8 tips om vermoeidheid met fibromyalgie te minimaliseren

Vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie en andere chronische ziekten is veel meer dan alleen vermoeidheid. Dit is geen geval waar je gewoon koffie drinkt en duwt. Fibromyalgie-vermoeidheid is wijdverspreid – en proberen te duwen zal alleen maar meer vermoeidheid veroorzaken. Er zijn echter dingen die u kunt doen om de vermoeidheid die gepaard gaat met fibromyalgie tot een minimum te beperken, zowel door de duur van de vermoeidheid te verminderen als door de frequentie ervan te verminderen.

1. Plan regelmatige rustdagen om vermoeidheid door fibromyalgie te verminderen.

Vaak kunt u vermoeidheidsaanvallen voorkomen door uzelf preventieve pauzes te geven. Het betekent de tijd nemen om de hele dag te rusten, of om een ​​dutje te doen of om overdag de tijd te nemen om een ​​pauze te nemen en te mediteren. Probeer elke week een vrije dag te plannen als je niets anders doet dan je te concentreren op je persoonlijke verzorging: laat uitslapen, een warm bad nemen en ontspannen met je favoriete deken en favoriete boek of tv-programma . Door regelmatige downtime te plannen, kunt u uw kracht reserveren en meer energie hebben voor de rest van de activiteiten van de week.

2. Luister naar je lichaam en ga op pad om vermoeiingsuitbraken van fibromyalgie te beperken.

Stimulatie is het proces van luisteren naar je lichaam en stoppen met activiteiten voordat je helemaal uitgeput bent. Leren begrijpen wanneer je lichaam moe is, is een belangrijke stap in het minimaliseren van Fibromyalgia-vermoeidheid. Je zult het niet altijd kunnen vangen en je zult niet altijd kunnen stoppen wanneer je de behoefte voelt. Maar door je best te doen om de hele dag te kalmeren, kun je de vermoeidheid van fibromyalgie beperken en de controle houden over je energie.

3. Rehydrateer om je energie te verbeteren wanneer vermoeidheid het overneemt.

Hydratatie is een van de eerste dingen die u kunt doen om vermoeidheid geassocieerd met fibromyalgie te verminderen. Uitdroging is geassocieerd met verhoogde vermoeidheid bij mensen met chronische aandoeningen, evenals vele andere symptomen die vaak voorkomen bij fibromyalgie, zoals zwakte en verwarring. Hydratatie gaat niet alleen over het drinken van water of vloeistoffen. het gaat over het behouden van de juiste niveaus van elektrolyten. Veel online winkels of reformwinkels verkopen elektrolytpoeders, die u kunt toevoegen aan water of een favoriete drank om uw hydratatie te verbeteren. Als u vaak uitdroogt, bespreek dan met uw arts andere manieren om uw elektrolyten in balans te houden en goed gehydrateerd te blijven.

4. Zorg voor goede slaapgewoonten om de energie te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

Een gebrek aan kwaliteitsslaap is geassocieerd met veel symptomen van fibromyalgie, waaronder vermoeidheid. Wanneer je met fibromyalgie leeft, heb je vaak het gevoel dat je overdag altijd moe bent, maar word je ‘s nachts wakker, waardoor het moeilijk wordt om een ​​constant slaapschema te handhaven. Echter, zoals in veel aandoeningen, zijn de symptomen van fibromyalgie verergerd door slechte slaap. Volg goede slaapgewoonten, zoals naar bed gaan en regelmatig wakker worden, houd uw kamer koud en donker en beperk de tijd die u voor uw scherm hebt doorgebracht. Als u nog steeds geen goede nachtrust krijgt, praat dan met uw arts over mogelijke slaapstoornissen en hoe u verlichting kunt vinden.

5. Verminder interacties wanneer u zich moe voelt om de energie die u heeft te behouden.

Op dagen dat oververmoeidheid overweldigend is, kunnen zelfs eenvoudige interacties met andere mensen de kleine energie die je hebt uitputten. Wanneer vermoeidheid het overneemt, kan uw stemming erger worden. je reageert sneller en je hebt minder geduld met mensen. Probeer tegenwoordig thuis te blijven en uit te rusten, en beperk uw interacties met mensen, zelfs online. Misschien vindt u energie om een ​​rustige en aangename plek in uw huis te vinden, waar u kunt uitrusten en u kunt concentreren op uw welzijn.

6. Geef niet toe aan hunkeren naar suiker en koolhydraten als je moe bent.

Op dagen dat vermoeidheid door fibromyalgie het overneemt, kun je troost vinden in voeding, vooral die met veel koolhydraten, vetten en suiker. Ze kunnen op het moment goed smaken, maar deze voedingsmiddelen hebben meer kans een ongeluk te veroorzaken, wat uw vermoeidheid verergert. In plaats daarvan helpt een gezond dieet, rijk aan eiwitten en vitamines, om je bloedsuikerspiegel te houden, zelfs terwijl je pieken en ongevallen vermijdt die je vermoeien. Vul je bord met mager vlees, vezelrijk fruit en voedingsrijke groenten om je lichaam van brandstof te voorzien en je de meeste energie te geven om de dag door te komen.

7. Richt je alleen op het heden en niet op hoe vermoeidheid je beperkt.

Wanneer vermoeidheid het overneemt en je voelt dat je niets kunt doen, kan je geest vastlopen in het denken aan alle dingen die je niet doet. Als u echter bedenkt wat u moet doen of vermoeid bent, kunt u zich slechter voelen. Je takenlijst zal er altijd zijn morgen. Richt je nu alleen op wat er moet gebeuren, rusten en voor jezelf zorgen op de top van de lijst.

8. Neem de dag één stap tegelijk – elke stap is een overwinning wanneer vermoeidheid het roer overneemt.

Op dagen dat je moe bent, onthoud dat je niet lui bent. Zorg goed voor jezelf. Het is belangrijk om de ene voet voor de andere te plaatsen en één eenvoudige taak tegelijk uit te voeren. Doe niets wat je niet moet doen. Geef jezelf in plaats daarvan de eer voor wat je kunt doen. ‘S Morgens, wanneer je wakker wordt zonder energie, is alleen al het opstaan ​​een overwinning. Plaats een aantal kleine overwinningen samen totdat je vermoeidheid verdwijnt en je je klaar voelt om letterlijk en figuurlijk weer op te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *