FIBROMYALGIE EN FLEXOR HEUPPIJN

Het is niet ongewoon om heupflexorproblemen of pijn op dit gebied te hebben bij het leven met fibromyalgie. De heupen, heupbuigers en de onderrug zijn gecorreleerd met pijngebieden van fibromyalgie omdat ze gebieden rondom de onderrug behouden, veel andere delen van het triggerpunt en andere aandoeningen die van invloed zijn naar de omliggende gebieden. 
De buigspieren van de heup zorgen ervoor dat de heupen flexibel kunnen bewegen. Ze zijn toegewijd aan deze spieren elke keer dat ze hun benen bewegen, wat betekent dat de heupen betrokken zijn bij de meeste bewegingen die plaatsvinden tijdens de normale dag.

Een gezond persoon beseft misschien niet hoe vaak ze de heupbuigers gebruiken, maar iedereen die met fibromyalgie leeft en pijn in de heupbuigers ervaart, zal dit vaker weten.

Persoonlijk heb ik de pijn van de heupbuigers behandeld en vervolgens deze gebieden versterkt tijdens de ontwikkeling van aanvullende veilige vezelachtige oefeningen na de volledige hysterectomie drie jaar geleden. Ja, ik begrijp het. Ik zal hier later meer over praten in de onderkant van dit artikel.

Hoewel er enkele bekende letsels en medische aandoeningen zijn die pijn in de heupbuigers kunnen veroorzaken, kan het moeilijk zijn om een ​​directe oorzaak van deze pijn voor iemand met fibromyalgie te identificeren, behalve de vele dagelijkse activiteiten waar ik vaak naar verwijs.

We kunnen pijn beschouwen als een ander symptoom van de gediagnosticeerde aandoening of meer tijd nemen om een ​​exacte oorzaak van de pijn te bepalen. In elk geval wordt de pijn van heupbuigers en fibromyalgie gepresenteerd, indien niet efficiënt en snel behandeld, vaak slopende.

Loading...

F Hybridomyalgie en heupbuigerpijn begrijpen

Flexorpijn in de heup wordt vaak flexore tendinose genoemd. De pijn van deze aandoening komt meestal van een of beide van de volgende spieren: Illicacus en Psoas. Deze spieren komen vaak samen als een eenheid, bekend als de iliopsoas.

Psoas is verantwoordelijk voor veel pijn in de rug en benen, omdat de zitposities die de meeste mensen de hele dag houden, de spier voor een lange periode verkorten. Wanneer je opstaat en weer begint te bewegen, wil die spier niet uitrekken en niet goed functioneren.

Voor degenen die last hebben van fibromyalgie, kan de pijn komen van andere spieren die de heupen helpen te bewegen. Dit omvat de quadriceps, zelfs als die spieren lager zijn dan de heupbuigers.

Terwijl flexore tendinose veroorzaakt door een wond of een probleem dat niet gerelateerd is aan fibromyalgie zich op een bepaald spier- of heupgebied kan richten, kunnen patiënten met fibromyalgie pijn ervaren die zich door dit deel van het lichaam verspreidt. De oorzaak van de pijn is vaak onverklaard, zoals typisch het geval is met de pijn van fibromyalgie.

Fibromyalgie-behandeling en heupbuigerspijn 
Een gemakkelijke manier om fibromyalgie en heupbuigerpijn te voorkomen, is om te voorkomen dat u gedurende een lange periode in de ene positie blijft zitten. Sta regelmatig op en beweeg, zodat spieren geen tijd hebben om zichzelf te positioneren.

Ik heb vaak het gevoel dat ik veilige en effectieve lichaamsbeweging aanbeveel en het belang van deelname aan een bepaald trainingsniveau om het lichaam sterk en flexibel te houden, en dit is een andere aanbeveling voor pijn in de heupbuigers.

Hoe meer je leert hoe je moet bewegen en hoe hoeken en compensatie er toe doen, hoe gemakkelijker het zal zijn om een ​​aantal oorzaken van spierpijn te voorkomen. Je kunt me volgen op de Fibro Fit-mensenpagina om meer manieren te ontdekken om veilig en soepel te werken in de meest kwetsbare gebieden. In het gedeelte video’s zie je oefeningen zoals mijn side-by-side oefeningen die je helpen soepel te werken op je heupen en rug, piriformis en meer.

Ik werk ook met vrouwen na hysterectomie en andere abdominale operaties om deze kwetsbare gebieden zachtjes te versterken. Ik ben er geweest en ja, het is mogelijk om je sterk te voelen na een hysterectomie en te leven met de complexiteit van fibromyalgie en epileptische aanvallen.

De sectie die ik hier doe is ideaal om op elk moment te doen, vooral na het zitten. We heffen een been tot aan de knie (zonder schoenen), plaatsen de voet voorzichtig op de binnenkant van de knie of, indien nodig, lager (dit maakt de heupen los), trek dan de arm aan dezelfde kant en voel het licht uit de heupen door de schuine standen.

Als u een groot deel van uw dag aan een bureau doorbrengt, investeer dan in een bureaustoel die in hoge mate instelbaar is. Plaats de hoogste stoel, zodat de heupen op de knieën rusten. Deze positie is gezonder voor uw heupbuigers en kan de pijn elimineren die wordt veroorzaakt door de vermindering van die spieren in de typische positie van de bureaustoel. U kunt zelfs een sta-bureau overwegen waarmee u eenvoudig uw werkruimte kunt optillen.

Ik ben vorig jaar begonnen met het gebruik van een lessenaar en eigenlijk vind ik het erg handig om meer voorwaarden op mijn bureau te leggen nu ik ga zitten. (Opmerking: sommige, een vast bureau kan moeilijk zijn om op en neer te gaan op de schouders, dus u hebt mogelijk een bureau nodig dat een elektrische bediening gebruikt om de posities te verplaatsen)

Normale krachttraining en zeer zachte rekken (veilig gedaan) kunnen helpen die spieren sterk en flexibel te houden. Nogmaals, zorg ervoor dat je niet buitensporig blijft zitten of dat dit de inspanningen om de eigenlijke oefening te incorporeren zou kunnen saboteren. 

7 Comments

  1. Cat Hat April 16, 2019 Reply
  2. Keto GC Reviews April 20, 2019 Reply
  3. KetoFlex Reviews April 21, 2019 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *