Wat gebeurt er als fibromyalgie je raakt? Kent u de 8 slechtste symptomen van fibromyalgie?

Je kunt vaak klagen over de pijn in je schouders, benen, rug en andere delen van het lichaam, maar wat er is gebeurd, is een idee van hoe lang de pijn duurt.

Zie je andere ongewone en vreemde symptomen? Is de voortgang geregistreerd, is de dag voorbij? Denk je niet dat je je conditie als vanzelfsprekend beschouwt?

Nou, fibromyalgie is een reumatische aandoening waarbij je hersenen gek worden voor pijnverwerking. verwonderd

Bij fibromyalgie versterken uw hersenen normale pijnsignalen en heeft vaak wijdverspreide pijn door het hele lichaam. We schaffen allemaal de pijnsignalen af ​​die in ons dagelijks leven voorkomen.

We zorgen voor onze toestand als de pijn en andere symptomen niet te beheersen zijn en je geen andere manier hebt om de symptomen te behandelen, behalve medicijnen en andere therapieën.

Mogelijke oorzaken van fibromyalgie zijn onder meer lichamelijk trauma of massale mentale stress. Fibromyalgie is een complexe ziekte. En de weergave varieert van persoon tot persoon.

In een recent onderzoek blijkt echter dat jongere mensen bij wie de fibromyalgie werd vastgesteld, vergeleken met ouderen met fibromyalgie een slechte levenskwaliteit en ernstige symptomen hebben.

Probeer daarom niet eens een deel van de abnormale symptomen die zich in uw leven voordoen te elimineren, want dit kan ernstiger zijn dan u verwacht.

Hieronder staan ​​de ergste symptomen van fibromyalgie die u moet overwegen als het erger wordt.

1- pijn in het vuur

Yes! je kan niet tegen de pijn in verband met fibromyalgie. Als u last jeuk, tintelingen, branderig gevoel, tintelingen of pijn gemengd in verschillende delen van je lichaam, moet je zorgvuldig te observeren uw slaapcyclus en energie-niveau, omdat fibromyalgie wordt veroorzaakt door slaapstoornissen.

Het interessante feit over de pijn van fibromyalgie is dat de pijn optreedt zonder een duidelijke reden. Sommige mensen voelen pijn wanneer het weer verandert, terwijl een andere groep mensen meldt dat de pijn toeneemt als ze mentale stress of emoties ervaren.

In feite rapporteerde een studie in de Journal of Rheumatology dat mensen met fibromyalgie 11 tot 18 punten hebben.

Pijn kan ontstaan ​​door sleutelbeen, elleboog, bovenborst, bovenrug, nek, bovenrug en bovenste en middelste deel van de billen als gevolg van fibromyalgie.

De meeste mensen meldden echter ook dat de pijn telkens wordt herhaald als er een activatie-stimulatie plaatsvindt.

2- Gevoel van uitputting en marteling.

Ze hadden een hectische dag op het werk en je hebt echt een half uur dutje nodig om een ​​beslissing te nemen. Ze voelen zich extreem depressief, doof en zwak. Waarom gebeurt dit?

Zelfs als je een dutje hebt gedaan, is er niets veranderd en heb je een laag energieniveau. De reden voor deze ziekte kan fibromyalgie zijn!

Omdat je weet dat pijn het belangrijkste symptoom is van fibromyalgie, kan het ‘s nachts slaapstoornissen veroorzaken door pijn.

Als de kwaliteit van de slaap in het gedrang komt, zal de hele biologische klok in gevaar komen en ten slotte zullen functionele activiteiten in gevaar komen.

3 – tactiele gevoeligheid

Fibromyalgie en tactiele gevoeligheid.

Dit symptoom is de absolute indicatie dat er iets mis met je is. Aanraakgevoeligheid is niet gebruikelijk    bij alle ziekten, maar bij mensen met fibromyalgie is deze aandoening niet nieuw.

Hyperesthesie en hyperalgesie: twee soorten  sensaties  van    aanraking gevonden bij mensen met fibromyalgie    .

Als u te gevoelig wordt voor sensorische invoer, wordt dit hyperesthesie genoemd. Wanneer uw pijnsensaties toenemen als gevolg van sensorische input, wordt dit hyperalgesie genoemd.

In ernstige gevallen kunnen zowel hyperesthesie als hyperalgesie optreden, maar de intensiteit kan variëren.

Sensibiliteit 4- geur

Gevoeligheid kan de gevoeligheid van de geur ontwikkelen. Omdat fibromyalgie een indicator is van energiecrisis en gevoeliger voor aanraking, lawaai en ruis, zou het een probleem voor uw hersenen zijn om de geluidssignalen te verwerken.

Gabapentine (Neurontin) anticonvulsieve medicatie kan echter de gevoeligheid verminderen. Praat met uw arts en neem een ​​medicijn!

5 zwetend overvloedig

Na de sportieve   activiteiten   en andere zware trainingen overmatig zweten is aanvaardbaar.  Als u tijdens de dagelijkse activiteiten overvloedig zweet    , moet u dit echter serieus nemen.

Het moet niet worden verward met koorts, omdat dit te wijten is aan autonome stoornissen. Meer zweten helpt niet om de lichaamstemperatuur te handhaven.

Als de temperatuur van je lichaam niet onder controle is, kan het dodelijker zijn. Breng enkele veranderingen aan in uw levensstijl en blijf koel en droog om uw warmtebehandeling te behouden!

Angst en depressie 6-

Elk derde van onze samenleving lijdt echter minstens één keer in hun leven aan angst en depressie.

The Journal of Pain publiceerde in 2015 een studie en ontdekte dat patiënten met fibromyalgie een verhoogd risico op depressie en angst hebben en dat mensen die worstelen met depressie een hoger risico hebben op het ontwikkelen van fibromyalgie.

Patiënten die lijden aan angst en depressie hebben de perceptie van chronische pijn verbeterd. Om deze reden kan geestesziekte bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie.

7- Chronische hoofdpijn

In situaties van overmatige stress zijn de nek, spieren van het bovenlichaam en de schouders gespannen en gespannen. Dit leidt tot migraine of hoofdpijn.

Als het een aanhoudende hoofdpijn is, moet u dit onmiddellijk onderzoeken, omdat dit ook een waarschuwingssignaal kan zijn.

8- Het spijsverteringsstelsel van de maag.

Fibromyalgie en spijsverteringsproblemen.

Als uw spijsvertering storend is, draagt ​​dit bij aan de bovengenoemde symptomen van fibromyalgie.

Je kunt ook buikpijn hebben. U kunt ook krampen, diarree en obstipatie tegenkomen. Veel patiënten met het prikkelbare darm syndroom (IBS) worden zelfs zelden gediagnosticeerd met fibromyalgie.

Als de spijsvertering niet herstelt, zelfs niet na het drinken van dranken en andere vette voedingsmiddelen, kan fibromyalgie de link zijn met spijsverteringsproblemen.

Ongetwijfeld is het ergste en het eerste symptoom van fibromyalgie pijn, maar de symptomen zijn niet beperkt. Generaliseer je pijn, de ergste symptomen die je zult vinden.

De manier waarop u symptomen verzamelt en hoe snel u wordt   behandeld, is echter erg belangrijk voor uw vooruitgang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *