HOUDER VAN FIBROMYALGIË EN ZIJN PENSIOENRECHTEN

Wat is fibromyalgie?

Fibromyalgie – ook bekend als syndroom Ioannina Dognini- een pijnsyndroom noninflammatory wordt gekenmerkt door spierkracht diffuse pijn, vermoeidheid, slaapstoornissen, paresthesieën, persoonlijke oedeem, cognitieve stoornissen en pijn op bepaalde punten druk (punten in het lichaam gevoeligheid).

Verschillende onderzoeken tonen aan dat afwijkingen bij de ontvangst van neurotransmitters gebruikelijk zijn bij patiënten met fibromyalgie. Deze veranderingen kunnen het gevolg zijn van langdurige ernstige stress.

D epressão en angststoornissen, in het bijzonder stoornis meest voorkomende PTSS. Onder de vele waarschijnlijk verantwoordelijk is voor pijn zijn hardnekkige problemen van het dopaminerge systeem in het serotonerge systeem, groeihormoon, de functie van mitochondriën en / of endocriene systeem.

symptomen:

Fibromyalgie is een complexe en heterogene gezondheidstoestand waarbij de pijn langer dan drie maanden wordt gewijzigd met andere secundaire kenmerken zoals:

· Vermoeidheid;

· Problemen met slapen (slaapproblemen, rusteloosheid en regelmatig wakker worden)

· Ochtendstijfheid;

· Paresthesie / dyskinesie (zoals tintelingen of gevoelloosheid van de vingers)

· Problemen met concentratie en geheugen

· Gevoel van oedeem (zwelling)

diagnose:

Het heeft geen directe diagnosemethode, dus het is noodzakelijk om het uitsluitingssyndroom te diagnosticeren.

Daarom moet de arts verschillende beeldvormings- en laboratoriumtests uitvoeren om uit te sluiten dat de symptomen worden veroorzaakt door een andere implicatie en de mogelijkheid dat het resultaat negatief is voor deze, de professionals zijn Bij het spelen van de vooraf bepaalde punten voor de diagnose van fibromyalgie en echt het syndroom opmerken.

Daarom adviseert de Braziliaanse Vereniging voor Reumatologie artsen die zijn uitgesloten van het maken van de diagnose fibromyalgie in de volgende afleveringen:

· Myofascial pain syndrome;

· Andere extra-gewrichtsreuma;

Rhizomelische pseudopolyartritis en artritis, reuzencellen;

· Polymyositis en dermatopolisiositis;

· Myopathieën van het endocriene systeem: hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, hyperparathyreoïdie, bijnierinsufficiëntie, hyperglykemie; metabole myopathie van alcohol;

· Neoplasieën

· De ziekte van Parkinson;

· Bijwerkingen van medicijnen: corticosteroïden, cimetidine, statines, fibraten en illegale drugs.

Deze ziekte is opgenomen in de tiende herziening van de Internationale Classificatie van Ziekten en Gezondheidsproblemen (ICD-10), de Wereldgezondheidsorganisatie, momenteel met een individuele code (M79.7).

Dit syndroom wordt gekenmerkt door het lijden van mensen, dat het meest geavanceerd is van de scène, plus lijden, vooral op psychologisch gebied.

De studie van deze ziekte:

Fibromyalgie treft ongeveer 2% tot 4% van de volwassenen in westerse landen en vrouwen zijn 5-9 keer meer getroffen dan mannen. De overheersende leeftijd waarop symptomen optreden varieert tussen 20 en 50 jaar. Kinderen (er zijn gevallen van afspraken op twee jaar), jonge mensen en ook mensen ouder dan 50 kunnen ook fibromyalgie hebben. De prevalentie van chronische gegeneraliseerde pijn in de algemene bevolking ligt tussen 11 en 13%.

De obstakels waarmee patiënten met fibromyalgie in de samenleving worden geconfronteerd:

Sociaal bij patiënten met fibromyalgie verschillende problemen veroorzaakt door de onwetendheid die mensen erover hebben, omdat zelfs de artsen zelf moeite hebben met het bereiken van deze diagnose, zoals hierboven uitgelegd, de verwerking van het uitstellen van dingen zonder de vele pijnen te vergeten die voorkomen dat de patiënt een actiever sociaal leven heeft.

Vrienden en familieleden, zich niet bewust van de effecten ervan, irriteren de permanente klachten en depressieve symptomen die ontmoediging veroorzaken om de eenvoudigste taken uit te voeren.

Op het bureau wordt het bijna onmogelijk voor een persoon om te werken met blijvend ongemak, met symptomen zoals chronische en wijdverspreide pijn, gebrek aan energie en eliminatie door lage niveaus van serotonine, zwak lichamelijk, vermoeidheid, veranderingen in slaap , het hoofd van de pijn en, ten slotte, psychische stoornissen.

Rechten van patiënten met fibromyalgie vóór de INSS:

De drager van fibromyalgie die gedurende meer dan dertig (30) dagen afwezig is op het werk, kan rechtstreeks van toepassing zijn op de INSS ten behoeve van de ziekte, in overeenstemming met de artikelen 59-64 van wet nr. 8123/1991.

Deze pensioenuitkering wordt alleen toegekend en uitgevoerd als de deskundige arts van deze socialezekerheidsgemeente de tijdelijke totale invaliditeit van dezelfde en de gebruikelijke activiteiten detecteert.

U krijgt geen recht op de uitkering als de werknemer begint met het INSS te verzamelen dat de ziekte al heeft, dan met de meer serieuze ziektewinsten nadat u aan de behoefte hebt voldaan, die we later zullen bespreken.

Zelfs als de werknemer, de drager van fibromyalgie, zelfvoorzienend is, kan hij een dergelijk voordeel nodig hebben omdat hij bijdraagt ​​aan de INSS.

Als de totale en blijvende ongeschiktheid van de betrokken vervoerder om te werken en zijn gebruikelijke activiteit wordt ontdekt, moet het invaliditeitspensioen worden toegekend overeenkomstig de artikelen 42 en 62 van wet nr. 8.213 / 1991.

Alvorens naar het INSS-kantoor te gaan, moeten de verzekerde (zieken) hun medische ervaring plannen door te bellen naar 135 of online: www.mpas.gov.br. Het zal gebaseerd zijn op deze ervaring voor de Fibromyalgia-onderneming, of ze zullen hun pensioenvoordelen niet worden toegekend.

Maar als de eigenaar / verzekerde de geweigerde uitkering heeft, kan hij bij de rechtbank een beroep doen op zijn recht om erkend te worden, waar hij opnieuw voor een nieuw rechtsgebied zal zijn, maar deze beoordeling zal door de deskundige rechter worden gemaakt. medisch vertrouwen

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat deze voordelen niet worden verleend vanwege fibromyalgie zelf, maar vanwege andere symptomen die de handicap van de werknemer veroorzaken, zoals pijn in het hele lichaam, depressieve stoornis. , gebrek aan aanmoediging om te werken en andere activiteiten van het dagelijks leven, verlies van geheugen en andere problemen.

tekort

Het minimumbedrag van de bijdrage die de patiënt / verzekerde moet hebben om te profiteren van de uitkering, hetzij als gevolg van ziekte of pensionering, zijn 24 maandelijkse bijdragen die het verlies van een verzekerde kunnen veroorzaken, in overeenstemming met artikel 25, I van de wet Nr. 8.213 / 1991.

Als u verliest, is het noodzakelijk om 1/3 van de bijdragen te ontvangen, dat wil zeggen, na de betaling van de vierde (4e) opeenvolgende maand, zal uw verzekerde kwaliteit worden teruggevorderd.

Als de fout wordt veroorzaakt door het ongevalsrisico van welke aard dan ook, professioneel is (veroorzaakt door werk) of niet, is een minimale respijtperiode niet vereist. 26, I van wet nr. 8.213 / 1991.

conclusie

Daarom, zoals dragers Fibromyalgia zijn werk verliest, veroorzaakt door defecten en medische onderzoeken in doorverwijzingen naar sterke aanvallen van pijn geassocieerd met depressieve symptomen, komt, komt de behoefte van de patiënt in de aflevering van de pensionering, de tijd die u moet betalen voor uw medicijnen, fysiotherapiebehandelingen, goede voeding, medische experts en om aan uw behoeften en uw gezin te voldoen.

Loading...

49 thoughts on “HOUDER VAN FIBROMYALGIË EN ZIJN PENSIOENRECHTEN

 1. Hallo ik heb lupus en fibromyalgie, elke dag is verschrikkelijk afzien. Ik ben niets op de hoogte van kan ik op ziekenkas of dergelijke. Kan info krijgen. Mvg Tarcienne

 2. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell
  you I genuinely enjoy reading through your articles.
  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the
  same topics? Many thanks!

 3. Pingback: Google
 4. Pingback: iptv 25
 5. Pingback: liteblue
 6. Pingback: hund ormekur
 7. Pingback: bed bondage kit
 8. Pingback: clone-a-willy
 9. Pingback: mens c ring
 10. Pingback: Walmartone login
 11. Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it, you could be a great author.
  I will remember to bookmark your blog and
  may come back someday. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice afternoon!

 12. Pingback: Stone island
 13. Pingback: p spot massager
 14. When someone writes an post he/she keeps the thought of a
  user in his/her mind that how a user can understand it.

  Therefore that’s why this piece of writing is amazing.
  Thanks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *