Kortademigheid en ademhalingsmoeilijkheden bij fibromyalgie

Kortademigheid (dyspnoe) en ademhalingsproblemen zijn een veel voorkomend symptoom bij mensen met fibromyalgie, het meldt zelfs dat meer dan de helft van de patiënten met fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom een ​​patroon van ademhalingsstoornissen ontwikkelt

Ademhalingsstoornissen veroorzaken meestal een breed scala aan alarmerende symptomen, waaronder geestelijke verwarring, duizeligheid, prikkelbaarheid, pijn op de borst, gevoelloosheid en meer.

ademhalingsproblemen

GEBREK AAN ADEM

kortademigheid Sommige theorieën proberen uit te leggen waarom patiënten met fibromyalgie buiten adem raken, bijvoorbeeld:

– Er is een afwijking in de hersenstam, die verantwoordelijk zou kunnen zijn voor dyspneu (deze theorie is niet volledig bewezen)

– Het gebrek aan ademhaling kan het gevolg zijn van een gebrek aan regulatie van het schildklierhormoon; Dit veroorzaakt zwakte van de ademhalingsspieren, inclusief het diafragma en de phrenic zenuwen. Wat er gebeurt, is dat de zenuwen geen sterk genoeg signalen naar het diafragma sturen, wat hun vermogen om normaal te samentrekken belemmert.

-Mensen kunnen het gevoel van kortademigheid kortademig ervaren.

BREAAD ADEMHALING

Onbewust voeren veel mensen met fibromyalgie snelle en zeer kleine ademhalingen uit met behulp van de kleine spieren in hun borst, in plaats van traag en diep ademhalen met de grote spieren van de buik.

Deze veranderingen in de ademhaling zijn voor een groot deel te wijten aan de angst van mensen om meer pijn te voelen. Velen van hen lijden aan pijn op de borst en vermijden een diepe ademhaling omdat ze associëren met een toename van deze ziekte.

De pijn leidt tot een model van oppervlakkige ademhaling, omdat alleen het bovenste gedeelte van de borst groter is en niet de onderste buikspieren.

Deze veranderingen zijn heel subtiel en de meeste mensen realiseren zich niet dat hun ademhaling niet synchroon loopt.

Wat veel mensen niet weten, is dat korte ademhalingen tot andere problemen kunnen leiden.

Diepe buikademhaling heeft een kalmerend effect op de persoon, in aanvulling op het lichaam te brengen om meer zuurstof te krijgen; In contrast, oppervlakkige ademhalingen maken het individu gespannen en angstig, die de neiging heeft om de pijn van fibromyalgie verergeren, naast slaapstoornissen zijn ook steeds meer.

LEREN OM CORRECT TE ADEMEN

De realiteit is dat zowel mensen die gezond zijn met fibromyalgie de neiging hebben om niet goed te ademen. Diep ademen zou ervoor moeten zorgen dat de maag naar buiten uitzet en niet samentrekt, zoals de meeste mensen doen.

Er zijn bepaalde strategieën om goed te ademen, wat kan helpen om kortademigheid te verminderen.

Oosterse geneesmiddelen leren dat de lichaamsenergiestroom “chi” kan worden geblokkeerd als gevolg van onvoldoende ademhaling. Het beoefenen van Qi Gong kan gunstig zijn voor fibromyalgiepatiënten met dit soort problemen, omdat het technieken en oefeningen zijn om de ademhaling en “chi” te verbeteren.

Als een persoon met fibromyalgie ervaart pijn in zijn borst, waardoor ademhalingsproblemen diep, kan het vochtige warmte toe te passen op zijn borst om de spieren te ontspannen. U kunt een warm bad te nemen, ga naar het bad of de sauna elke dag, die zal helpen bij het verbeteren van deze pijnlijke spanning in de lange termijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *