23 Waarheden Mensen met fibromyalgie willen dat anderen ze begrijpen

Fibromyalgie is een chronische pijnstoornis die ongeveer 10 miljoen mensen treft in de Verenigde Staten, volgens de National Fibromyalgia Association. Het is onvoorspelbaar en de symptomen variëren, maar over het algemeen wordt het gekenmerkt door chronische wijdverspreide pijn, vermoeidheid, abnormale pijnverwerking, slaapstoornissen, vermoeidheid, problemen met cognitief functioneren, migraine, angst en depressie.

De symptomen verschijnen en verdwijnen en er is geen remedie, maar deskundigen hebben een reeks behandelingen gevonden die kunnen helpen de functionaliteit te verbeteren. Fibromyalgie komt vaker voor bij vrouwen en onderzoek wijst uit dat er mogelijk ook een genetische component is. Maar ondanks het grote aantal mensen dat met haar leeft, weet de gemiddelde persoon heel weinig over fibromyalgie.

De Mighty ging een partnerschap aan met de National Fibromyalgia Association en vroeg hun gemeenschap wat zij wilden dat anderen over de ziekte begrepen. Dit is wat ze te zeggen hadden:

1.  “Es real.” – Janie Fisher

 

2.  “Ik zou willen dat we een stoplichtapparaat konden gebruiken waarmee anderen weten welke dag we hebben.” – Linda Mortensen

Loading...

3.  “Het is er altijd. Hoewel ik als “normaal” kan handelen, doet het nog steeds pijn. ” – DeJarnett Sharon

4.  “Het is onvoorspelbaar, onverklaarbaar en onzichtbaar en wordt in de meeste gevallen niet veroorzaakt” door iets dat u deed “alsof het kan worden vermeden of uw fout is. Het kan alles consumeren of het kan bewoonbaar zijn, het hangt alleen af ​​van de dag, de week, de maand of het jaar. “- Kathy Johnson

5.  “Het is niet leuk om thuis te ‘blijven’ in plaats van naar het werk te gaan.” – Wendy Wilson

 

6.  “Je denkt dat ik doe alsof ik ziek ben, maar ik doe echt alsof het goed gaat.” – Becky Buice

7.  “De ‘mist’ … Ik voel me gefrustreerd door mezelf als iemand vragen stelt, kleineert of bekritiseert … Het spijt me dat ik je drie keer hetzelfde heb gevraagd. Ik weet nog dat ik erover nadacht, maar ik weet het niet meer. ” – Sue Cook

8.  “Dagelijkse activiteiten zijn volledig vermoeiend.” – Kae Romeril

9.  “Wij zijn geen drugsverslaafden.” – Tammy Bobb

 

10.  “Chronische ziekten zijn niet voor iedereen even groot. Wat voor de beste vriend van je neef werkt, werkt misschien niet voor mij. “- Patricia Bianca

 

11.  “Ik moet mijn plannen op het laatste moment wijzigen omdat ik me echt niet goed voel. Of ik maak geen plannen omdat mensen boos worden als ik moet annuleren. ” – Donna Holbrook

 

12.  “Het is een chronische aandoening. Ik ga me niet snel beter voelen. Ik vecht tegen deze ‘onzichtbare ziekte’ en ik verlies veel tijd. “- Kristin Sciarappa

 

13.  “We zijn dit niet aan het uitvinden, en het is niet ‘alles in het hoofd'”. Lisa Hogan

14.  “Ik wou dat alle artsen meer voorlichting kregen en deze ziekte serieus namen.” – Donna Brown

 

15.  “Verander van dag tot dag! Op een dag kun je opstaan ​​en normale dingen doen, huishoudelijk werk, boodschappen doen, lunchen met een vriend, zorgen voor de tuin, koken, en dan geeft de fibro fee je een klap in het hoofd. Het is alles wat je kunt doen om in je keuken te komen en je medicijnen en ontbijt te nemen, alles in je lichaam voelt alsof je honderden kilometers rent, [er is] brandende, kloppende pijn, zelfs je haar doet pijn. ” – Teresa Hawkins Wilson

 

16.  “Omdat het niet iets is dat ons vermoordt, maakt niemand het echt iets uit.” – Dezaray Smith

17.  “Een diagnose van fibromyalgie krijgen hoeft niet te betekenen dat je leven voorbij is.” Het heeft even geduurd, maar ik heb gevochten en ik heb mijn leven terug het grootste deel van de tijd. ” Debra Jean Kelly Greene

18.  “Sommige dagen ben ik te moe en heb ik te veel pijn om iets te doen”. Pat Davis

19.  “Wij zijn niet lui; we weten nooit hoeveel te veel activiteit is. “- Cindi Halone

 

20.  “Het feit dat hij er gezond uitziet, wil nog niet zeggen dat hij het is” – Heather Lea Berg

21.  “Vermoeidheid is soms verlammend en we kunnen het niet gewoon doorgeven.” – Tina Wegner

22.  “Het zal niet verdwijnen als ik naar bed ga en pauze neem!” – Joyce Mitchell

 

23.  “Wij zijn echte, sterke mensen, met echte en ongelooflijke pijn. Hij vraagt ​​ons niet om dit en het is  geen  excuus om lui te zijn of thuis te blijven. Hoe goed we er ook uitzien, het is elke seconde een gevecht om een ​​leven te leiden. ‘ – Shannon Dawley

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *