Fibromyalgie: de ziekte van onbegrip jegens vrouwen

Vijfentwintig jaar zijn verstreken, maar we zijn nog steeds hetzelfde. De Wereldgezondheidsorganisatie erkende fibromyalgie als een klinische entiteit die werd opgenomen in de internationale classificatie van ziekten, maar vandaag, patiënten, omdat ze bovenal vrouwen zijn, niet kunnen worden begrepen door hun omgeving, vaak vanwege hun arts en het grootste deel van de dag op het werk.

Wijziging of onderbreking van de structuur of functie van een lichaamsdeel met karakteristieke symptomen en waarvan de etiologie en prognose mogelijk niet bekend zijn of voor het sluiten van een diagnose van fibromyalgie noodzakelijkerwijs beïnvloeden het leven van vrouwen minstens twee decennia De combinatie van meerdere genetische factoren, epigenetische veranderingen die van invloed zijn pijn, stress en alle symptomen die leidt tot een verslechtering van de persoon emotioneel voor hun gebrek aan geloofwaardigheid als het gaat om ‘s nachts.

Fibromyalgie is een pijnlijke aandoening zonder bekende organische etiologie gekenmerkt door wijdverbreide musculoskeletale pijn, verhoogde gevoeligheid voor pijn, stijfheid, moeheid, chronisch vermoeidheidssyndroom, slaapstoornissen, prikkelbare darmsyndroom, depressie en spanningshoofdpijn onder anderen. Deze ziekte wordt geleden met 75% voor vrouwen en slechts 25% van de mannen, tussen 2 en 3% van de bevolking, wat suggereert dat er ten minste een miljoen in Spanje tweehonderdduizend mensen die lijden .

Van de interne geneeskunde tot de psychiatrie, de patiënt voelt zich meestal niet begrepen door de medische gemeenschap die haar verschillende testen laat doen en dat alle of bijna allemaal geen klinische symptomen vertonen. Dit veronderstelt dat, aangezien de symptomen veelvuldig voorkomen bij veel gedefinieerde pathologieën, het niet mogelijk is om een ​​definitieve diagnose te stellen en naar de spijsvertering, het hart, de long, enzovoort gaat. Sommige artsen die geen reumatoloog zijn, beschouwen de ziekte niet als een te behandelen eenheid, aangezien alle resultaten normaal zijn.

De angst en onzekerheid, afgezien van de hulpeloosheid van de persoon die het lijdt en niet wordt geloofd, leidt ertoe dat veel patiënten afhaken en de handdoek in de ring gooien voor een depressief beeld. Veranderingen in levensstijl, gebrek aan motivatie om door te gaan, gebrek aan kracht toegevoegd aan chronische pijn maakt het erg ingewikkeld om dit beeld te overwinnen. Deze reuma van de zachte delen van het lichaam waar eeuwen geleden naar werd verwezen door pijn en stijfheid in de spieren, werd altijd geassocieerd met melancholie of verdriet.

Loading...

In deze zin is het noodzakelijk om te wijzen op verschillende activerende middelen die de ziekte en dus die acute pijnen kunnen veroorzaken   Geen stroom of niet weten hoe om moeilijke situaties om te gaan en het leven van een traumatische situatie zoals scheiding, verlies van een geliefde, werkloosheid enz., Kan leiden tot een deel van de ziekte, hoewel er zijn gevallen die debuteerde na het leren dat de patiënt hebben reumatoïde artritis, lupus erythematosus of spondylitis ankylopoetica.

Zodra de ziekte hebben even overwogen neurobiologische stoornissen door de patiënten en de hersenen biochemische veranderingen leed die zijn gevonden in testen bewezen. Met de woorden,  “alles pijn doet”  patiënten beschuldigen ongemak, ongemak, branden, stijfheid, gegeneraliseerde pijn, tintelingen, constante vermoeidheid, hoofdpijn, onregelmatige menstruatie, prikkelbare darm syndroom, pijn op de borst, ochtendstijfheid, cognitieve stoornissen, geheugenstoornissen, prikkelend, krampen, prikkelbare blaas, onder andere symptomen.

De expressie van de ziekte door de patiënten is afhankelijk van leeftijd en persoonlijke omstandigheden en invloeden niet alleen wat er gebeurt, maar hoe is het waarderen en misverstanden of niet, voelt hij om zich heen. Deze pijn vaak tot foutief geïnterpreteerd data suggereren depressie, hysterie of hypochondrie, niet altijd begrepen door de omgeving en pijn gehandhaafd via maanden kunnen voorstellingen van complexe benadering leiden die onvermijdelijk leidt tot arbeidsongeschiktheid Absoluut als het niet correct wordt omgeleid, de pijn wordt beheerd en een emotioneel evenwicht wordt bereikt dat helpt om ermee om te gaan.

Als je een vrouw en voel me veel pijn in een keer, niet-specifieke pijn, chronische vermoeidheid en heeft tussen de 35 en 65 jaar, zie een reumatoloog allemaal samen waarderen en weggooien als je fibromyalgie of een reumatische ziekte. Weten wat er gebeurt is het belangrijkste in deze pathologie die ongeveer drie lange jaren nodig heeft om gediagnosticeerd te worden. De ziekte van onbegrip, zonder twijfel, dat veel vrouwen lijden en niemand gelooft. Het zal een  chronische ziekte zijn,  maar je zult ermee moeten leren leven met de hoopvolle behandelingen die momenteel worden getest.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *