Pijn bij fibromyalgie

Pijn wordt niet begrepen en proberen te rechtvaardigen met andere ziekten, zoek de patiënt maakt wanneer de symptomen en triggers pijn bij fibromyalgie kan zo’n intense pijn te rechtvaardigen en voor sommigen, continuo.La complexiteit van het dagelijks gebruik handen op alle vaardigheden te ontwikkelen in verband met de complexiteit van de pijn bij fibromyalgie. Een mysterie voor allen die lijden.

Wat staat de pijn van handen bij fibromyalgie niet toe?

Open potten, autodeuren of laden.
Pijn als je simpelweg op je handen leunt
Pak elk object
Verwijder de kleren uit de wasmachine
Knip en bereid voedsel
Gebruik gereedschap
Koppelverkoop
Haar
fixeren Handbagage
Het bed
opmaken Bezem trekken, stofzuigen
Een stekker uit een stopcontact halen
Handschrift
Schrijven op computertoetsenborden
Hulpmiddelen
gebruiken Een boek niet kunnen ophalen
Mobiel gebruiken

 

Soorten pijn in de handen bij fibromyalgie

paresthesie

De  tintelingen in de handen en armen van fibromyalgie  wordt geassocieerd met gevoelloosheid of tintelingen (bv handen of voeten). Ook bekend als paresthesie, kan de sensatie beschreven worden als jeuk of verbranding.
Paresthesie omvat ook verlies van gevoel, verlies van gevoel, tintelingen en gevoelloosheid, gevoelloosheid of branden, of verlies van oppervlakkige en diepe sensatie. Bij fibromyalgie verschijnen en verdwijnen deze symptomen zonder enige reden.

Exclusieve zwelling van fibromyalgie

Een veel gehoorde klacht is dat de ring niet meer past. Dit  type zwelling is echter niet gelijk aan de ontsteking geassocieerd met artritis ; het is eerder een plaatselijke anomalie van fibromyalgie waarvan de oorzaak op dit moment onbekend is.

Andere soorten handpijn bij fibromyalgie

De pijn kan diep, scherp, saai en continu zijn, kloppend, dit is de pijn die zich in de spieren, pezen en ligamenten rond de gewrichten bevindt (Arthritis Foundation).
De pijn zit niet in de gewrichten, de vingers vertonen geen tekenen van artritis zoals pijn en zwelling. Maar fibromyalgie kan optreden samen met een andere vorm van artritis zoals reumatoïde artritis of osteoartritis, die de pijn kan versterken die u voelt bij deze laatste twee ziekten.

pijn bij fibromyalgie

Maar waarom lijdt u aan handpijn bij fibromyalgie?

Wetende dat fibromyalgieziekte een proces van  pijnversterking is  vanwege  mechanismen van centrale gevoeligheid  , dat handen de hulpmiddelen zijn die gedurende de dag voor elke taak worden gebruikt, vergeet dan de complexiteit van deze instrumenten die in staat zijn om via de tastzin elke stimulus te interpreteren. De kou, warmte of definitie zonder te kijken naar een object, complexe processen die naast de hersenen plaatsvinden dankzij alle zenuwuiteinden die de handen hebben om deze gecompliceerde taken uit te voeren.

Het tastgevoel, zoals bij andere zintuigen: het oor, met tinnitus, het zicht met fotofobie zorgt ervoor dat tactiele gevoeligheid constante stimuli worden die worden vertaald in pijn.

Het is gebruikelijk om de klachten van tactiele stimuli te horen, zoals de pijn van het wrijven van de lakens, van de weefsels van de kleding, van de knuffels in de handen, die 24 uur per dag worden blootgesteld aan constante externe prikkels.

Verlaat de stimuli en ga naar de bewegingen, het is bekend dat fibromyalgie en zijn uitbraken of bepaalde pijnen worden veroorzaakt door bewegingen, de pijn van fibromyalgie treedt op in pezen en spieren en als hulpmiddelen die de mogelijkheid bieden om complexe bewegingen te maken, vergeet de hoeveelheid spieren, pezen, ligamenten die betrokken zijn om een ​​beweging te maken.

De pijn van fibromyalgie in de handen en de connectie met neuropathieën

Vervolgens hebben we de gelijkenis van pijn bij fibromyalgie met andere neuropathieën van moeilijke behandeling en behandeling voor de pijnprofessional geverifieerd.

“Neuropathische pijn kan vaak te maken hebben met een overdreven sensibilisatie van pijnreceptoren in de huid, waardoor mensen sterke pijn (allodynie) voelen voor stimuli die normaal geen pijn doen. Sommige mensen voelen bijvoorbeeld pijn bij het wrijven van de lakens die het lichaam licht bedekken. ” ¹

Neuropathie van de nervus ulnaris en carpaal tunnel syndroom

Repetitieve stress  veroorzaakt vaak neuropathieën van neurale compressie, waarbij de zenuwen worden beschadigd omdat ze zijn gecomprimeerd of ingesloten.

De cumulatieve schade kan het resultaat zijn van repetitieve activiteiten, met onnatuurlijke houdingen, of waarbij een grote druk wordt uitgeoefend en die een beweging van een groep gewrichten gedurende lange perioden vereisen. De resulterende irritatie kan ervoor zorgen dat de ligamenten, pezen en spieren opzwellen en opzwellen, waardoor de smalle paden waardoor sommige zenuwen passeren worden beperkt. Ulnaire zenuwneuropathie en carpaal tunnelsyndroom zijn voorbeelden van de meest voorkomende typen compressie-neuropathie of zenuwinsluiting in de elleboog of pols.

Dit is een van de grootste problemen die bij een patiënt niet wordt begrepen wanneer er elektromyogrammen worden gemaakt om te controleren of de zenuw is beschadigd. U lijdt aan handpijn bij fibromyalgie en de resultaten kunnen perfect negatief zijn en er kan nog steeds pijn zijn. De complexiteit van pijnontwikkeling bij fibromyalgie is voldoende om het te lijden zonder zenuwbeschadiging, er is pijn die ofwel door beweging of door tactiele stimuli wordt vertaald  door de centrale sensitisatie voor pijn .

De symptomatologie is zeer vergelijkbaar en wat eerst kan worden beoordeeld als neuropathie van de ulnaire zenuw of carpaal tunnel syndroom elektromyografie kan niet duiden op dat er zenuwblessures zijn en wordt gekwalificeerd als een ander symptoom van fibromyalgie, een symptoom dat moet worden behandeld met de behandelingen voor  pijn bij fibromyalgie . De behandeling van pijn bij fibromyalgie met medicijnen houdt niet op heel erg te verschillen van andere ziekten met chronische pijn.

Dit is als een elektromyografie negatief uitkomt, als  het integendeel  ook positief isbij fibromyalgie kan lijden aan de twee ulnaire neuropathieën of carpaal tunnel syndroom,  naast  fibromyalgie.

Dit is hoe tactiele informatie van de vingers naar de hersenen komt

Tot een lange reis door  de complexiteit van handpijn bij fibromyalgie , als je je ook in de complexiteit van onderzoek en pijn wilt verdiepen, dan komt een reproductie van een deel van het artikel  Zo tactiele informatie van de vingers naar de hersenen

Geregisseerd door Ardem Patapoutian van het Howard Hughes Medical Institute, heeft deze andere onderzoeksgroep ontdekt dat de belangrijke rol van Merkel-cellen voor het detecteren van aanraking te danken is aan een eiwit dat Piezo2 wordt genoemd.

Ingebed in het celmembraan, dit eiwit zich gedraagt ​​als een klep of channel- die opent bij druk op de huid, waardoor positieve ionen die een elektrische stroom veroorzaakt wordt overgebracht op de zenuwuiteinden en reist in zenuwimpuls naar de hersenen met een verwaarloosbare snelheid van 70 meter per seconde. In feite was het eerder opgemerkt dat Merkelcellen soortgelijke contacten gelegd synapsen met zenuwvezels en ook neurotransmitters.

Deze bevindingen kunnen helpen beter te begrijpen en behandelen van een aantal ziektebeelden waarbij licht tactiele sensaties, zoals de aanraking van een kledingstuk op de huid of een vel, leiden tot intense pijn, een fenomeen dat bekend staat als allodynia. En het feit is dat aanraking en pijn nauw met elkaar verbonden zijn.

Hoge tactiele precisie

Deze nieuwe bevindingen benadrukken de rol van deze Merkel-cellen, waarvan tot voor kort hun exacte rol in de vorming van tactiele sensaties onbekend was. Ze spelen nu een prominente rol, omdat ze essentieel zijn voor het initiëren en behouden van impulstransmissie in de zenuwuiteinden van de huid en blijkbaar verantwoordelijk zijn voor de hoge precisie van fijne tastbare gewaarwordingen.

Concreet zouden ze de druk veranderen in elektrische prikkels die naar de hersenen kunnen reizen. Deze cellenreceptoren van de huid vormen een onafscheidelijk “team” met de zenuwuiteinden die het mogelijk maken dat de uiteinden van onze vingers of onze mond, twee gebieden rijk aan Merkelcellen, een dergelijke scherpe en nauwkeurige gevoeligheid hebben.

13 thoughts on “Pijn bij fibromyalgie

 1. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing
  many months of hard work due to no back up. Do you have any methods to protect against hackers?

 2. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be
  on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get
  irked while people think about worries that they just
  do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect ,
  people can take a signal. Will likely be
  back to get more. Thanks

 3. Hello, i feel that i noticed you visited my website so i got here to return the prefer?.I’m trying to in finding issues to enhance my website!I suppose its adequate to use a few of your ideas!!

 4. of course like your web-site however you have to test
  the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife
  with spelling problems and I to find it very troublesome to tell the truth
  nevertheless I’ll certainly come again again.

 5. Hey I know this is off topic but I was wondering if
  you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter
  updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time
  and was hoping maybe you would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward
  to your new updates.

 6. Thanks for one’s marvelous posting! I really enjoyed
  reading it, you can be a great author. I will make sure to bookmark your blog
  and may come back later on. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice
  holiday weekend!

 7. I think what you composed made a bunch of sense.
  But, think about this, what if you composed a catchier title?
  I ain’t suggesting your information is not good., however what if you added a post title that grabbed a person’s
  attention? I mean Pijn bij fibromyalgie –
  HEALTHY LIVING AT HOME is a little boring. You
  could glance at Yahoo’s home page and watch how they write news headlines
  to get people interested. You might add a related video or a pic or two to grab people interested about everything’ve got to say.
  In my opinion, it might make your website a little livelier.

 8. Somebody necessarily assist to make critically articles I might state.
  This is the first time I frequented your web page and so
  far? I surprised with the research you made to create this actual
  put up amazing. Great job!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *