Wat zijn de triggerpoints voor fibromyalgie?

Trigger punten van fibromyalgie, ook wel bekend als fibromyalgie knopen zijn taai en snoeren ontwikkelen zich gewoonlijk spierknopen. Ze kunnen overal op het lichaam, van de nek tot de schouders, langs de benen verschijnen. De triggerpoints van fibromyalgie kan aanzienlijk verergeren de pijn en de symptomen van fibromyalgie.

Identificatie van triggerpoints voor fibromyalgie

Activatiepunten zijn als harde knobbels in de spier. Ze zijn vaak pijnlijk, vooral met de druk die direct op de knopen wordt uitgeoefend. Zonder druk die direct op de knopen wordt uitgeoefend, kunnen ze pijn in de omringende spieren veroorzaken. De meeste patiënten knopen hun benen, armen en knieën, hoewel ze bijna overal kunnen verschijnen. Ze kunnen ook in groepen of in de meeste gevallen als een enkel knooppunt komen.

De triggerpoints moeten niet worden verward met gevoelige punten, ze zijn niet hetzelfde. Triggerpoints zijn een belangrijk symptoom van myofasciaal pijnsyndroom (MPS), een veel voorkomende aandoening die voorkomt bij patiënten met fibromyalgie. De gevoelige punten aan de andere kant zijn uniek voor fibromyalgie en vertonen verschillende kenmerken.

Oorzaak van triggerpoints voor fibromyalgie

De triggerpoints van fibromyalgie zijn vaak het gevolg van de opeenhoping van melkzuur in de spieren. Een andere oorzaak kan een disfunctionele genezingsreactie zijn die vaak voorkomt bij patiënten met fibromyalgie. Sommige medische experts ontdekten dat de bindweefseldisfunctie bij fibromyalgie de oorzaak is van de knopen. Dit is ook bekend als ontsteking van de fascia en kan leiden tot algemene sensitisatie of pijn in het lichaam.

Behandeling en preventie van triggerpoints voor fibromyalgie

Er zijn verschillende benaderingen om de triggerpoints van fibromyalgie te behandelen:

  • Zachte massage en warmtepompress kunnen de knopen van fibromyalgie helpen kalmeren en vrijgeven. Massagetherapie kan ook helpen.
  • Bepaalde spierverslappers zoals Zanaflex en Soma helpen bij het verlichten van spanning en pijn.
  • Lyrica, een pijnmedicijn dat speciaal is ontwikkeld voor massagetherapie, kan helpen het ongemak te verminderen dat gepaard gaat met triggerpoints. Helaas kan dit medicijn de knopen niet repareren.
  • Medicijnen zonder recept van enzymen kunnen eiwitten verteren die pijn en ontsteking veroorzaken. De enzymen bleken effectief te zijn, vooral voor diegenen die gevoelig zijn voor andere medicijnen.

Hoewel een remedie voor fibromyalgiaknopen niet is aangetoond, zijn er preventieve maatregelen. Veel water drinken kan helpen bij het elimineren van de gifstoffen die de symptomen veroorzaken. Het nemen van vezelsupplementen kan ook helpen bij het elimineren van schadelijke gifstoffen. Regelmatige oefeningen helpen het lymfestelsel in beweging te houden en pijn in het algemeen te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *