Fibromyalgie en blauwe plekken: effecten van een onzichtbare ziekte

Fibromyalgie veroorzaakt geen blauwe plekken?

Sommige dagen zijn beter dan andere voor diegenen die last hebben van fibromyalgie. Slechte dagen kunnen u het gevoel geven dat u zwart en blauw geraakt bent. De minste aanraking, handdruk, knuffel of knijp kan pijnlijk zijn, waardoor de pijn, pijnlijk en schrikken van degene die je het meest liefhebt. Een slachtoffer van fibromyalgie wordt op deze manier gedefinieerd:

Vaak is die gekneusde sensatie aanzienlijk meer dan een gevoel; Het zijn echte blauwe plekken, mysterieuze sporen op de armen, benen, heupen en verschillende delen van het lichaam. Ik heb dit gisteren zelf gevoeld.

Tijdens mijn eenmaal per dag gezichtsreiniging ging ik mijn gezicht drogen en recht onder mijn linkeroog was het een onaangename blauwe plek. Ik had mijn gezicht niet geraakt of mijn ogen gewreven met onnodige druk, althans niet genoeg om blauwe plekken te veroorzaken, het was nog steeds niet voor iedereen om te zien.

Blauwe plekken en gevoelige huid

Er wordt aangenomen dat tussen de 70 en 80 procent van de mensen met fibromyalgie last heeft van huidcomplicaties die verband houden met hun ziekte. Naast huidaandoeningen, maken deze klachten vaak fibromyalgiesymptomen nog erger.

In aanvulling op de extra pijn, die misschien onaantrekkelijk is, en ervoor zorgen dat sommige FM-patiënten zich terugtrekken uit sociale evenementen. Het lijkt alleen gemakkelijker om thuis te blijven om te beheren met de vernedering of schaamte van proberen te verduidelijken.

Loading...

Twee veelvoorkomende huidproblemen zijn:

Gevoelige huid  :   zoals eerder aangegeven, melden veel fibromyalgie-patiënten dat hun huid echt pijn doet bij aanraking. Aangegeven als allodynie, kan deze gevoelige huid veel problemen veroorzaken, van pijn en zwelling tot blauwe plekken en littekens. Hoewel de redenen voor de gevoelige huid onbekend blijven aan artsen, wetenschappers en onderzoekers, wordt gespeculeerd dat allodynie een direct gevolg kan zijn van een disfunctie in het centrale zenuwstelsel van de hersenen. Fibromyalgie voorkomt dat de hersenen pijnsignalen goed begrijpen, waardoor de huid pijn kan voelen en gevoelig is voor aanraking.

Uitbarstingen  : een uitslag van fibromyalgie ontwikkelt zich vaak in het lichaam als gevolg van een droge en jeukende huid. Deze uitslag op de huid ziet eruit als bultjes op de huid en soms kan het geschubd en ruw aanvoelen. Sommige patiënten hebben waargenomen dat na wrijven van deze delen, zelfs licht, diepe kneuzingen een daglengte en soms weken optreden.

Waar komen die onverklaarde kneuzingen vandaan?

Voor een FM-patiënt is de pijn een normaal verschijnsel, zodat van tijd tot tijd een klap tegen het been, het uiteinde van een teen of het knijpen van een vinger niet kan doorgaan omdat is aangegeven dat het door iemand zou zijn die dit niet doet behandelt pijn op een dagelijkse basis. Pijn is een van de oorzaken dat er iets mis is of dat er iets is gebeurd dat verzorging vereist. Als pijn echter deel uitmaakt van iemands dagelijks leven, worden bepaalde ongelukken misschien zelfs niet opgemerkt totdat er plotseling een mysterieuze blauwe plek verschijnt.

Enkele van de meest voor de hand liggende redenen voor hits, en waarom ze uit het niets lijken te verschijnen, zijn:

Onhandigheid  : door het verlies van beweging soms, mensen die lijden aan fibromyalgie ontdekken dat ze onhandiger zijn dan ze in het verleden zijn geweest. Onevenwichtigheid (onbalans in je binnenoor) kan duizeligheid en roes veroorzaken tot op het punt van trillen en slaan van meubels en muren. Dit zou een deel van de blauwe plekken kunnen verklaren die niet eens tot later tellen.

Fibro-mist  : door chronische vermoeidheid, gebrek aan slaap, constante pijn, vitaminetekorten, enz., Worstelen FM-patiënten met geheugenverlies, helderheid van denken en meer. Waarschijnlijk zijn bepaalde ongelukken gedurende de dag die kneuzingen kunnen hebben veroorzaakt, vergeten.

Slaapgebrek  : wegens slaapgebrek komt spierherstel niet goed voor diegenen die last hebben van fibromyalgie, en daarom duurt het langer voordat de spieren herstellen en regenereren na microblessures of trauma, zoals wordt ervaren door elke persoon op een dagelijkse basis.

Hoe om te gaan

Als u dagelijks gemakkelijk blauwe plekken krijgt, zijn er enkele nuttige dingen die u kunt doen om het risico op trauma aan de huid en spieren te verminderen. Als u wordt verwikkeld in extra inspannende gebeurtenissen, dient u kledingbescherming te gebruiken.

Als je knielt, leg je het kussen onder je knieën en benen. Als u met uw ontspannen armen op een bureau of aanrecht werkt, plaatst u een zachte doek of een klein kussen onder uw armen. Ontwijk de activiteiten die tot harde slagen leiden.

Als de contusie ontstaat met een huiduitslag of jeukende huid, raadpleeg dan uw arts over crèmes of zalven om de noodzaak tot krabben te bestrijden, en vermijd zo het waarschijnlijke uiterlijk van blauwe plekken.

Bovendien moeten orale medicatie mogelijk worden aangepast voor ernstige blauwe plekken; Maar stop niet met het nemen van medicijnen of supplementen zonder eerst met uw arts te overleggen. In het geval dat de kneuzingen ernstig worden, kan er een andere onderliggende aandoening zijn; noteer opmerkelijke variaties op uw arts.

Tot slot, geniet van extreme zorg. Er zijn dingen die niet kunnen worden vermeden. Mentaal niet uitputten voor fysieke omstandigheden buiten je controle. Maak veranderingen die zelfgenoegzaam kunnen zijn en van jezelf en dingen die niet kunnen worden vermeden.

Doe er alles aan om elke dag te genieten en aangename momenten in uw dag te beleven, ongeacht de ernst ervan. Er is leven buiten reguliere astma-aanvallen, pijn en irritatie. Blijf doordrukken.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *