Zijn antihistaminica echt effectief voor fibromyalgie jeuk?

Jeuk is slechts een van de symptomen die gepaard gaan met fibromyalgie. En als u een van degenen bent die hier last van heeft, weet u dat het stressvol en irritant is. Slaap stoort u en voorkomt dat u de dingen doet die u normaal zou doen. Sommigen beweerden dat antihistaminica de oplossing kunnen zijn voor de  jeuk van fibromyalgie  . Maar is het echt effectief? Blijf lezen om erachter te komen.

Mogelijke oorzaken van jeuk van fibromyalgie

Niemand weet precies de exacte reden achter de jeuk bij fibromyalgie. Er zijn echter enkele theorieën die dit zouden kunnen verklaren:

  • Sommige mensen denken dat jeuk iets te maken heeft met de opeenhoping van zware metalen door middel van een dieet. Volgens hen heeft dit ook bijgedragen aan enkele andere symptomen van fibromyalgie. Een daarvan is jeuk.
  • Anderen beweren echter dat jeuk te maken heeft met training. Dit is een puinhoop waarin je hersenen dingen zullen voorstellen die er niet echt zijn. In dit geval stelt u zich een jeukgevoel voor, zelfs als er geen jeuk aanwezig is.
  • Experts op het gebied van chronische jeuk zijn van mening dat overgevoelige zenuwvezels die foutieve signalen naar de hersenen sturen de reden zijn voor de jeuk van fibromyalgie

Wat doen antihistaminica?

Antihistamine is een medicijn dat is ontwikkeld om de natuurlijke reactie van het lichaam op allergie te blokkeren. Wanneer uw lichaam wordt blootgesteld aan allergenen, begint het histamine af te geven. Dit is een soort chemische stof die het lichaam zal stimuleren om vocht uit cellen vrij te maken. Dit zal ook de verstopte neus en cellulaire ontsteking activeren. Dit alles kan leiden tot een jeukende sensatie, die meestal te wijten is aan geïrriteerde huidcellen.

Het immuunsysteem van uw lichaam helpt u om beschermd te blijven tegen gevaarlijke stoffen. De histamine die vrijkomt uit uw lichaam belemmert uw neus en ademhalingssysteem. Vaak laat je lichaam echter histamine vrijkomen, omdat het de onschadelijke stof als gevaarlijk verwart. Antihistaminica blokkeren de afgifte van histaminen in het lichaam, zodat u comfortabel kunt ademen en jeuk kunt voorkomen.

Omdat het echter waarschijnlijk is dat de oorzaak van fibromyalgie geen histamine is, werken antihistaminica misschien niet altijd om de jeuk van fibromyalgie te verlichten.

Zijn antihistaminica echt effectief voor de jeuk van fibromyalgie?

Er is niet veel goede beoordeling met betrekking tot het gebruik van antihistaminica bij de  jeuk van fibromyalgie  . Daarom is het moeilijk om te bevestigen of antihistaminica een effectieve remedie zijn of niet.

De anekdotische informatie die door patiënten met fibromyalgie wordt verstrekt, geeft echter aan dat het misschien effectief is, maar op een beperkte manier. De informatie suggereert ook dat niet alle antihistaminica even effectief zijn. Over-the-counter antihistaminica zoals Benadryl kunnen enige verlichting bieden voor de jeuk van fibromyalgie. Het is echter effectiever in de nacht wanneer de bijwerkingen van slaperigheid patiënten in staat stellen om beter te slapen. Aan de andere kant ontdekten de meeste patiënten met fibromyalgie dat plaatselijke antihistaminica minder effectief zijn in het verlichten van jeuk.

Deskundigen zijn van mening dat geneesmiddelen die werken op zenuwen, zoals anticonvulsiva, een betere verlichting zouden bieden in de jeuk van fibromyalgie in vergelijking met antihistaminica. Andere methoden van zelfzorg die effectief zijn bij het beheersen van de jeuk van fibromyalgie zijn:

  • hoe de huid gehydrateerd te houden
  • gezond en
  • het vermijden van medicijnen die bijwerkingen van jeuk kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld aspirine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *