Tintelingen en fibromyalgie: storingen in de huid

Wat is het meest irritante aan fibromyalgie? Is de pijn constant? Of de vermoeidheid die het onmogelijk maakt om zelfs de meest basistaken uit te voeren? Misschien is het de fibro-mist die je elke ochtend laat vergeet waar je je sleutels hebt achtergelaten. Fibromyalgie heeft een eindeloze voorraad van die kleine ronde over symptomen die allemaal zullen strijden om de titel van ‘het ergste element van de ziekte’. Maar zelfs als iemand kiest, moet men toegeven dat tintelen een sterke kanshebber is voor de titel. .

Maar zelfs als u bekend bent met de tintelingen, heeft u de technische naam misschien nog nooit gehoord. Je weet waarschijnlijk wel wat het is: de insecten onder de huid. Het is een gevoel alsof er iets kruipt onder de huid dat niet kan worden weggekrast. Dus wat veroorzaakt het, waarom komt het zo vaak voor bij mensen met fibromyalgie, en wat kan worden gedaan om het te behandelen?

Wat veroorzaakt tintelingen?

Allereerst goed nieuws: hoewel het mogelijk is om te voelen dat het geen insecten zijn die onder de huid kruipen, kan het een beetje gemakkelijker zijn wetende dat ze er niet echt zijn. Het voelt alleen precies hoe ze zijn. Kleine wonderen, toch?

Dus als het geen echte insecten zijn, wat gebeurt er dan? Tintelingen worden vaak gemeld bij mensen met gezondheidsproblemen of misbruik van psychische middelen (vooral van gebruikers van methamfetamine). Dus, er is duidelijk iets te doen met de hersenen. Maar je hoeft natuurlijk geen drugs te gebruiken om het te ervaren, want tintelen is een tactiele hallucinatie en kan bijna iedereen beïnvloeden.

Wat niet voor de hand ligt, is precies waarom de hersenen deze hallucinatie in de eerste plaats produceren. In essentie registreren je hersenen het gevoel dat er iets kruipt op of onder de huid wanneer dit niet echt gebeurt. Dus je zenuwstelsel, dat meestal bepaalt wanneer iets je sleept en die informatie naar de hersenen stuurt, stuurt die signalen, zonder de externe invloed van iets om aan te raken. Maar nogmaals, op dit moment weten we niet waarom dit gebeurt.

Maar wat we wel weten is dat tintelingen een zeer ernstig probleem kunnen zijn. Mensen die er last van hebben krabben of storen vaak hun huid en proberen tegelijkertijd verlichting te vinden van het gekmakende gevoel dat ze insecten onder hun huid kruipen. Dit resulteert in vreselijke littekens of infecties van open wonden. En het gevoel kan het moeilijk maken om in slaap te vallen, wat resulteert in alle gebruikelijke gezondheidsproblemen veroorzaakt door slaapgebrek van diabetes tot hoge bloeddruk.

En een ander ding dat we niet begrijpen is waarom het zo vaak in verband wordt gebracht met fibromyalgie.

Tintelingen en fibromyalgie

Zoals eerder vermeld, heeft tintelen zijn oorsprong in een communicatieprobleem met het zenuwstelsel. Dit zou kunnen verklaren waarom het zo vaak voorkomt bij mensen met fibromyalgie. Zie je, het is niet de enige stoornis van het zenuwstelsel die vaak mensen met fibromyalgie treft.

Fibromyalgie-patiënten worden vaak geconfronteerd met andere problemen met het zenuwstelsel, zoals het prikkelbare-darmsyndroom of chronische jeuk. Dus, met een duidelijke relatie tussen al deze verschillende aandoeningen van het zenuwstelsel en fibromyalgie, lijkt het erop dat de pijn van fibromyalgie daadwerkelijk zijn wortels in de zenuwen kan hebben. Meestal stuurt het zenuwstelsel signalen naar de hersenen, die op hun beurt deze signalen interpreteren. Als u bijvoorbeeld een hete kachel aanraakt, sturen uw zenuwen een signaal dat uw vingertoppen branden, wat door uw hersenen wordt geïnterpreteerd als pijn en gegevens die zich binnen uw bereik voordoen.

Dit is de manier waarop ons lichaam ons beschermt tegen pijn, dus we willen onze handen van de hete kachel halen. Bij sommige mensen met fibromyalgie worden die pijnsignalen echter zonder duidelijke oorzaak naar de hersenen gestuurd. Je brein registreert eenvoudig de pijn die er niet is. En in gevallen van tintelingen met fibromyalgie registreren diezelfde defecte neurale paden een insectensensatie onder de huid die er niet is.

Daarom lijkt het waarschijnlijk dat het feit dat mensen met fibromyalgie volgens het sympathische zenuwstelsel aandoeningen zoals tintelingen zo vaak is vanwege deze disfuncties in het zenuwstelsel. Het is nog niet met zekerheid bekend dat dit waar is, en we zullen niet totdat we begrijpen de oorzaken van fibromyalgie of zelfs alleen maar wat de oorzaak van tintelingen, maar deze uitleg lijkt vrij solide op dit moment op basis van wat we weten.

Maar vertel je ons wat je denkt? Ze zien eruit als defecte zenuwen, zoals de verklaring, toch? Heb je last van tintelingen? Lijkt het hand in hand te gaan met je fibromyalgie of niet? Laat het ons weten in de comments.

One thought on “Tintelingen en fibromyalgie: storingen in de huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *