Neurontin en Lyrica zijn een doodvonnis voor nieuwe synapsen in de hersenen: een schokkende studie

Neurontin en zijn nieuwe, krachtigere versie, Lyrica, worden veel gebruikt voor off-label indicaties die een duidelijk gevaar vormen voor het publiek. Deze succesvolle medicijnen zijn goedgekeurd voor gebruik, hoewel de FDA geen idee had wat ze feitelijk in de hersenen deden. Een schokkend nieuw onderzoek toont aan dat ze de vorming van nieuwe hersenensynapsen 1 blokkeren   , waardoor het potentieel voor verjonging van hersenplasticiteit aanzienlijk wordt verkleind – wat betekent dat deze medicijnen sneller hersenverlies zullen veroorzaken dan welke stof dan ook die in de hersenen bekend is. menselijkheid.

Het probleem van deze medicijnen wordt nog verergerd door hun flagrante illegale marketing. Neurontin werd in 1994 door de FDA goedgekeurd voor epilepsie. Het medicijn was het onderwerp van een massale en illegale off-label promotie die Warner-Lambert $ 430 miljoen kostte (de eerste grote boete voor het promoten van off label). Het medicijn is nu eigendom van Pfizer. Pfizer is ook eigenaar van Lyrica, een superkrachtige versie van Neurontin. Het is door de FDA goedgekeurd voor verschillende soorten pijn en fibromyalgie. Lyrica is een van de vier geneesmiddelen die illegaal op de markt worden gebracht door een Pfizer-dochteronderneming, die een schikking van $ 2,3 miljard vertegenwoordigt tegen Pfizer.

Hoewel de marketing van deze drugs zwaar gesanctioneerd is, blijven ze miljarden dollars accumuleren in de verkoop van off-label gebruik. Artsen gebruiken ze voor allerlei nerveuze problemen omdat ze effectief zijn in het onderdrukken van symptomen. Dergelijke toepassingen kunnen echter niet langer worden gerechtvaardigd omdat het feitelijke mechanisme van de geneesmiddelen eindelijk wordt begrepen en ze zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de gezondheid van de zenuwen op lange termijn.

De onderzoekers in de bovenstaande studie proberen de ernstige aard van de medicijnen te bagatelliseren door te zeggen dat “volwassen neuronen niet veel nieuwe synapsen vormen”. Het is gewoon niet waar. De nieuwe wetenschap laat zien dat de gezondheid van de hersenen tijdens het ouder worden gebaseerd is op de vorming van nieuwe synapsen. Zelfs deze onderzoekers hebben het gebruik van deze geneesmiddelen bij zwangere vrouwen in vraag kunnen stellen. Hoe moet een foetus nieuwe zenuwcellen maken als de moeder een medicijn neemt dat het blokkeert?

Dit zijn de situaties waarin de FDA overal zou moeten zijn. Zoals gebruikelijk overweegt de FDA een zelfmoordwaarschuwing voor Lyrica, terwijl de off-label-toepassingen bipolaire stoornis en migrainehoofdpijn omvatten. De FDA zal waarschijnlijk het komende decennium de duimen leggen voor hersenbeschadiging. Consument pas op.

Loading...

Gerefereerde studies

Neurontin en Lyrica zijn zeer giftig voor de nieuwe hersenen synapsen Cell Çağla Eroglu, Nicola J. Allen, Michael W. Susman, Nancy A. O’Rourke, Park Chan-Young, Engin Özkan Chandrani Chakraborty, Sara B. Mulinyawe, Douglas S. Annis, Andrew D. Huberman, Eric M. Green, Advocaat Jack, Ricardo Dolmetsch, Christopher Christopher Garcia, Stephen

2 Comments

  1. Stephan99 September 12, 2018 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *