Fibromyalgie en krampen in de benen. Wat je moet weten

Tiffany Vance-Huffman

Het is midden in de nacht en je bent eindelijk in slaap gevallen. Zelfs als het alleen maar slaperig is. Dan, vanuit het niets, schreeuw je van de pijn omdat je been en voet ernstig verkrampen. Zo erg zelfs, dat je tenen samentrekken en verwringen in vreemde posities. De pijn is zo intens dat je zelfs niet met je voeten op de grond of tegen een muur kunt staan ​​om je tenen naar normaal te strekken. De spierkrampen in je been zijn zo krachtig dat ze er vreemd uitzien als de pijn van de bevalling. In feite lijkt het soms zelfs dat eb en vloed op dezelfde manier net als contracties. Ten slotte verdwijnt de pijn, maar het gebeurt nog een paar keer in de nacht.

Dit is het verhaal van veel fibromyalgiepatiënten die lijden aan fibromyalgie en krampen in de benen. En sommigen van hen realiseren zich niet eens het verband met slopende spierkrampen en spasmen met hun fibro. Echter, het American College of Rheumatology zegt dat 42% van de mensen met fibromyalgie en krampen in de benen. Het is eigenlijk een ander symptoom van de juiste spierpijn die 100% van de fibro-patiënten treft. Dus wat veroorzaakt deze krampen of spasmen in de benen en vaak ook de voeten? Eerlijk gezegd weten ze niet echt wat de oorzaak is van fibromyalgie en krampen in de benen. Tenminste niet met betrekking tot patiënten met fibromyalgie in het bijzonder. Dus laten we gewoon kijken naar manieren om het te verzachten. Er zijn veel technieken voor de behandeling van fibromyalgie en krampen in de benen. Je hoeft alleen degene te vinden die voor jou werkt. We zullen er hier slechts twee behandelen.

magnesium

The   Journal of Integrative Medicine   meldde een onderzoek naar magnesium en de effecten ervan op fibromyalgie uitgevoerd in de Mayo Clinic. De eerste studie in zijn soort, bestudeerd, onderzocht de effectiviteit van lokaal aangebracht magnesium bij het verlichten van zes verschillende symptomen geassocieerd met fibromyalgie, waaronder spierkrampen. De studie wees uit dat na twee weken van toepassing van een oplossing genaamd “Fibro Flex” op hun huid, fibromyalgiepatiënten verbetering na slechts twee weken van regelmatig gebruik vonden. De verbetering werd gehandhaafd gedurende de duur van de studie, die vier weken duurde.

“Deze studie bevestigde bestaand medisch onderzoek, dat zegt dat het onderhoud van therapeutische magnesiumspiegels in serum is gekoppeld aan een afname van de symptomen van fibromyalgie, waaronder depressie, pijnlijke plekken en vermoeidheid,” zegt National Fibromyalgia Association. Afgezien van enige irritatie van de huid waarop de spray was aangebracht, hadden de geteste proefpersonen geen andere negatieve bijwerkingen. Omdat de meeste mensen in het Westen lijden aan magnesiumtekort, kan dit nuttig zijn voor meer dan alleen spierkrampen van fibromyalgie.

TENS EMS Machines en apparaten

Als je op mij lijkt, leek een TENS-machine op afstand niet vertrouwd. Ik kwam voor het eerst een fibromyalgia-forum tegen, waar ik dacht dat iemand het verkeerd spelde. Maar toen ontdekte ik dat ik meerdere keren in mijn leven iets soortgelijks heb gebruikt, vooral in het kantoor van de chiropractor. Weet je waar ik het over heb? Ik bedoel wanneer je naar de chiropractor gaat en ze je verbinden met die kleine elektroden. Het voelt bijna alsof ze spieren buigen en ontspannen met elektriciteit. Ik moet de mijne nog steeds op een heel laag niveau houden omdat ik zo gevoelig ben. Maar ze zijn echt nuttig. En nu kunt u ze voor privégebruik thuis krijgen. Dit worden EMS-apparaten genoemd die helpen de bloedtoevoer naar de spieren te bevorderen, vergroot het bewegingsbereik en meer. Hij kan levensreddend zijn voor fibro-patiënten!

Transcutane elektrische zenuwstimulatie (TENS) stuurt stimulerende impulsen naar de nerveuze huid en strengen   om te voorkomen dat pijnsignalen de hersenen bereiken  . Neem dit in een minuut. Denk er eens over na: het wordt ook gebruikt om het lichaam te stimuleren meer endorfine of natuurlijke pijnstillers te produceren. Een belangrijk verschil tussen een TENS-machine en EMS-apparaten is dat u de TENS-machine op uw lichaam draagt. Geen zorgen, het is klein. Maar veel patiënten met fibromyalgie vinden het zeer nuttig en effectief als alternatief voor farmaceutische analgetica. Met andere woorden, het is veilig, niet-invasief en medicijnvrij pijnbeheer.

Zijn er andere methoden?

Er zijn absoluut andere manieren om de vaak slopende en pijnlijke pijn van spierkrampen / spasmen die gepaard gaan met fibromyalgie te verlichten. Vitamine E is erg handig voor spierkrampen, vooral voor diegenen die een nogal sedentaire levensstijl hebben. Velen zijn zeer succesvol geweest met het voorschriftdrugje Lyrica, dat sowieso een van de meest gebruikte geneesmiddelen is voor de behandeling van fibromyalgie.

Er zijn andere opties zoals acupressuur. Sommige fibro-patiënten hebben geleerd hoe ze dit zichzelf kunnen aandoen. Maar eerst moet je eerst een kwaliteitsacupuncturist of acupressurist bezoeken om richting te krijgen. Yoga is uitzonderlijk gunstig om de spieren uitgerekt en mobiel te houden. Dit leidt tot een grotere doorbloeding en minimaliseert krampen. Voor sommige fibro-patiënten werkt het volledig. De sleutels zijn om het niet te overdrijven en te luisteren naar je lichaam. Nog een optie is de Bowen-techniek, ook bekend als Bowen-therapie. Net als bij acupressuur gebruikt deze techniek zachte, rollende bewegingen om genezing en pijnverlichting te bevorderen. Het is zo effectief dat het zelfs voor paarden wordt gebruikt!

Heeft u ervaring met deze methoden om fibromyalgie en krampen in de benen aan te pakken? Welke hielp en welke faalden jou? Heb je een andere methode of techniek gevonden die voor jou werkt? Deel alstublieft uw mening met ons. Misschien struikelde u over iets dat de mede-fibromyalgiepatiënt misschien zou kunnen helpen omgaan met hun fibromyalgie en krampen in de benen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *