Fibromyalgie, ik vergat de woorden die ik ging zeggen, ik was vergeten wat ik ging doen, ik was vergeten waar ik naartoe ging …

Fibro-mist bij het fibromyalgiesyndroom en chronische vermoeidheid

Cerebrale mist (of fibroof fibro of cognitieve disfunctie) is een van de meest voorkomende klachten van mensen met fibromyalgie (FM) en chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

Voor velen kan dit een aanzienlijke impact hebben op hun leven in de vorm van pijn. of vermoeidheid. Sommige mensen zeggen zelfs dat hersenmist het meest invaliderende fysieke symptoom is.

 Wat veroorzaakt Brainkit? 

We weten nog steeds niet precies wat de oorzaak is van cognitieve disfunctie in deze omstandigheden, maar we hebben veel theorieën over mogelijke bijdragende factoren, waaronder:  

• gebrek aan een  goede nachtrust

Loading...

• een abnormaal bloedvolume of bloedverlies uit de schedel

• hersenafwijkingen

• vroegtijdige veroudering van de hersenen

• mentale afleiding door pijn

Bij FM is de hersenmist meestal intenser naarmate de pijn verergert. Of het nu FM of CVS is, het kan erger worden als je angstig bent  , haast hebt of emotionele overbelasting. Depressie   , gebruikelijk bij FM en CVS, wordt   ook  geassocieerd met FibroFum.

Sommige onderzoeken tonen echter aan dat de ernst van de hersensluier niet overeenkomt met de symptomen van depressie. Veel medicijnen die vaak worden gebruikt tegen FM en CVS kunnen ook bijdragen aan de vorming van een sluier in de hersenen.

Fibro-mist hersensymptomen:

• Symptomen van mentale verwarring kunnen variëren van mild tot ernstig. • Ze variëren vaak van dag tot dag en niet alle patiënten hebben ze allemaal.

Symptomen zijn onder meer:  

• Moeite om bekende woorden te onthouden, onjuiste woorden te gebruiken, langzaam te onthouden.

Kortetermijngeheugenproblemen:

• Vergeten, u kunt zich niet herinneren wat u hebt gelezen of gehoord

• Ruimtelijke desoriëntatie: door een thuisomgeving niet te herkennen, gaat het gemakkelijk verloren, is het moeilijk om te onthouden waar het zich bevindt. Moeilijkheden om verschillende taken uit te voeren:

• Onvermogen om aandacht te schenken aan meer dan één ding, om de initiële taak van afleiding te vergeten

• Problemen van verwarring en concentratie, problemen van informatieverwerking, worden snel afgeleid. Wiskunde / Nummerproblemen:

• Moeilijkheden bij het uitvoeren van eenvoudige wiskundige bewerkingen, het onthouden van reeksen, het transponeren van getallen, het onthouden van getallen

• Sommige mensen kunnen ook andere soorten hersenstoornissen hebben. Hersenmist en leerstoornissen:  tot nu toe hebben we geen bewijs dat onze hersenmist afkomstig is van bekende leerstoornissen. Onze problemen zijn echter vergelijkbaar met problemen die verband houden met stoornissen zoals dyslexie (leesproblemen), afasie (spraakproblemen) en dyscalculie (wiskundige berekeningsproblemen / tijd / ruimte). Als u denkt dat u een mentale handicap heeft, neem dan contact op met uw arts. De diagnose kan u helpen om redelijke aanpassingen aan het werk aan te brengen of invaliditeitsuitkeringen te claimen.

reatment van hersennevel voor sommige mensen, hersenmist  verdwijnt met effectieve behandeling voor pijn of slaapproblemen. Niet alle mensen kunnen echter een effectieve behandeling vinden, waardoor een groot aantal mensen zonder behandeling voor dit probleem blijft. Een veel voorkomende optie. Hoewel we niet veel bewijs van effectiviteit hebben, hebben sommige artsen en mensen met deze ziekten gemerkt dat supplementen de hersenfunctie / -denken verbeteren.

Gemeenschappelijke supplementen voor hersensmist zijn:

• 5-HTP

•  Vitaminen B

•  L-carnitine

• Heuvels

•  Omega-3  (visolie) (Chia)

• Rhodiola

•  Sint-Janskruid

• Theanine (een aminozuur dat te vinden is in theebladeren) Sommige artsen adviseren dat veranderingen in  het  voedsel het voedsel zijn dat  “nuttig is voor de hersenen” , waarvan sommige natuurlijke bronnen zijn van de bovenstaande supplementen.

Sommige van deze voedingsmiddelen zijn:  

• Schroeven (Omega-3)

• Canola- of notenolie (Omega-3) eieren (heuvel)

• Groenten en fruit

• Koolhydraten

•  Chia-zaden  (Omega-3)  Sommige onderzoeken tonen aan dat fibromyalgie matig is. 

Oefening kan ook helpen de hersenfunctie te verbeteren. Geestelijke oefening Onderzoekers leren meer over het brein en hoe het werkt. Nieuwe informatie kan ons helpen hersensluiers te begrijpen. Onderzoek naar hersenveroudering en enkele degeneratieve ziekten toont aan dat cognitieve training soms het verlies van intellectuele functies kan uitstellen, stoppen of terugdraaien. Sommige artsen trainen programma’s, die vaak software bevatten die u thuis gebruikt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *