt het niet meer. Hoewel we de oorsprong nog steeds niet kennen, hoewel er nog steeds geen meetbare marker is, is het tijd om verantwoordelijkheid te nemen en ernaar te zoeken.

Omdat fibromyalgie is geëvolueerd van een gezondheidsprobleem naar een sociaal probleem. Het treft 5,4% van de bevolking, 92,7% is een vrouw die het risico loopt op sociale uitsluiting.

“Fibromyalgie is een chronische en slopende aandoening met een onbekende oorzaak en zonder effectieve behandeling.” Dit is een eenvoudige en gemakkelijk te begrijpen zin, het is tijd om het te accepteren, verantwoordelijkheid te nemen en dienovereenkomstig te handelen, bijvoorbeeld door te investeren in onderzoek en middelen. Voor de juiste behandeling van de ziekte.

Fibromyalgie is niet alleen een pijn, zoals sommigen zeggen, alsof het niet veel was. Het beïnvloedt het hele lichaam, zodat de patiënt zich verplaatst van gespecialiseerde medisch specialisme voor vele jaren, totdat uiteindelijk een diagnose die niet veel helpen, omdat de voorgeschreven maakt niet de pijn weg te gaan medicatie wordt uitgevoerd.

Het resultaat is een buitengewone belasting voor het gezondheidssysteem en het verlies van patiëntentijd, wat de bijwerkingen van polyfarmacie en frustratie nog vergroot. De frustratie wordt ook gedeeld door artsen die willen de patiënt te helpen, maar voelen zich hulpeloos te wijten aan gebrek aan tijd in overleg en middelen om multidisciplinaire manier die ze verdienen te pakken.

De oplossing is om de politieke wil te hebben om te investeren in onderzoek en opleiding van deskundige artsen om deze eenheden te leiden. Deze vorm van zorg zou goedkoper zijn voor het systeem en zou de levenskwaliteit van de patiënt en daarmee de familie- en professionele omgeving verbeteren. Misschien een van de redenen waarom je niet studeert, omdat “fibromyalgie niet sterft …”

Met fibromyalgie, leef je niet, je overleeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *