Het zenuwstelsel en de hersenen bij fibromyalgie

Fibromyalgie is een neurologisch syndroom in plaats van een reumatologisch syndroom. Dus, we kunnen zeggen dat hoewel nog steeds in een mysterie, het eindelijk wordt erkend dat de oorzaak van FMS niet is gebaseerd op gewrichts- of andere weefsels, maar op het zenuwstelsel.

Het betekent ook dat het centrum van begrip en het beheer van de symptomen hersenen en het zenuwstelsel zijn. Pijn is niet het enige voor de hand liggende fysieke symptoom, maar er zijn meer ongrijpbare systemen waardoor uw vermogen om te focussen en helder denken wordt beïnvloed. Hier zijn enkele symptomen en hun verband met het zenuwstelsel en de hersenen:

Pijn

Mensen met FMS weten goed over de pijn. Maar alles wat we moeten erkennen is dat de pijn ontstaat door het disfunctioneren in het zenuwstelsel. Dat is de reden waarom pijn wordt verlicht door neurologische medicijnen. Toch zijn er veel vragen waarvoor antwoorden op fibromyalgie nodig zijn. Er wordt aangenomen dat neurotransmitters die depressies kunnen veroorzaken, zich eigenlijk kunnen verhouden tot de problemen van FMS-pijn. Het zou dus niet moeten verbazen dat FMS-behandeling nuttig kan zijn met de geneesmiddelen die deze chemicaliën behandelen.

Een andere overweging is dat hyperalgesie in het zenuwstelsel een deel van de pijn bij FMS veroorzaakt. In deze toestand voel je meer pijn dan zou moeten hebben. Het betekent dat de zenuwen die pijn en de pijnreceptoren voelen hyperactief worden en waardoor er meer pijnsignalen worden ontvangen. Hierdoor wordt meer pijn ervaren dan normaal.

hoofdpijn

Chronische hoofdpijn is een ander soort pijn waar mensen met FMS last van hebben. Deze hoofdpijn kan veranderen van een doffe pijn in hoofdpijn van migraine. 75% van de mensen die fibromyalgiebehandeling hebben, hebben ook migrainepatiënten. De ontsteking in de slagaders rond de hersenen veroorzaakt migraine en er wordt aangenomen dat de gevoeligheid voor pijn die de patiënt van FMS al heeft resulteert in meer ernstige hoofdpijn.

Slaapstoornis

Moeilijkheden bij het slapen is het meest uitdagende probleem voor mensen met FMS. In de eerste plaats vind je het moeilijk om zelfs maar te gaan slapen, maar als je dat doet, word je te vroeg wakker en kan je niet meer slapen.

Hersenmist

Verscheidene cognitieve problemen die samenhangen met fibromyalgie zijn bedekt met hersenmist van fibro-mist. Symptomen zijn woordenschatproblemen. Je vindt het moeilijk om een ​​woord te vinden, of je mengt woorden, of gebruikt soms verkeerde woorden. Hersenenmist kan je verwarring, geheugenproblemen en focus opleveren.

Het hebben van FMS kan verschillende symptomen veroorzaken en deze symptomen gaan op hetzelfde moment. Dus onderzoekers vinden het moeilijk om te weten dat FMS de oorzaak is van hersenmist of dat het wordt veroorzaakt door een slaapstoornis die gepaard gaat met dergelijke chronische pijnen.

Onderzoek heeft aangetoond dat hersenmistklachten een apart punt zijn. Maar sommige studies hebben aangetoond dat er een beperkte bloedstroom is in de hersenen van veel FMS-patiënten en verhongeren delen van de hersenen van zuurstof. Een andere theorie zegt dat de hersenen zelf worden beïnvloed door de chronische pijn. Het constante actieve deel van de hersenen dat wordt gebruikt voor emotionele respons, verstoort de hersenen zelf.

Vermoeidheid

Fibromyalgie en patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom hebben één klacht gemeen en dat betekent dat ze slaap van lage kwaliteit krijgen. In de eerste plaats vinden ze het moeilijk om te slapen en de slaap die ze gewoonlijk nemen is slecht. Ze krijgen geen rust uit de slaap. Je pijn wordt erger door slaapgebrek en vermoeidheid. De situatie wordt nog erger. Pijn kan worden verbeterd als de slaap beter wordt.

Focus en afleiding

Uw vermogen om u te concentreren op de taak kan worden beïnvloed door FMS. Je kunt gemakkelijk afgeleid worden. Dus je moet aan de mentale oogkleppen werken om je op de taak te concentreren.

Geheugen

Het probleem met geheugen is normaal voor mensen met FMS. Vooral het heeft invloed op je kortetermijngeheugen. Je vindt het moeilijk om te onthouden wat er zojuist is gebeurd.

Wiskunde

Omdat wiskunde voor veel mensen als moeilijk wordt beschouwd, maar FMS-patiënten het moeilijk vinden om zelfs de eenvoudige vergelijkingen op te lossen en de volgorde of getallen te onthouden.

Moeite om richtingen te herinneren

Het kan je een heel moeilijke tijd bezorgen. Soms vergeet je welke weg naar de winkel gaat. U raakt in de war met de aanwijzingen en de paden die u dagelijks gebruikt.

Angst of depressie

Toch is het onduidelijk dat chronische pijn het veroorzaakt of dat FMS dit direct veroorzaakt. Het treedt op wanneer FMS optreedt. Dit is de reden waarom antidepressiva ook voor FMS werken.

BEHANDELINGEN

Nu is het bekend dat FMS een neurologische aandoening is. Veel geneesmiddelenbehandelingen concentreren zich nu op de hersenen en het zenuwstelsel. Meer medicijnen komen en ontwikkelen die direct op het zenuwstelsel werken, terwijl ontstekingsremmende medicijnen en opioïden nog steeds in gebruik zijn.

paracetamol

Acetaminophen of paracetamol is een effectieve vrij verkrijgbare pijnstiller. Dezelfde stof heeft verschillende namen in verschillende landen. Zoals patiënten in Noord-Amerika bekend zullen zijn met de naam “acetaminophen”.

Voor meer informatie over dit shirt. Klik hier of op de foto.

Alleen ontsteking wordt niet geëffend door dit medicijn, maar ook helpt dit medicijn pijnsensaties van het zenuwstelsel naar de hersenen te blokkeren door rechtstreeks op het zenuwstelsel te werken. Omdat de nadruk ligt op neurologische aandoeningen. Het is een van de meest bruikbare pijnstillers voor FMS.

Anti-depressiva

Fibromyalgie heeft een lange geschiedenis van worden beschouwd als een psychosomatische aandoening. Dus mensen met FMS worden ook voorgeschreven met antidepressiva. Maar deze medicijnen helpen bij het in balans houden van neurotransmitters in je hersenen, waardoor pijn minder wordt.

Bovendien is het gebruikelijk dat mensen depressies vertonen terwijl ze FMS hebben. Dit betekent simpelweg niet dat fibromyalgie alleen “in uw hoofd” is. Het is een realiteit waar mensen tegenover staan.

Slaapproblemen kunnen worden behandeld met antidepressiva. Amitriptyline wordt ook aan u voorgeschreven omdat dit geneesmiddel niet door de FDA is goedgekeurd voor de behandeling van fibromyalgie. Een arts kan echter elke medicatie voorschrijven die nuttig voor u lijkt.

Anti-convulsants

De spasmen kunnen door deze medicijnen worden verminderd en deze geneesmiddelen helpen het zenuwstelsel te kalmeren. Het belangrijkste probleem met FMS-patiënten is dat de zenuwen teveel pijnsignalen naar de hersenen sturen. Deze medicijnen helpen om deze signalen te beheersen. Lyrica (een handelsnaam voor drug pregabalin) is het eerste geneesmiddel dat is goedgekeurd door de FDA.

Men denkt dat het vermogen van zenuwen om te veel pijnsignalen naar elkaar te sturen, wordt verminderd door Lyrica. Een impuls die aanvallen veroorzaakt, wordt er ook door verminderd.

De behandelingen voor fibromyalgie laten ook zien dat fibromyalgie eerder een neurologische aandoening is dan een reumatoïde ziekte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *