Cannabis voor fibromyalgie kan effectiever zijn dan alles wat er op de markt is

Fibromyalgie is een slopende aandoening die jaarlijks miljoenen Amerikanen treft. In feite zijn tussen de 3 en 6 miljoen getroffen, en de meeste zijn vrouwen. Het is een mysterieuze toestand en er was een tijd dat het geassocieerd werd met “hysterische vrouwen”, hoewel het tegenwoordig serieuzer wordt genomen en er veel genezingen worden gezocht, of op zijn minst behandelingen.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een aandoening die wordt gekenmerkt door intense spierpijn en gevoelige gebieden in het lichaam. De getroffenen kunnen depressies, hoofdpijn, slapeloosheid, problemen met de spijsvertering en vermoeidheid ervaren, samen met vele andere symptomen, zoals meedogenloze spierpijn en gevoeligheid. Voor degenen die lijden, kan het moeilijk zijn om dagelijkse taken en activiteiten uit te voeren, en sommige hebben zelfs moeite om uit bed te komen. Niemand weet wat de oorzaak van deze aandoening is en er is geen officiële remedie, maar er zijn enkele soorten medicijnen voorgeschreven om de symptomen te behandelen. Deze medicijnen zijn sterk met ernstige bijwerkingen en volgens recente onderzoeken vinden de meeste mensen dat ze niet effectief zijn in het behandelen van pijn.

Vergelijkingen met behandelingen die momenteel op de markt zijn

De National Pain Foundation en National Pain Report creëerden een online-enquête om te bepalen of cannabis voor fibromyalgie een levensvatbare vorm van behandeling was. Meer dan 1.300 deelnemers werden ondervraagd om een ​​idee te krijgen van de effectiviteit van behandelingen die momenteel op de markt zijn in vergelijking met cannabis.

Loading...

Cymbalta (Duloxetine) van Eli Lilly is een van de medicijnen die worden voorgeschreven voor fibromyalgie. Van de respondenten meldde 60 procent dat dit medicijn niet voor hen werkte. 8 procent zei dat het “zeer effectief” was en 32 procent zei dat het een beetje hielp. De resultaten van de 3 geneesmiddelen op recept waren zeer vergelijkbaar. In het geval van Lyrica (pregabaline), Pfizer, 61 procent zei dat ze niet werken, 10 procent noemde het “zeer effectief” en 29 procent zei dat het een beetje geholpen. Tot slot is er Savella (Milnacipran) van Forest Laboratories, met 68 procent van de mensen die meldden dat werkte niet, 10 procent zei dat het “zeer effectief” en 22 procent zei dat het een beetje geholpen.

Onderzoeksreactie op het gebruik van cannabis voor fibromyalgie

Terwijl 70 procent van de geïnterviewde personen aangaf dat ze nooit medische marihuana hadden geprobeerd, deelden de weinigen die de plant hadden gebruikt interessante resultaten bij het analyseren van de effectiviteit van cannabis voor fibromyalgie. Tweeënzestig procent zei dat het “zeer effectief” was om hun fibromyalgiesymptomen te behandelen, 33 procent zei dat het een beetje hielp, en slechts 5 procent zei dat het helemaal niet hielp. Deze resultaten zijn nogal bemoedigend omdat ze er rekening mee houden dat deze patiënten mogelijk geen cannabis hebben gebruikt die speciaal is ontworpen voor fibromyalgie en dat veel van de respondenten nog niet bekend waren met het idee om cannabis voor fibromyalgie te gebruiken.

Andere onderzoeken naar marihuana voor fibromyalgie

Dit is niet de enige studie die de effectiviteit van cannabis voor fibromyalgie laat zien. Een studie, uitgevoerd door de Universiteit van Heidelberg in Duitsland en gepubliceerd in het tijdschrift Current Medical Research and Opinion, leverde ook enkele belangrijke resultaten op. 9 mensen met fibromyalgie kregen dagelijkse doses THC toegediend, variërend van 2,5 tot 15 mg over een periode van 3 maanden. Alle proefpersonen die betrokken waren bij het onderzoek meldden een afname van dagelijkse pijn alsook van elektronisch geïnduceerde pijn.

Een studie gepubliceerd in de Journal of Pain was ook nuttig om de voordelen van cannabis voor fibromyalgie te verduidelijken. Het dubbelblinde, placebo-gecontroleerde onderzoek evalueerde het gebruik van een synthetische cannabinoïde genaamd nabilone met 40 patiënten met fibromyalgie. Het bleek ook de symptomen bij alle patiënten te verbeteren. Een onderzoek uit 2010, uitgevoerd aan de McGill University in Montreal, meldde ook dat kleine hoeveelheden nabilone nuttig waren voor het verbeteren van de slaap bij patiënten met fibromyalgie.

Een onderzoek uit 2011, uitgevoerd door onderzoekers van het Hospital del Mar Research Institute in Barcelona, ​​Spanje, vond dat cannabis voor fibromyalgie een uiterst effectieve vorm van behandeling is. Niet alleen verbeterden de spierstijfheid en pijn en verlichtten deze in grote mate, maar alle symptomen van fibromyalgie werden op de een of andere manier behandeld door cannabis, waaronder een betere slaapkwaliteit, betere stemming, eetlust en vertering. Uit het onderzoek bleek dat de symptomen van niemand verslechterden na het innemen van cannabis. Geestelijke gezondheid was aanzienlijk beter in degenen die cannabis kregen dan degenen die dat niet deden. De studie merkte op dat “significante pijnverlichting, stijfheid, ontspanning, slaperigheid en welzijnsperceptie werden waargenomen,

Waarom cannabis nuttig zou kunnen zijn om fibromyalgie te behandelenontstekingsremmende eigenschappen van marihuana maken het kandidaat voor fibromyalgieopluchting

Er zijn veel theorieën over waarom cannabisbehandelingen zo effectief waren bij het behandelen van de symptomen van fibromyalgie. Cannabis staat bekend om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. Van cannabis en beide verbindingen is bekend dat THC en CBD zeer effectief zijn bij de behandeling van pijn. Er kan echter nog een andere factor bij betrokken zijn. Het kan het effect zijn dat cannabis heeft op het endocannabinoïdensysteem (ECS) dat het verschil maakt. De ECS is een systeem in het lichaam dat is ontworpen om homeostase te ondersteunen. Dit betekent dat het de stemming, de eetlust, de slaap, de immuniteit, het zenuwstelsel en nog veel meer regelt. De ECS is samengesteld uit CB1- en CB2-receptoren die door het hele lichaam, in de organen en spieren worden gevonden. Wanneer de ontvangers zijn geactiveerd, ze zijn in staat om de gezondheid in het lichaam te reguleren. Normaal gesproken zou dit worden gedaan met chemicaliën die in het lichaam worden geproduceerd, maar leeftijd, ziekte, stress en andere levensfactoren kunnen voorkomen dat het lichaam de chemicaliën produceert die anders gezondheid zouden produceren in de ECS door de receptoren te activeren. . Zowel THC als CBD activeren de CB1- en CB2-receptoren en herstellen zo de gezondheid van het lichaam waar nodig.

Meer studies zijn nodig om meer details te bepalen over welke verbindingen, stammen en doses het meest effectief zijn bij de behandeling van fibromyalgie. Veel van de bestaande studies wijzen op verschillende factoren die het vermogen van cannabis om de symptomen van de aandoening te behandelen en hoe meer gegevens die we hebben over de manier waarop de verbindingen werken op de grond aan te tonen, hoe beter de middelen die we hebben om uit te vinden en maak zo veel mogelijk van effectieve behandeling. Ondertussen is het nieuws voor mensen die in staten wonen waar medische marihuana legaal is, meer dan goed. Behandeling is beschikbaar en de symptomen van fibromyalgie hoeven niet langer het leven van een persoon te schaden.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *