Lady Gaga en het leven met fibromyalgie

Het enige dat Lady Gaga echt kan irriteren, is dat mensen niet geloven dat de pijn van haar fibromyalgie reëel is.

“Mensen moeten meer compassievol zijn”, vertelde hij Vogue in een interview.

Met een succesvolle film en soundtrack van  A Star Is Born  , en op de eerste vrijdag van twee jaar in Las Vegas, Enigma, is het moeilijk voor te stellen dat minder dan 18 maanden geleden, Lady Gaga heeft zich van een wereldtournee verplaatst zich te richten op haar herstel van chronische pijnstoornis.

De muziekster opende haar deuren in september 2017 vlak voor de release van haar documentaire  Gaga: Five Foot Two .

“In onze documentaire de #chronische ziekte #chronisch  zijn koopje w / is #Fibromyalgie  Ik wil helpen het bewustzijn te vergroten en mensen te verbinden die het hebben “, tweette hij naar fans.

Loading...

De ster schrijft haar ziekte toe aan zowel fysieke als emotionele problemen, waaronder posttraumatische stress van een 19-jarige sekse-aanval en een hippe pauze in 2013.

Fibromyalgie bestaat al eeuwen, volgens de National Fibromyalgia en de Chronic Pain Association. Maar het is vaak verkeerd begrepen door zowel patiënten als gezondheidswerkers.

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie is een van de meest voorkomende chronische pijnaandoeningen, volgens de National Fibromyalgia Association.

Ongeveer 10 miljoen mensen in de Verenigde Staten en ongeveer 3 tot 6% van de wereldbevolking lijden aan de aandoening. Terwijl MedPageToday elke leeftijd of ras van invloed kan zijn, ongeveer 75-90% van de mensen met fibromyalgie zijn vrouwen.

De ziekte als een reumatische aandoening, zoals artritis, kunnen de verbindingen en / of zachte weefsels beschadigen en veroorzaakt chronische pijn en vermoeidheid. Maar in tegenstelling tot artritis, veroorzaakt het geen schade of ontsteking.

Wat zijn de symptomen?

De meeste fibromyalgiepatiënten rapporteren pijn en vermoeidheid als primaire symptomen.

Anderen omvatten:

  • Concentratie- of geheugenproblemen, vaak “fibro-mist” genoemd.
  • Slaapstoornissen
  • Ochtendstijfheid, veranderde coördinatie.
  • Hoofdpijn of migraine
  • Prikkelbare darm- of blaasklachten, pijnlijke menstruatie.
  • Gevoeligheid voor temperatuur, sterke geruchten of intens licht.
  • Gevoelloosheid of tintelingen in de ledematen, rustelozebenensyndroom, syndroom van Raynaud.
  • Angst, depressie
  • Gevoeligheid en uitslag, droge ogen en mond.

Wat veroorzaakt de ziekte?

Er is geen enkele bekende oorzaak van de ziekte, hoewel er een genetische component kan zijn. Onderzoekers geloven dat fibromyalgie het gevolg kan zijn van een blessure, emotionele stress of virussen die de manier waarop de hersenen pijn ervaren veranderen. Degenen met reumatoïde artritis, lupus en spinale artritis hebben meer kans op de aandoening, volgens de Food and Drug Administration.

Welke behandelingen zijn er?

Een multispecialiteitsbehandeling kan nodig zijn om de aandoening te behandelen, waaronder lichaamsbeweging, massage, bewegingstherapieën zoals Pilates, chiropractische behandelingen, dieetveranderingen en acupunctuur.

Er zijn drie geneesmiddelen, duloxetine (Cymbalta), milnacipran (Savella) en pregabaline (Lyrica), die door de FDA zijn goedgekeurd voor de behandeling van fibromyalgie.

Lady Gaga gebruikte warme hitte, een verwarmde elektrische deken, een infraroodsauna en Epsom-baden om fibromyalgie te helpen.

“Hij wordt elke dag beter,” vertelde hij Vogue. “Omdat ik nu fantastische artsen heb die voor me zorgen en me voorbereiden op de show.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *