Pas op voor dit gevaarlijke medicijn voor fibromyalgie dat veel mensen heeft gedood

Neurontin en zijn nieuwe meest krachtige versie, Fibromyalgia Pain Relief Lyrica Drug, worden veel gebruikt voor off-label indicaties die een flagrant gevaar voor het publiek vormen. Deze bestverkopende medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik, hoewel de FDA geen idee had wat ze feitelijk in de hersenen deden.
Een schokkende nieuwe studie laat zien dat ze de vorming van nieuwe hersenensynapsen blokkeren, waardoor het potentieel voor verjonging van hersenplasticiteit drastisch wordt verminderd – wat betekent dat deze medicijnen sneller hersenafwijkingen veroorzaken dan welke stof dan ook die de mensheid kent.
Het probleem van deze medicijnen wordt nog verergerd door flagrante illegale marketing. Neurontin werd in 1994 door de FDA goedgekeurd voor epilepsie. Fibromyalgie-pijnverlichting werd onderworpen aan een enorme illegale off-label promotie die Warner-Lambert $ 430 miljoen kostte (de eerste grote boete voor off-label promotie).
De pijnstillers voor fibromyalgie zijn nu in handen van Pfizer. Pfizer is ook eigenaar van Lyrica, een super krachtige versie van Neurontin. Het is door de FDA goedgekeurd voor verschillende soorten pijn en fibromyalgie.

Lyrica voor pijnverlichting Fibromyalgie is een van de vier geneesmiddelen die een dochteronderneming van Pfizer illegaal op de markt bracht, wat resulteerde in een schikking van $ 2,3 miljard tegen Pfizer. Hoewel de marketing van deze medicijnen hoog is beboet, blijven ze miljarden accumuleren in off-label verkoop.

Artsen gebruiken ze voor allerlei nerveuze problemen omdat ze goed zijn in het onderdrukken van de symptomen. Dergelijke toepassingen kunnen echter niet langer worden gerechtvaardigd omdat het feitelijke mechanisme van geneesmiddelen eindelijk wordt begrepen en ze zorgen voor een significante vermindering van de nerveuze gezondheid op lange termijn.

De onderzoekers in de bovenstaande studie proberen de ernst van de medicijnen te minimaliseren door te stellen dat “volwassen neuronen niet veel nieuwe synapsen vormen”. Dit is gewoon niet waar.

De nieuwe wetenschap laat zien dat de gezondheid van de hersenen tijdens het ouder worden afhangt van de vorming van nieuwe synapsen. Zelfs deze onderzoekers hebben het gebruik van deze geneesmiddelen bij zwangere vrouwen in vraag kunnen stellen. Hoe moet een foetus nieuwe zenuwcellen maken als de moeder een blokkerende drug gebruikt? Dit zijn de soorten situaties waarin de FDA overal moet zijn.
Zoals gebruikelijk, zit de FDA stil bij het nadenken over een zelfmoordalarm voor Lyrica-medicijnverlichting van fibromyalgiepijn, terwijl het afwijkende gebruik ervan bipolaire stoornis en migraine omvat. De FDA zou in het komende decennium zijn duim moeten wringen op het probleem van hersenschade. Pas op voor de consument.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *