Nieuw vaccin voor de behandeling van fibromyalgie dat echt werkt

Als iemand je een vaccin zou kunnen geven dat je fibromyalgie zou kunnen genezen, zou je dat doen? Het klinkt misschien als een droom, maar het is dichter bij de werkelijkheid dan je denkt. De Los Angeles gevestigde bedrijf voor biomedische, EpicGenetics en het Massachusetts General Hospital op zoek naar goedkeuring van de FDA om het vaccin tegen Bacillus Calmette-Guerin (BCG) om volgend jaar te testen als een mogelijke behandeling voor fibromyalgie.

BCG is een generiek tb-vaccin dat bijna 100 jaar oud is en miljoenen keren veilig is toegediend, “zegt Dr. Denise Faustman, directeur van het Faustman Lab in het Massachusetts General Hospital. “Al meer dan tien jaar onderzoekt onze onderzoeksgroep in het Massachusetts General Hospital actief de rol van het BCG-vaccin bij de behandeling van verschillende vormen van auto-immuniteit. Ons huidige doel is Type 1 diabetes, maar over het algemeen wordt BCG getest in een aantal auto-immuunziekten. In de komende twee jaar zullen we beginnen met klinische onderzoeken naar BCG bij fibromyalgie. ”

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ontvangen meer dan 100 miljoen kinderen het BCG-vaccin elk jaar. Het wordt voornamelijk gebruikt in ontwikkelingslanden waar TB nog steeds actief is. Een BCG-vaccin is niet beschikbaar in de Verenigde Staten vanwege het lage infectierisico. In de Verenigde Staten wordt BCG bij een klein aantal patiënten gebruikt om blaaskanker te behandelen.

De voor de hand liggende vraag is: waarom zou een vaccin tegen infectieuze longziekte tegen fibromyalgie moeten worden gebruikt? Het antwoord ligt in het immuunsysteem.

Vaccins worden meestal aan gezonde mensen gegeven om infectie te voorkomen. In dit geval zou het BCG-vaccin echter aan patiënten met fibromyalgie worden gegeven om hun symptomen te verlichten.

Loading...

Zoals EpicGenetics werd belast met het creëren van een diagnostische test voor fibromyalgie enkele jaren geleden, voerden de onderzoekers allerlei laboratoriumproeven met fibromyalgie patiënten om hun verschil bepalen van gezonde controles en hun symptomen. Onderzoekers hebben een aantal afwijkingen van de witte bloedcellen ontdekt in patiënten met fibromyalgie, wat leidde tot de conclusie dat de symptomen die gepaard gaan met een verzwakt immuunsysteem.

“Wij geloven dat fibromyalgie [de term] een ongepaste term is,” Dr. Bruce Gillis, CEO van EpicGenetics. “Deze mensen hebben bijvoorbeeld geen last van iets dat de spieren beïnvloedt. Onder hen lijden ze dat hun immuunsysteem geen normale niveaus van beschermende eiwitten kan produceren. … Er zijn cellen in het immuunsysteem die mononucleaire perifere bloedcellen worden genoemd. Ze produceren geen normale niveaus van beschermende eiwitten, de zogenaamde chemokines en cytokines. ”

De ontdekking leidde tot de ontwikkeling van een FM / bloedtest voor fibromyalgie. (Ja, ondanks de verklaringen van uw artsen, is er een bloedtest voor fibromyalgie, die niet in de geneeskunde wordt geaccepteerd. De test analyseert de concentraties van vier chemokines en cytokines die zijn gevonden in verlaagde bedragen fibromyalgie patiënten. Deze vier chemokines en cytokines dezelfde zijn als die gestimuleerd door het BCG-vaccin.

“In het licht van wat er in de medische literatuur gepubliceerd, zijn wij van mening dat dit vaccin afwijkingen van het immuunsysteem [fibromyalgie] zal worden afgewikkeld”, zegt Gillis.

Gillis en Faustman zijn op zoek naar goedkeuring door de FDA om de eerste BCG-vaccins te leveren bij fibromyalgiepatiënten begin volgend jaar.

“Dit is de eerste keer dat directe behandeling voor fibromyalgie is uitgevoerd,” zei Gillis. “Zoals u weet, behandelen de anti-fibromyalgiemedicijnen die momenteel op de markt zijn alleen maar de symptomen. Ze hebben geen voordeel ten opzichte van het immuunsysteem. [Farmaceutische bedrijven] toegeven dat ze alleen de symptomen te behandelen, maar moet de ziekte te behandelen, en daarom doen we met het gebruik van het vaccin [de FDA] vooruitgang. ”

Als Gillis ‘theorie waar is, dan zullen “chemokinen en cytokines die deficiënt zijn in patiënten met fibromyalgie niet langer tekortschieten [zodra het BCG-vaccin is gegeven”, zei Gillis. “Productieniveaus normaliseren en je moet ervan uitgaan dat hun symptomen verdwijnen. We geloven dat we aan de vooravond staan ​​van iets groots. ”

Aangezien het vaccin een lange geschiedenis heeft, zou het geen grote bijwerkingen bij patiënten moeten veroorzaken.

Het BCG-vaccin zou tussen $ 20 en $ 25 per dosis moeten kosten – een nominaal bedrag vergeleken met de lopende kosten van dagelijkse medicatie.

“Wij geloven dat een patiënt met fibromyalgie een of twee doses nodig heeft om te begrijpen waarom ik niet veel steun krijg van farmaceutische bedrijven,” zei Gillis.

In aanvulling op het vaccin studie EpicGenetics, in samenwerking met de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) en de Chicago College of Medicine van de Universiteit van Illinois samen om de genomen van 250.000 fibromyalgie patiënten te sequencen.

“We zijn op zoek naar genetische patronen of afwijkingen of mutaties”, zei Gillis.

Patiënten met positieve fibromyalgie die de FM / a-test gebruiken, kunnen deelnemen aan de genoomstudie.

De FM / A-test kost momenteel $ 936, maar wordt gedekt door een aantal verzekeringsmaatschappijen en Medicare. Het ondersteuningsteam van EpicGenetics helpt patiënten te bepalen of hun verzekering de test dekt. Voor degenen die niet verzekerd zijn of wiens verzekering de test niet dekt, is een rentevrij betalingsplan beschikbaar.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *