Symptomen van fibromyalgie: DIT gevoel wanneer je voor de eerste keer wakker wordt, kan de toestand aangeven

De symptomen van FIBROMYALGIE zijn gegeneraliseerde pijn in het lichaam, evenals problemen met het geheugen, veranderingen in gemoedstoestand en gevoel van uitputting. Een ander teken kan iets zijn dat je ervaart als je ‘s morgens opstaat.

De symptomen van fibromyalgie worden over het algemeen door de patiënt ervaren in de leeftijd van 20 tot 60 jaar, hoewel de aandoening vaker voorkomt naarmate de leeftijd toeneemt.

Het is een chronische aandoening op de lange termijn, maar de exacte oorzaak is onbekend.

De aandoening veroorzaakt wijdverspreide pijn in het lichaam, maar het ongemak kan variëren, afhankelijk van de persoon.

De pijn kan op sommige momenten erger zijn dan in andere, en kan een diepe pijn in je spieren voelen, zoals een brandend of kloppend, of een intense en aanhoudende pijn.

Naast gegeneraliseerde pijn, extreme gevoeligheid, vermoeidheid en slechte slaapkwaliteit, kunnen mensen met fibromyalgie stijfheid ervaren, vooral wanneer ze ‘s ochtends wakker worden.

Symptomen van fibromyalgie: DIT gevoel wanneer je voor de eerste keer wakker wordt, kan de toestand aangeven

Fibromyalgie is een chronische aandoening op de lange termijn.

De site legt uit: “Om u te kwalificeren, moet u een medische evaluatie door een onafhankelijke arts uitvoeren nadat uw aanvraag is ontvangen en verwerkt.

“Deze test zal bepalen of de informatie die u in uw aanvraag hebt verstrekt klopt of niet en zal ook beoordelen op welk niveau u in aanmerking komt voor hulp.”

Maar fibromyalgie kan mensen op verschillende manieren beïnvloeden, en het is een moeilijke ziekte om een ​​diagnose te stellen, wat betekent dat het een tijdje kan duren voordat uw arts de diagnose heeft.

De site voegt hieraan toe: “Je zou een lange wachttijd moeten verwachten, want hoewel de betaling voor persoonlijke onafhankelijkheid deze ziekte dekt, moeten er strengere evaluaties worden uitgevoerd voordat een overeenkomst wordt bereikt.”

Ondertussen, wat kunt u doen om de symptomen van fibromyalgie te verlichten?

Symptomen van fibromyalgie: DIT gevoel wanneer je voor de eerste keer wakker wordt, kan de toestand aangeven

Symptomen van fibromyalgie: een stijf gevoel in de ochtend kan een teken zijn

Omdat de aandoening je ook vermoeid en uitgeput kan maken, is regelmatige lichaamsbeweging een van de meest effectieve manieren om fibromyalgie te behandelen, volgens het National Institute of Arthritis en Musculoskeletal and Skin Diseases.

Veel artsen bevelen een oefenings- en fitnessprogramma aan als eerste behandeling voor fibromyalgie.

Maar zelfs als uw arts medicijnen voor uw aandoening voorschrijft, is het belangrijk om actief te blijven.

Onderzoek toont aan dat 12 weken matige aerobe training in combinatie met krachttraining je pijn en algemeen welzijn kunnen verbeteren, zegt de Cochrane Library.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *