De nieuwe bloedtest voor Fibromyalgie is 99% nauwkeurig. Iedereen moet weten ‘ Advanced Mold sanering ‘

Een nieuwe bloedtest voor fibromyalgie is nauwkeuriger dan verwacht en zal niet verwarren de chronische pijn aandoening met andere ziekten, zoals lupus en reumatoïde artritis, in overeenstemming met de arts die de test ontwikkelde. 
“We vonden geen overlap tussen fibromyalgie en biomarkers van het immuunsysteem profielen van patiënten met reumatoïde artritis of lupus.Esto heeft het effect van het uitademen de hoofden van de tegenstanders , ” zei Bruce Gillis, MD, oprichter en CEO van EpicGenetics een bioresearch onderzoeksbedrijf gevestigd in Santa Monica, Californië.

Een nieuwe bloedtest voor fibromyalgie is nauwkeuriger dan verwacht en zal niet verwarren de chronische pijn aandoening met andere ziekten, zoals lupus en reumatoïde artritis, volgens de arts die de test ontwikkelde.

“We vonden geen overlap tussen de biomarkers van fibromyalgie en de profielen van het immuunsysteem van patiënten met reumatoïde artritis of lupus. Dit heeft het effect van het uitademen van de geest van tegenstanders, “zei Bruce Gillis, MD, oprichter en CEO van EpicGenetics, een bioresearch onderzoeksbedrijf gevestigd in Santa Monica, Californië.

EpicGenetics presenteerde de FM-test in maart en noemde dit de eerste definitieve bloedtest voor fibromyalgie, een onbegrepen aandoening die wordt gekenmerkt door pijn in de dikke weefsels, vermoeidheid, hoofdpijn, depressie en gebrek aan slaap. . De resultaten van de tests zijn meestal binnen ongeveer een week beschikbaar.

De FM-test kijkt naar eiwitmoleculen in het bloed die chemokinen en cytokines worden genoemd en die worden geproduceerd door witte bloedcellen. Volgens Gillis hebben patiënten met fibromyalgie minder chemokines en cytokines in het bloed en hebben als gevolg daarvan zwakkere immuunsystemen dan normale patiënten.

Critici hebben verklaard dat dezelfde biomarkers van het immuunsysteem kunnen worden gevonden bij mensen met andere ziekten, zoals reumatoïde artritis, waardoor de bloedtest onbetrouwbaar is.

Maar nieuw onderzoek waarbij meer dan 300 patiënten met fibromyalgie, lupus of reumatoïde artritis deelnamen, Gillis zei alleen patiënten met fibromyalgie hadden een concentratie van chemokines en cytokines lager dan normaal.

“Ze hebben niet dezelfde biomarkers van het immuunsysteem. Helemaal niet, “vertelde Gillis het National Pain Report. “De modellen die we zien bij lupus en reumatoïde artritis, we zien dit ontstekingsproces. Maar we zien niet dezelfde biomarkers bij fibromyalgie. “

Gillis zei dat het onderzoek wordt afgerond en hoopt dat het in de komende maanden zal worden gepubliceerd in een medisch tijdschrift dat door experts wordt beoordeeld.

Toen de FM-test werd geïntroduceerd, zei EpicGenetics dat het 93% nauwkeurigheid had in de diagnose van fibromyalgie. Gillis zegt dat de gevoeligheid van de test nu wordt geschat op 99%, wat ongeveer hetzelfde is als de test die wordt gebruikt om HIV te diagnosticeren.

Dr. Bruce Gillis

De National Institutes of Health schatten dat van 5 miljoen Amerikanen hebben fibromyalgie, en miljoenen meer in de hele wereld, maar tot nu toe slechts een paar honderd hebben aangemeld om FM te testen. Gillis zegt dat de kosten van $ 744, die over het algemeen niet wordt gedekt door een ziekteverzekering, een barrière kunnen vormen voor veel patiënten.

“Veel mensen die gediagnosticeerd zijn met fibromyalgie werken niet. En omdat ze niet werken, kunnen ze zich geen test veroorloven. Ze hebben geen ziektekostenverzekering, “zei Gillis, eraan toevoegend dat sommige verzekeraars een bewijs hebben betaald in gevallen van compensatie voor werknemers. 
“Toen we begonnen, kostte het ons $ 12.500 om de parameters van het immuunsysteem van een patiënt te analyseren. Dus we verlagen de prijzen, heel laag. “

Gillis hoopt de prijs van de FM-test te verlagen door andere laboratoria bloed te laten afnemen en bloedmonsters naar EpicGenetics te sturen.

Ongeacht de kosten zijn patiënten met fibromyalgie enthousiast over de mogelijkheid dat er een eenvoudige test beschikbaar is om een ​​stoornis te diagnosticeren waarvan hun artsen en geliefden vaak sceptisch zijn. Het duurt drie tot vijf jaar om de diagnose van de patiënt met gemiddelde fibromyalgie te stellen.

“Het hebben van een betrouwbare bloedmarker zal meer doen dan ons als patiënten valideren. Het zal een veld van dromen en mogelijkheden voor medelevende onderzoekers openen om deze vreselijke stoornis te definiëren, “zei Celeste Cooper, een fibromyalgiepatiënt en pleitbezorger voor patiënten.

“Zodra we een biologische test hebben gedaan, zullen we weten dat de studiedeelnemers fibromyalgie hebben. Er zullen geen vooringenomen resultaten zijn en de bespreking van psychische aandoeningen zal in onze onderzoekspiegel plaatsvinden. Het is een smakelijke gedachte. “

In de afgelopen maanden zijn er verschillende potentiële vorderingen gemaakt bij het onderzoek naar fibromyalgie.

Onderzoekers in de staat Ohio bevinden zich in de vroege stadia van het ontwikkelen van een ander type bloedtest voor fibromyalgie. Met behulp van een krachtige infraroodmicroscoop identificeerden ze een model van moleculen in het bloed dat uniek lijkt te zijn voor patiënten met fibromyalgie.

Een ander team van onderzoekers in de staat New York ontdekte dat fibromyalgie een overmaat aan sensorische zenuwvezels in de bloedvaten van hun handen heeft, die de bloedstroom door het lichaam kunnen onderbreken.

“In minder dan zes maanden hebben we twee studies die een succesvolle analyse van fibromyalgie met bloedmarkers rapporteren. Nu lijkt het erop dat het een gebied betreedt dat verder gaat dan meer dan één debat, “zegt Cooper.

“Dit is een overwinning voor de wetenschappelijke gemeenschap en een overwinning voor de patiënt, ik betwijfel of dit de laatste is. Verwacht meer onderzoek naarmate het ras vordert en hoe glorieus het zal zijn voor diegenen onder ons die elke dag met fibromyalgie leven. “

Het onderzoek zou ook kunnen leiden tot de ontdekking van een genetische marker van fibromyalgie, een gen waardoor sommige mensen meer kans hebben om de aandoening te ontwikkelen.

EpicGenetics redt talloze bloedmonsters van patiënten die de FM-test doorstaan, in de hoop deze op een dag te analyseren om ribonucleïnezuur (RNA), moleculen die betrokken zijn bij de synthese van eiwitten en de overdracht van genetische informatie te detecteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *