Fibromyalgie | “Ik glimlach op de foto’s, maar ik breng geen dag zonder pijn door

Georgina Harvey is 28 jaar oud en heeft geen enkele dag zonder pijn door fibromyalgie doorgebracht. Hier is je getuigenis

Wanneer voelde je de pijn de vorige keer?

Hoe dan ook, hoofdpijn, een schoudercontractuur, nierstenen of een teen, waarschijnlijk bent u hersteld.

Firbomialgia BBC
Maar stel je voor wat het moet zijn om   elke dag in paniek op te staan  , wetende dat dit ongemak zeker niet zal verdwijnen.
Dit is het leven van mensen die leven met chronische pijn. Velen voelen zich gefrustreerd omdat hun symptomen onzichtbaar lijken voor anderen en mensen ze vaak niet begrijpen of onderschatten. September is de maand van internationaal pijnbewustzijn en om beter te begrijpen hoe te leven met deze aandoening. Georgina Harvey, een 28-jarige Britse vrouw met   fibromyalgie  , om haar verhaal te delen.

– “Het is alsof alle zenuwuiteinden zijn verbrand” –

“Op een ochtend in juli 2016 werd ik zoals altijd wakker, maar toen ik probeerde te bewegen, voelde ik een zeer intense pijn door mijn lichaam gaan.

Het is alsof alle zenuwuiteinden zijn verbrand en ik   alleen maar kon gillen  .

Firbomialgia BBC

De glimlach op de foto’s toont niet de pijn die Georgina Harvey vier jaar lang elke dag heeft geleden. (Foto: BBC)

Mijn moeder kwam naar mijn kamer rennen, bewoog me opzij en bleef bij me tot het gevoel verdween. We wisten dat hij een   fibromyalgie-epidemie had  , maar het was het ergste wat hij had sinds de diagnose, twee jaar geleden.

Mijn probleem begon met de noodzaak om mijn nek op mijn 19e te strekken, kort na meningitis.

Daarna veranderde het in een tintelend gevoel in de schouders en een diepe pijn in de rug.

Ik dacht dat het een slechte houding was, maar tegen de tijd dat ik 21 was, was   de pijn bijna constant  .

Ik had röntgenfoto’s, bloedonderzoek en MRI’s, maar er was niets te zien.

Ze gaven me krachtige pijnstillers en de dokter verhoogde de dosis of het type als de pijn ondraaglijk werd.

Ik beschreef het ongemak   als de ergste buikpijn die je je kunt voorstellen  , maar aan de achterkant, geassocieerd met een intense druk op de borst alsof het in mijn ribben zou barsten.

Toen morfine de enige oplossing was die ik mezelf liet, gaven ze me ziekteverlof en verwees ik naar een reumatoloog, wat leidde tot mijn diagnose.

Firbomialgia BBC

“De impact was op alles: werk, beweging, sociaal leven”, zegt Georgina. (Foto: Getty)

Hij legde uit wat fibromyalgie is:   chronische pijn door   een stoornis van het centrale zenuwstelsel, maar hij zei dat er geen specifieke behandeling of behandeling was, maar alleen manieren om het probleem te behandelen.

Ik had jarenlang geprobeerd om de dingen te doen die ik voorstelde: pilates, yoga, zwemmen, fysiotherapie en cognitieve gedragstherapie, maar niets kalmeerde de pijn.

Hoewel het een opluchting was om eindelijk een diagnose te hebben van wat er met me gebeurde, voelde ik me kapot om te denken dat het iets was waarmee ik zou moeten leven.

– “Het beïnvloedt alles” –

Vandaag verspreidde de pijn zich naar mijn heupen en voeten en ik had ook maagproblemen.

Dagelijkse activiteiten, zoals telefoneren, een beha dragen of gewoon op een stoel zitten, kunnen   een pijnflits veroorzaken  en het douchen kan uitputtend zijn.

Firbomialgia BBC

De pijn geeft Georgina een gevoel van mentale zwaarte waardoor ze niet helder kan denken. (Foto: Getty)

Ik voel me nooit uitgerust omdat fibromyalgie me doet slapen en een hersenmistgenereert    , een gevoel van mentale zwaarte waardoor ik niet helder kan denken als ik pijn heb.

Ik ben altijd een beetje verlegen geweest, maar nu is het nog moeilijker voor mij om een ​​gesprek te hebben. Over het algemeen denk ik dat ik een angstig persoon was, omdat ik altijd voorop sta.

De impact was op alles: werk, beweging, sociaal leven. De aanbeveling die ze mij doen is “blijven bewegen”, maar   als ik een slechte aflevering heb, kan ik niets doen  , dus het is een vicieuze cirkel.

Wanneer ik projecten doe, moet ik denken dat als ik moet staan ​​of zitten en hoe lang ik van huis moet gaan.

Meestal, als ik kan, probeer ik verder te gaan met het plan omdat ik niet wil dat de pijn stopt of dat mijn vrienden denken dat het me spijt.

Maar vaak moet ik me verplaatsen naar een geïsoleerde plaats, meestal een toilet, als de uitputting en pijn te sterk zijn.

– Beheer de pijn –

Sommige   dingen kunnen ervoor zorgen dat ik me beter voel  , zoals een warmwaterkruik of een zachte deken. Sterker nog, ik ben geobsedeerd door dingen die welbevinden genereren of een goede aanraking hebben, omdat mijn lichaam zo gevoelig is.

Ik hou ook van wandelen, maar ik moet het op mijn eigen tempo doen. Het helpt me om epidemieën te voorkomen en verbetert altijd mijn humeur.

Firbomialgia BBC

Soms helpt een fles heet water. (Foto: iStock)

Vorig jaar verliet ik mijn baan in Londen, in evenementenmarketing, om de retourronde van 90 minuten te vermijden en dat maakte een verschil in mijn welzijn.

Hoewel   ik nooit een volledig pijnloze dag heb  , zijn sommige gemakkelijker te beheren dan andere. Ik herinner me altijd dat er mensen zijn die veel meer lijden dan ik. Mijn familie geeft me ook aanmoediging. Ik woon bij mijn ouders en ze geven me veel emotionele steun.

Mijn vriend doet er ook alles aan om me te helpen, maar ik voel me schuldig als mijn toestand onze relatie beïnvloedt. Onlangs, na een romantisch diner, gingen we op weg naar de auto, maar het was koud op de weg en de schok deed me bijna op de grond vallen.

Voor mij is het belangrijk om informatie over hoe te leven met chronische pijn te verspreiden, want elke keer als ik zeg dat ik fibromialgianadie praten over het probleem gehoord hebben en hoe het is “onzichtbaar”,   helaas zijn er ungrand aantal stigma  . Mensen onderschatten en verschillende bazen zeiden dat ze niet begreep.

Ik begrijp het in ieder geval: ik maak zelf grapjes. Ik drink niet als ik loop en foto’s post die glimlachen op Instagram. Maar deze foto’s laten niet zien dat ik onder de invloed was van de sterkste pijnstillers die ik heb, en ook niet dat wanneer ik thuiskom, ik ga huilen.

Ik wil niet dat mijn toestand bepaalt wie ik ben. Ja, het is een deel van mij, maar ik heb de vastberadenheid om hem mij niet te laten beheersen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *