Soorten pijn bij fibromyalgie, aan welke (n) lijdt u?

Hallo allemaal, ik weer hier ben, voor die lezers die in het midden van een crisis een Suavecito gestuurd met mijn liefde en steun en voor degenen die al hun crisis fibro knuffel overwon, feliciteren hen en ik ben blij dat een te hebben gewonnen vecht meer.

Vandaag ga ik het hebben over pijn, Moni weer  : \ ? Ja, maar met een technische aanpak enerzijds, maar noodzakelijk om het te weten, en anderzijds, toevlucht te nemen tot gratis uitleg om deze informatie te verteren (alle medische terminologie kan duizelig worden), ik hoop dat het nuttig zal zijn.

Definieer eerst de pijn, volgens het woordenboek is pijn een term die uit het Latijn komt en die wijst op een irritant, kwellend en meestal onaangenaam lichaam of geest. Het kan daarom een ​​sensorische en objectieve ervaring (fysieke pijn) of emotionele en subjectieve (psychische pijn) zijn. Een medische definitie van pijn is een sensatie die wordt opgewekt door het zenuwstelsel. De pijn kan acuut of dof zijn. Het kan afwisselend of constant zijn.

Er is veel bibliografie geschreven over de soorten pijn, maar vandaag onderscheiden we er twee, die op hun beurt andere subtypen van pijn groeperen (ik zal er later naar verwijzen), één is  spontane pijn  en twee is de  geprovoceerde pijn ; de eerste is degene die de patiënt ervaart zonder enige stimulus toe te passen of enige vorm van manoeuvre uit te voeren, de tweede is de pijn die optreedt als reactie op stimuli die op een bepaald gebied worden toegepast of na het uitvoeren van een bepaalde verkenningsmanoeuvre. (zie IASP, internationale associatie voor de studie van pijn in de afkorting in het Engels). 
Zoals ik al zei zijn er veel subtypes van pijn, maar ik zal me alleen concentreren op diegenen die tot nu toe gerelateerd zijn aan fibromyalgie.

Loading...

Soorten pijn bij fibromyalgie.

 1. Hyperalgesie: Abnormale toename van pijnlijke sensatie, dat wil zeggen, een normaal pijnlijke prikkel is zelfs pijnlijker. U tikt bijvoorbeeld enigszins op uw arm, maar u hebt het gevoel dat de klap te sterk is geweest in werkelijkheid. Alodynie: het is de abnormale perceptie van pijn, dat wil zeggen een algemene pijnloze stimulus die zeer pijnlijk wordt; bijvoorbeeld wanneer je de spanning op gaat nemen met de tensiometer en dit terwijl je druk uitoefent op je arm, voel je de pijn crescendo, onder normale omstandigheden zou dit je geen pijn of ongemak moeten geven, maar de fibromyalgie zelf.Paresthesie pijn of dysesthesie: De meest voorkomende paresthesie is de tintelende sensatie die je voelt als het comprimeren van een zenuw, het gevoel gevoelloos een deel van het lichaam, pijnlijke paresthesie of dysesthesie abnormaal onaangenaam gevoel (pijn), ongeacht of spontane of uitgelokt. Bijvoorbeeld dit soort pijn wordt gevoeld wanneer we “slaap” een arm als gevolg van een verblijf lang ligfiets op en wisselen van positie zag als een leger van mieren door stijgen arm, maar het gevoel dat dit tintelend met pijn als op de poten van deze mieren hadden ze vuur.

  Pungitivo of stekende: Zoals de naam suggereert, verwijst naar de pijnsensatie, alsof het afkomstig is in een hoeveelheid van een scherp voorwerp dat een deel van ons lichaam prikken; Het is meestal van variabele intensiteit en niet blijvend na verloop van tijd. Colon pijn in gevallen van prikkelbare darm syndroom, is een voorbeeld van dit soort pijn.

  Pulsatiele: pijnlijke kloppen, dit soort pijn komt vaker voor in gevallen van migraine (ook aanwezig in veel patiënten met fibromyalgie), hoofd voelt een ritmische pijn pulseren van de slagaders, het is alsof je hart blijft in je hoofd en ernstige pijn te reageren op elke beat dat geeft, in het geval van migraine kunnen uitschakelen.

  Aglow: pijn van korte duur, maar hoge intensiteit, het voelt alsof er een straal op u is gegoten, dit soort pijn die ik heb aan het begin van mijn migraine gevoeld, ik voel me als een straal traverse mijn hoofd, dit vertelt me ​​dat dit van een migraine en niet van een eenvoudige hoofdpijn, dan bezinkt de hierboven beschreven pulsatieve pijn.

  Urente: degene die wordt waargenomen als stekend, brandend, brandend of brandend gevoel. Dit stoot een soort ongemakkelijk branderig gevoel uit dat ondraaglijk kan worden, de pijn veroorzaakt door cystitis is een voorbeeld.

  Koliek: Deze pijn wordt herkend door vrouwen, wordt gekarakteriseerd als buikpijn, dat in intensiteit varieert in de tijd, van zeer intens, onderdrukkende (of pang pang) tot bijna niets, om de intensiteit weer toenemen. Ze kunnen menstrueel of abdominaal zijn.

  Onderdrukkend of gravitatief: gevoel van druk of gewicht. In fibromyalgie dit soort pijn is vervelender dan intens, en treedt meestal op in de borst of schouders, wanneer de borst dit gevoel is als iemand te zitten op de top van uw snijden je borst of belemmeren je ademhaling Wanneer het in de schouders zit, heb je het gevoel dat je een gewicht erin draagt ​​en hierdoor kunnen ze je wat spasmen geven.

  Fuzzy: een diffuse pijn is een moeilijk te vinden pijn omdat deze niet duidelijk is en zich uitstrekt tot verschillende delen van het lichaam. Dit type pijn is vaak een veelbetekenend teken van fibromyalgie. Fibromyalgie is moeilijk te diagnosticeren omdat de patiënt niet altijd de pijn beschrijft die hij voelt. Bovendien geven bloedonderzoeken en andere tests gewoonlijk geen afwijkingen aan.

  Doof: degene die zonder erg intens te zijn verraderlijk of continu is en over het algemeen moeilijk te beschrijven of lokaliseren. Bij fibromyalgie is de voortdurende en permanente pijnsensatie waar we dagelijks mee moeten leven, deze pijn als een kwestie van gewoonte wordt “landschap”, dat wil zeggen, we nemen het altijd mee en proberen het leven ondanks zijn aanwezigheid.

  De lijst is eindeloos maar ik denk dat deze grofweg de soorten pijn definiëren die patiënten met Fibro lijden, als je de naam kent van andere soorten pijn, deel het alsjeblieft, zodat we allemaal goed gebruik kunnen maken van hun beschrijvingen en het plaatje kunnen voltooien van soorten pijn.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *