Verliest u kracht in uw handen? Degenen die last hebben van fibromyalgie

Een veel voorkomend kenmerk dat de meeste mensen met fibromyalgie hebben, is gegeneraliseerde pijn die een groot deel van het lichaam aantast. Dit storende symptoom gaat meestal gepaard met ochtendstijfheid, gevoelloosheid in de handen en voeten, tintelingen en gevoelloosheid, slaapstoornissen en vooral een gevoel van vermoeidheid en vermoeidheid dat hen gedurende de dag vergezelt. Deze vermoeidheid draagt ​​bij tot fibromyalgie met een lage tolerantie voor stress die tot 90% van de patiënten treft.

Dit is de reden waarom een ​​studie uitgevoerd door een team van de Universiteit van Granada en gepubliceerd in januari 2011 in het tijdschrift Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, de weerstand heeft geanalyseerd die deze patiënten bij de hand hebben, om het als hulpmiddel te gebruiken complementair bij de beoordeling van de ernst van fibromyalgie bij vrouwen.

Het doel was om de sterkte van de handkrachttest te bepalen door onderscheid te maken tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie en de ernst van fibromyalgie bij 81 vrouwen met de ziekte en 44 gezonde vrouwen.

Ze maten de sterkte van de kracht in de hand met een maximale isometrische krachttest, met behulp van een handdynamometer. De vrouwen werden geclassificeerd volgens de score verkregen in: matige fibromyalgie (<70) en ernstige fibromyalgie (70 of meer). De resultaten die ze waarnamen waren:

Resistentieweerstand in de hand die een betere discriminatie tussen de aanwezigheid en afwezigheid van fibromyalgie mogelijk maakt, was 23,1 kg.

De beste onderscheidende drempelwaarde tussen ernstige en matige fibromyalgie was 16,9 kg.
Resistentie tegen handkracht van 23,1 kg of minder was geassocieerd met een 33,8-voudig hogere kans op fibromyalgie na het afgrenzen van de leeftijd.

In de fibromyalgiegroep was een handkrachtsterkte van 16,9 kg of minder geassocieerd met een 5,3-voudig hogere kans op ernstige fibromyalgie.

De bevindingen van deze onderzoekers zijn: dat krachtresistentie in de hand wordt verminderd bij vrouwen met fibromyalgie, evenals bij mensen met ernstige fibromyalgie in vergelijking met hun partners met matige fibromyalgie.

Ze wijzen er ook op dat vrouwen die zich niet aan de voorgestelde normen houden, de arts kunnen helpen om een ​​goede diagnose te stellen, omdat ze als een nuttig en informatief hulpmiddel zouden worden gebruikt. Is het je opgevallen dat je minder weerstand en kracht hebt in de handen van je vrienden / familie? In welke aspecten van het dagelijks leven is een handicap? We hopen dat u uw indrukken deelt met

Misschien vind je het leuk:

27 Echte symptomen van fibromyalgie die niet alleen in uw hoofd zitten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *