33 verrassende symptomen van fibromyalgie. We zullen er nooit een paar opmerken

Fibromyalgie is een chronische aandoening waarvan bekend is dat het gegeneraliseerde pijn, vermoeidheid en hersensmisselijkheid veroorzaakt. De ziekte is echter complex – het kan een veelvoud van symptomen veroorzaken en gaat vaak gepaard met comorbiditeiten zoals het prikkelbare darm syndroom (IBS) of het chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat fibromyalgie slechts enkele decennia geleden officieel werd erkend, leren artsen nog steeds over de ziekte en zijn ze misschien niet in staat om fibro-laryngeale patiënten voor te bereiden op alle verschillende symptomen die ze kunnen hebben. manifest.

Om een ​​beter inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop deze ziekte mensen kan treffen, hebben we onze krachtige gemeenschap gevraagd om enkele fysieke symptomen van fibromyalgie te delen die hen hadden verrast. Heb je ooit onverwachte fibro-symptomen gehad? Laat het ons weten in de comments hieronder.

Afbeelding gevonden voor Blisters

Dit is wat de community met ons heeft gedeeld:

1 . “Het hebben van een pijnaanval maakt me misselijk en dus fysiek ziek.”

Loading...

2 . “Nierende jeuk die zich willekeurig opent, geen rijm of reden heeft, komt soms met netelroos of rode vlekken. Onverzadigbare jeuk die van de ene plaats naar de andere beweegt “.

3 . “Het constante gevoel van moe zijn. Ik slaap tussen acht en twaalf uur per dag en ben altijd moe. “

4. “Vergeet de woorden die ik elke dag gebruik.”

5 . “Heb een overactieve blaas.”

6 . “Alle andere medische problemen die komen met … migraine, prikkelbare darm syndroom, Raynauds, chronische vermoeidheid, slapeloosheid en nog veel meer. Het is zelden een afzonderlijke diagnose. “

7 . “Huidgevoeligheid. Als iemand me zelfs maar een beetje raakt, denk ik dat ik zwaar ben geraakt. “

8 . “Afschuwelijke menstruatiecycli die me in bed laten met een verwarmingskussen op mijn maag en buiten adem in de foetushouding”.

9 . “Gevoel van angst”. Ik voel me dronken. Ik verlies ook mijn evenwicht door te lopen “.

10. “Incidenteel wazig zicht, zelfs met een bril, alsof je dingen door het water ziet.”

11 . “Constante hoofdpijnen / migraine waarmee ik dagelijks behandel.”

12 . “Vreemde huidsensatie en gebrek aan temperatuurregeling.”

13 . “Absolute Klutziness. Ik kan struikelen op mijn eigen voeten en rol mijn enkels terwijl ik op het gras loop. Dit is een extreem geval van coördinatiestoornissen.

14 . “Blister nadat je in de zon bent geweest. Zelfs met het gebruik van zonnebrandmiddelen / geen verbranding door de zon. “

15. “Ik heb het gevoel dat er insecten in me kruipen die zo rauw worden.”

16 . “Ik was verrast dat zelfs mijn haar me pijn kon doen.”

17 . “Constant zweten, zelfs als het niet heet is.”

18 . “Ontploffen in een uitbarsting zonder reden.”

19 . “De zwakte in mijn handen en armen van pijn. Ik speelde de viool zes jaar lang en had ongelooflijk sterke handen, maar toen de symptomen van fibromyalgie begonnen, werden mijn handen het eerst geraakt en kwam de kracht nooit meer terug. “

20 . “Geuren maken me ziek.”

21 . “Verbazingwekkend symptoom? Geen aanwijzingen Het meest schokkende is niet te weten wat een fibromyalgiesymptoom is en wat niet. Zoveel symptomen, zoveel samenlevende omstandigheden. Ik heb geen idee wat meer een symptoom is van fibromyalgie. “

22 . “Neurologische traagheid! Slechte onmiddellijke herinnering. “

23 . “De manier waarop sommige symptomen me dagenlang kunnen wegnemen en dan weggaan, gewoon om de volgende dag terug te komen.”

24 . “Vallend haar! Elke keer dat ik shampoo, heb ik voldoende haar om een ​​pruik te maken. Gelukkig heb ik veel haar. “

25 . “Vaginale spierspasmen! Ja, verwaarloos geen steen! En nee, het is niet leuk! “

26 . “Nooit meer comfortabel zijn, nooit. Je gaat zitten en wordt rusteloos en probeert je comfortabel te maken. Je gaat liggen en wordt rusteloos en probeert je comfortabel te maken. Probeer op te staan, te schudden en jezelf op je gemak te stellen. Niets is comfortabeler. “

27 . “Dat klinkt. In feite ben ik zo geïrriteerd door verschillende geluiden dat ik de plaats verlaat waar ik ben. “

28 . “Mijn huid voelt zich altijd erg verschroeid door de zon. Ik heb er nooit over nagedacht hoeveel kleding pijn kon doen. Nu koop ik meer dan het uiterlijk van de stof en de vloeibaarheid ervan op mijn lichaam. “

29 . “Of verhongeren, ongeacht wat ik eet of de gedachte aan eten maakt me ziek, er zit niets tussenin”.

30 . “Tintelingen en zwakte aan het einde van een drukke dag. Het lijkt erop dat [mijn] lichaam wanhopig probeert zichzelf te genezen wanneer het moe is. “

31 . “Mijn handen zijn rusteloos en geagiteerd. Ik heb het nog nooit eerder gehad. Het gekste ding ooit! Het doet geen pijn, maar ik ben de controle over de dingen kwijt. “

32 . “Het water doet pijn. Het is zo moeilijk uit te leggen dat het te pijnlijk voor me is om toegang te hebben tot een zwembad of een koud meer. Zelfs douchen is slecht. “

33 . “Weet je wat? Niets verbaast me meer dan fibromyalgie! “

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *